פרחי כרובית בציפוי פריך. בשר, מרק ותפוחי אדמה כבר יש. ומתכון
תוספת מעולה למנת בשר, עוף ואפילו דג. אצלי זה נטרף עוד לפני הארוחה. אם אני רוצה את זה לארוחה אני צריך להכין כמות אדירה.
המצרכים:
כרובית בגודל שתלוי במספר הסועדים. כרובית קטנה+ תספיק ל-2 או מקסימום 3 מנות.
טוב לבחור כרובית שפרחיה לבנים, קשים וצפופים.
שמן לטיגון (אני משתמש כאן בקנולה).
אופציה למי שאוהב: טימין או רוזמרין ("הקוצים" בלבד).
לציפוי
2 ביצים טרופות (לכרובית קטנה).
קמח (סוג כל-שהוא).
קמח מצה.
פרורי לחם מוזהבים.
קצת שומשום (לא חובה).
אם אחד משלושת המרכיבים האחרונים חסר - אין דבר. משתמשים יותר באחרים.
תבלינים - לפי טעמכם. מלח ופלפל שחור חובה.
כלים: סיר שיכיל את כל הפרחים עד כמחציתו, מחבת, צלחת מכוסה נייר סופג.
מפרידים את הכרובית לפרחים.
בסיר ממלאים מים שיכסו את הפרחים (הם נוטים לצוף).
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עד שהפרחים יתרככו מעט. לא יותר מדי כי הם עוד יתרככו בטיגון.
כשהתרככו מעט - לשפוך את המים החמים ולהכניס מי ברז קרים להפסקת תהליך הבישול. שופכים את המים היטב.
מכאן והלאה - מכינים כמו שניצל.
בזמן שהכרובית מתבשלת, מכינים את התערובות בקערות או קופסאות פלסטיק.
בקערה אחת מכינים קמח ומתבלים בקצת מלח ופלפל שחור.
בקערה שניה, לא גדולה (קערית), מכינים ביצים טרופות ומתבלים בקצת מלח ופלפל שחור ותבלינים אחרים לטעמכם.
בקערה שלישית מכינים תערובת של קמח מצה ופרורי לחם עם קצת שומשום (לא חובה). אם אין קמח מצה או פרורי לחם אין דבר. משתמשים יותר בשני. אם אין את שניהם - אפשר גם קמח רגיל.
מחממים היטב שמן במחבת.
מי שאוהב - מוסיפים לשמן החם קצת "קוצי" רוזמרין או טימין. נותן ריח ועוקץ משגעים. אבל זה ענין של טעם.
מגלגלים כל פרח בקערה הראשונה שיתכסה קמח בכל הצדדים (בסיס שהביצה "תתפוס").
מגלגלים היטב בביצים שיהיה מצופה מכל הכיוונים (בסיס לציפוי הפריך לתפוס).
מניחים לביצים לטפטף (אנחנו לא רוצים חביתה).
מגלגלים היטב בקערה השלישית.
מניחים במחבת החמה ומגלגלים מידי פעם שיהיה מטוגן מכל הכיוונים.
מניחים בצלחת מכוסה ניר סופג.
תהנו.
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya[/URL]