איך מתמודדים באירועים

Sigal H

New member
איך מתמודדים באירועים

עונת החתונות ומסיבות סיום הלימודים (או, אם אתם הורים לסרדינים – השבתת הלימודים והפגנות). כבר קלישאה לדבר על זה. ובכל זאת, מהזווית שלנו כאנשים המתמודדים עם כאב (בעיקר כרוני), כל אירוע כזה עשוי להיות פרויקט עם התארגנויות מיוחדות, מפגש עם אנשים אטומים ומעצבנים או כישרון משחק מדהים כדי להסתיר את המצב מהסביבה.

אז... בואו נראה מה תועלת אנחנו יכולים להוציא מזה:

אתם אוהבי אירועים בכלל?
היו, יש או יהיו לכם אירוע/ים בתקופה זו? הגעתם/תגיעו אליהם? למה?
מה המחיר שאתם מוכנים לשלם (בגופכם או נפשיכם) לשם כך?
כבר קרה שוויתרת על אירוע בגלל הכאב ושות'?
טיפים איך לעבור אירוע בשלום
והסעיף הפתוח לכל מה שיש לכם לומר

ושיהיה לנו שבוע מקסים ומלא אור,
סיגל

שאלות מצוינות

אזרוק עכשיומה שעולה לי מקצה המזלג ואתן עלזה את הדעת ואנסה להתעמק יותר.

א. אטמי אזניים. וגם ב.ג. ו-ד. - אטמי אזניים

לי זה נהיה מאד קשה. גם אינטראקציה עם אנשים רבים גוזלת ממני המון המון אנרגיות ומשאירה אותי ממוטטת לזמן לא מבוטל, וגם "לשחק" גוזל טונות של אנרגיות.

טיפ ששמעתי אתמול ממישהי חכמה (
) ואז הבנתי וזה גם מה שאני עושה: לשבת עם הזקנים.
אשכרה, אני נצמדת לאדם הקשיש ביותר באירוע, וקורסת לידו. כך אני גם יכולה לספק לעצמי "תנאי מחייה" של קשישה וגם יוצא מול האחרים שאני לא מתבודדת או אנטי סוציאלית, להיפך, גם הזקנים וגם האנשים סביב רואים בזה מעשה יפה שאדם צעיר מארח לחברה לאדם מבוגר.
זה סוג של הסוואה.

חיסרון: אם הזקנים ביחיד או ברבים מתנפלים עלייך שתהיה מופע הבידור שלהם זה יכול להיות מעיק, אבל דווקא לשאול אותם מה שלומם ולהקשיב להם לא גוזל אנרגיות.

בגדול אני נמנעת. אשריי יושבי ביתך. לפעמים זה מגיע לרמה שזה מתסכל או שיש אירוע שבאמת אתה ממש רוצה להיות בו, ואז צריך להרים הפקה. הכנות לפני ואחרי. לפעמים זה שווה את זה

ונ.ב. באווירה יותר מלנכולית. אחד הדברים הכי קשים באירועים האלה זה לענות על מה שלומך למיליון איש, שממש לא בא להם לשמוע שוב שאתה עדיין חולה ועדיין כואב וכל זה. והאוסף שאלות האלה של: אז במה את עובדת? התחתנת? וכל הרזומה הזה שמצפים מאדם שיהיה לו בשלוף.

Sigal H

New member
טיפ מעולה

זה מה שעשיתי (בלי לדעת, תודה שניסחת) בחתונה האחרונה שהשתתפתי בה - התיישבתי ליד סבתא והעברנו את הזמן בכיף עד החופה. אם מישהו רצה נשיקה או מה-נשמע, שיתכבד ויבוא אלינו.
&nbsp
והשאלות... לפעמים אני משתעשעת בתשובות מומצאות כמו "גזר, כי הקיפוד לא מעשן", "בדרך למעלה" וכאלה. אני לא אומרת אותן בקול אבל כיף לחשוב, לבטח כיף יותר מלחשוב על השאלה. כרגע התשובה הכי קצרה ושימושית שלי ל-"מה שלומך?" היא "יותר טוב, תודה" בחיוך. מאוד אופטימי ובלתי מחייב.
&nbsp
אני מכירה איש שכששואלים אותו "מה שלומך?" הוא עונה בחיוך ענק "פנטסטי!"
ההסבר שלו: אם לשואל אכפת ממך הוא ישמח, אם לא - שיתפוצץ

&nbsp
אגב, בהלוויות אפשר להתנקם בכל האנשים הטובים שמאחלים "בקרוב אצלך"...

פנינה21

New member
אני מסננת אירועים במידת האפשר

הי,
אז ככה . אני שונאת אירועים יש משהו בהרבה אנשים סביבי שמלחיץ אותי ולא רק בגלל הרגל . ככה שאם אפשר לא לבוא בלי שהשיחות על זה יהיו יותר גרועות אני לא באה.
אירועים קרובים :כרגע לא עובר לי שום דבר בראש..
מחיר: אני ישקיע עוד כמה גרושים דווקא בשביל שזה יהיה המחיר היחיד אני לא נשארת אחרי שכבר הספיק לי נפשית . גופנית אני לא מוכנה שיכאב יותר ממש שצריץ וכבר קרה שבדרך הביתה הייתי יחפה בגלל זה . אני מוכנה לסבול יותר כאב מהרגיל רק כשבאמת באמת צריך.

טיפים:
בעיקר לבוא ערוכים לבעיה. אני דואגת שלא ישבו מצד ימין שלי- אז אני צריכה להגיע מוקדם כדי לטפל בזה.
ואני לא רוקדת ולא להאמין שאנשים מוכנים לקבל כל הסבר אחר הרבה יותר בקלות .ותודה לדת היהודית לגבי היכולת להגיד שריקודים מעורבים הם לא בשבילי ברוב האירועי זה מחסל את הצורך להסביר .
להיות ערוכים גם במה אתם הולכים להגיד אם מישהו שואל ככה יציקו פחות. וזה יעבור יותר בקלות.

bimbo15

New member
בשלוש מלים: לא הולכת לאירועים. למי יש כוח?

הרעש (בחתונות), הצורך להתכונן שלוקח המון אנרגיות, חוצפה מצד אנשים זרים בנוסח: מה יש לך? זה לא הכל בראש?
ועוד כהנה וכהנה סיבות טובות לא ללכת.
בקיצור, מוותרת. בבית יש תמיד ספר טוב, טלפון לדבר עם חברה, טלוויזה, די וי די, כלבים, חתולים וגינה יפהפיה שהיא בזכות עצמה מופע נהדר.

אבי געזוט וחיבוק לכולם

Sigal H

New member
ממש חוצפה

גם בלי קשר לאירועים (וחגים), אנשים צריכים ללמוד רגישות מינימלית. אופיתם.
&nbsp
אם לא אכפת לך שאני שואלת, וסליחה על החוצפה, קרה ששאר בני ביתך הלכו ואת נשארת בבית לבד עם בעלי הזנב?

גם על עצמי, עוד לא הצלחתי להחליט אם זו תחושת בדידות או חירות...

bimbo15

New member
תשובה לסיגלי

זאת כלל לא חוצפה מצידך. הפורום קיים כדי שנדבר חופשי, מה שאי אפשר לדבר עם אחרים, למעט החברה הכי טובה או הכרית בלילה.

אף פעם בני ביתי לא הלכו בלעדי, וגם לא היתה תחושת "אוי מה שאני מפסיד" מצידם. גם הם לא משתגעים על הבלגן.
זו לא תחושת בדידות - אצלי בכל אופן - אלא תחושת חירות. אני חופשיה להחליט בשביל עצמי ולא רואה שום התחייבויות להשתתף באירועים, גם אם יש נעלבים מכך. כמובן שאני מתנצלת מראש, אבל כמו בכל דבר, לא כל אחד מקבל את זה: "קשה לך? לכולם קשה בחיים." נו, שויין.

הרבה בריאות והרבה חיבוקים

ושבת שלוום

Sigal H

New member
"ולא להאמין שאנשים מוכנים לקבל כל הסבר אחר..."

כל כך נכון. באירוע האחרון, למשל, חבשתי את הקרסול והופ - לכולם הגיוני שאני בכסא גלגלים ובלי נעליים. אנשים צריכים סיבה מוכרת, גם אם הם ממציאים אותה בעצמם. קצת פתטי, למען האמת.
&nbsp
אפשר לשאול מה הבעיה שישבו לימינך? זו הרגל?

Sigal H

New member
גם אני

אתם אוהבי אירועים בכלל?

לא ממש. מאוד קשה לי עם רעש והמולה. אבל אם זה אירוע צנוע יחסית ויש בו אנשים שכיף להיות איתם כמו שאני, זה משפר את הסיכויים שאגיע מ"ברור שלא" ל-”אני מקווה, נראה באותו יום".

היו, יש או יהיו לכם אירוע/ים בתקופה זו? הגעתם/תגיעו אליהם? למה?

חתונה של בת-דודה אהובה. לחתונה הגעתי, לחינה ולשבת חתן לא. התקרית עם הבור די דפקה לי את התכנונים והשמלה, בסוף הגעתי בג'ינס וגרביים (על שרול כמובן). מזל שהחולצה הייתה יפה

מה המחיר שאתם מוכנים לשלם (בגופכם או נפשיכם) לשם כך?

תלוי עד כמה חשוב לי להיות שם. כשאני מחליטה שכן, בכאב אני מוכנה לשלם, גם כזה שהדבר היחיד שמחזיק אותי הוא המחשבה על משכך הכאבים המחכה לי בבית שירדים אותי לכמה שעות טובות. עבור האנשים הנכונים אני מוכנה להימרח שבוע במיטה אחרי זה.
אבל יש מחירים שאני לא מוכנה לשלם (למעט מקרים יוצאי דופן במיוחד). בד"כ אלה הדברים שיגרמו לי לאבד אוריינטציה ולא יטבעו בזיכרון את הטוב שבאירוע. אני מדברת על תנאים שבסיכוי גבוה יביאו להתקף – אפילפסיה, מיגרנה, מצוקת נשימה, שיתוק, רק תבחרו. ככה, מה זה שווה?
לכן אני בודקת מראש את התנאים במקום.

כבר קרה שוויתרת על אירוע בגלל הכאב ושות'?

כן. החינה, למשל, בגלל מצב הגב והרגל אחרי תקרית הבור. שמרתי את הכוחות לשמוח בחתונה.

טיפים איך לעבור אירוע בשלום

א. הכי חשוב לדעתי לברר את התנאים מראש – כל אחד לפי נקודות התורפה שלו.
ב. לזכור שאירוע נועד כדי לשמוח, לא כדי להתענות.
ג. כפי שאמרה פנינה, לסנן אירועים.
ד. רצוי שהבגדים, הנעליים, השיער וכו' יהיו נוחים, שלא יהוו בעצמם עוד דרגת קושי באירוע או בחזרה ממנו.

והסעיף הפתוח לכל מה שיש לכם לומר

מוות לכבישים המקורצפים ורצופי הבורות! שמישהו ימציא כבר מכשיר טלפורטציה.
חוץ מזה, מתי אנשים יבינו ש"לא נורא, נמצא שני בחורים חסונים שיעלו אותך במדרגות" היא לא תשובה הגיונית ומכבדת של מקום שמחשיב עצמו “נגיש”? ומתי בעלי מקומות יבינו שאם חייבים לעלות מדרגה כדי להגיע לשירותי הנכים - הם לא שירותי נכים?

חופן חיוכים לכם

למעלה