מסיבות סיום יקרות - האם זה הגיוני?

מסיבות סיום יקרות - האם זה הגיוני?

כל סוף שנה זה מתרחש וככל שסיום התקופה משמעותי יותר - כך המסיבה "גדלה"

זה מתחיל במסיבות סיום והופעות בכל חוג
- "נא להביא 80 שח להופעה" וממשיך למסיבת סיום גרנדיוזית
בסוף בית הספר העממי/החטיבה ונשף סיום התיכון
....

איך חוגגים אצלכם את סוף השנה? יש מסיבה או נשף? כמה זה עולה
(התשלום וגם הביגוד/האביזרים/ההסעות)?

כמה מסיבות יש אצלכם? כמה זה עולה לכם? האם הייתם רוצים לשנות את זה לאור המצב הכלכלי והגזרות הגדלות?

האם צריך לחזור למסיבות "של פעם"? מה רע בקומזיץ
נחמד?

ismeralda100

New member
אני מסכימה איתך, אין צורך להוציא הרבה כסף

כדי להיות שמח ולציין את המאורע

יש לי מסיבה

מסיבות סיום הן רק קצה הקרחון ..הן תוצאה של חינוך תבדרו אותי, תעשו עבורי , מגיע לי ...
זה מתחיל ממסיבת יום ההולדת לבן השנה במתחם איקס שמיקס , ונמשך בהזמנת מפעיל בעלות של מאות שקלים בגיל שנתיים , ושכירת אולם ליום הולדת 3 , ובגיל שש ..'בתי היקרה( תרתי משמע() כבר בת שש (6-10) ..אז נזמין מאפרת שתיתן שעור בטיפוח..וכל ילדה אורחת תקבל ערכת ספא/טיפוח' .
ואצלה הבן ב7 והיא תזמין את הכיתה לסופרלנד/בא לגן/ ספרי וכדומה וגם תדאג למשהו שיצייר על הילדים , ואחד שיכין להם בלונים ועוד ועוד ועוד... והבר מצווה לא מבייש טקס בחירת נשיא ....
ואז שהעולל מגיע לסיום התיכון הנשפים הפכו לתחרות ..מי יבוא עם בגד יותר יפה ..מי יגיע עם רכב יותר מפואר ,והעלויות של האולם מה שמסביב מגיעות למשכורת ממוצעת במשק..
אבל העולל/ית נהנים ..
הורים קחו אחריות על הילדים, למדו אותם שניתן ליהנות מלהיות יחד. שילמדו לשחק ולהפעיל דמיון ליצור משחק,
ואל תתביישו ואל תגידו לא נעים לי אמרו למורים למפעלי החוגים שאינכם מוכנים לממן מסיבות ראוותניות..
למדו את ילדכם שבכדאי ליהנות לא חייבים משהו שיבדר אותם , הם יכולים ליצר לבד את ההנאה .

השבוע ידיד שלי לקח את נכדי בן ה7, את נכדותיו בנות ה5 ועוד מספר ילדיי חברים יצאו ללילה הרפתקה
הם חזרו מלאי חוויות וכולה בילו במטע ליד הבית...

אישית מעולם לא השתתפתי במירוץ אחר הכלום ..כשבני בכורי סיים תיכון דאגתי להיות בועד ההורים ונשף הסיום שלהם היה בים עם תכנית שההורים הכינו.
בני השני סיים בטכני ששם אין מירוץ אחרי הכלום..בתי כשסימה תיכון ממנה בעצמה את הוצאות הנשף...
זה ממשיך בחתונות ענק שהן בהם כלום..ועוד ועוד...

recordion

New member
לא כצעקתה

מעולם לא נדרשנו לשלם עבור מסיבת סיום לחוג. אכן עושים הופעה בסף השנה בחוגים רלבנטים (ריקוד והתעמלות), אבל המסיבה נערכת במבנה החוגים ולא עולה כלום.
מסיבת סוף שנה? עושים ממה שהועד אסף התחילת שנה. מקסימום מביאים מאכל או משקה לארוחה הנלווית. רק למסיבת סיום בית הספר בינתיים ביקשו מימון נוסף. היה גבוה ולא הצדיק, והייתי שמחה אם גם שם היו חוסכים, אבל אצלי בינתיים סיימו רק יסודי. כנראה בהמשך הדרך זה אחרת.

דוגמא: 80 ש"ח הופעת סיום בחוג התעמלות.....

קיבלנו מכתב בחודש שעבר. שמעתי שזה לא חריג.

אין הגיון

הפכנו להיות חברה תחרותית , יותר מידי לטעמי .

לשמחתי , מאד מקפידים אצלינו בנושא הגביה המותרת .

למעלה