שרשור רעיונות למתנות לכבוד פסח

שרשור רעיונות למתנות לכבוד פסח

יש מי שמארח ואוהב להניח על השולחן הפתעה נחמדה לאורחיו.
יש מי שמתארח ואוהב לקנות מתנה למארחיו.

מה אתם קונים, אם בכלל, לכבוד החג
האם אתם קונים גם לבני המשפחה שלכם(ילדים, אחים וכו')
איזו מתנה בד"כ החמים שלכם יאהבו

נומלה

New member
אני יודעת מה אני אוהבת לקבל

מתנות מתכלות.
יין טוב, זר פרחים, שוקולד שאפשר לתת לאורחים, והכי טוב, מנה לשולחן הסדר שמתאימה לאכילה לנותן.
אני חוטאת בלתת גם כלי שולחן מעשה ידי אבל אני תמיד מתפללת שאם זה לא מוצא חן בעיני המארחים הם ידעו לשמוט את זה "במקרה" ולא יחששו ממני.

אצלנו הסבתא קונה בגדים לנכדים

מסורת משפחתית, סבתא קונה בגדים בראש השנה ופסח.

אחרים בדרך כלל לא קונים. כי באמת, די. הבתים של כולנו מלאים ביותר מדי דברים שאנחנו לא צריכים.

ההורים מזמן הביעו את רצונם לא לקבל מתנות. קבלת מתנות בדרך כלל גורמת להם יותר מצוקה מאשר אושר. אז מביאים פרחים, יין.

עדיקים

Active member
אצלנו לא מביאים מתנות וטוב שכך

אם מתארחים אני תמיד אביא אוכל לשולחן החג מה שיבקשו אבל אין מתנות, לא צריך להביא ולא רוצה לקבל.

לילדים אני קבוע קונה בגדים חדשים לחג- זו האהבה שלי לחדש להם.
משתדלת לחדש גם לי לכבוד החג, השנה עוד לא מצאתי מחר הזדמנות אחרונה מקווה שאספיק ואמצא.
לבעל לא קונה שונים כל-כך בטעם אם הוא רוצה הוא קונה לעצמו.

נהורית1

New member
לא קונה מתנות ומבקשת גם לא להביא.

זה סתם תופס מקום וגורם לי ממש למצוקה מה לעשות עם המתנה.
לרוב אני מעבירה הלאה, אבל קודם שואלת אם צריכים.

אני מעדיפה לקבל זר, סלט, מאכל כלשהו שהאורח אוהב ואני לא
כל כך יודעת איך להכין.

העיקר שמחת החג.

אצלנו כבר שנים לא מביאים מתנות לפסח
כבר שנים ארוכות שאנחנו מתארחים בפסח אצל דודתי מצד אימי, וכבר מזמן הגענו להבנה ולהסכמה משותפת על כל הצדדים שלכולנו יש את כל מה שאנחנו צריכים, לכולנו יש את היכולת לקנות לעצמנו את מה שאנחנו אוהבים, ולכן אפשר לדלג על הנוהל המוזר והמיותר הזה (בעינינו). "מסתפקים" בזה שכולנו מחלקות בינינו את הכנת האוכל - אני אחראית על הסלטים, אמא שלי על הצלי והכבד, דודה שלי על העוף ותפוחי האדמה ולחמניות הפסח (היא כל כך מעולה, שהיינו מוכנים לאכול אותן במקום לחם כל השנה
), אשתו של בן דוד שלי על הקינוחים.
מאז שנפטר חמי גם חמותי וגיסתי מוזמנות לסדר אצל דודתי, אחרת היו נשארות לבד. חמותי גם מכינה כמה מאכלים, ותמיד מביאה עציץ או פרחים כהוקרת תודה.
בשנה האחת ויחידה עד כה שאני ארחתי את הסדר (
), דווקא כן חרגו מהנוהל והביאו לי מתנות, אבל הן היו מאוד פרקטיות - כולן השאירו לי את הכלים שבהן הביאו את האוכל
זה היה חביב ביותר מצידן.
מודה ומתוודה שאני לא קונה בגדים חדשים לפסח. לא לי ולא לילדים. הם מקבלים בגדים חדשים כשהם צריכים! (כשהם גדולים על הבגדים שלהם, כלומר
).

shronyor35

New member
שמחה לקבל ולתת -לאחר כול ההתעייפות בחג ,,

בלי הצורך להתרוצץ בין חנויות וההמולה, וללא התעייפות מיותר ,
הכי כייפי זה פינוק-ב-"ספא" ,שכולל סאונה, ג'קוזי ,עיסוי -בשמנים ורפלקסולוגיה.
ממש כיף אמיתי,ומרגוע לגוף ולנשמה :מרענן ,ומרגיע עד לחג הבא.

תלוי אצל מי מתארחים

קודם כל - אצלנו במשפחה נהוג להביא מתנות למארחים כשמתארחים בארוחת חג (להבדיל מ"סתם" ארוחה משפחתית גדולה).
כשאנחנו מתארחים אצל הדודים שלי - אנחנו תמיד מביאים בקבוק יין טוב, שמתאים לארוחה.
אצל הגיסים שלי - קינוח בכלי הגשה יפה, וגם זה רק כי אני תמיד שואלת מה להביא וגיסתי מבקשת שאביא קינוח. אז מנצלת את ההזדמנות ומביאה עם כלי שיוכל לשמש אותה אחר כך.

השנה החלטתי להביא מתנה גם להורים שלי, ואחרי ששאלתי את אמא שלי אם זה יהיה לה שימושי קניתי ראנר מבודד מחום. היא אוהבת להשתמש בראנרים צבעוניים בסידור השולחן, וזה ישמש פתרון פרקטי לצורך בלהניח מגני חום מתחת לכלי הגשה חמים.
אם אמא שלי לא הייתה חושבת שזה ישמש אותה - לא הייתי קונה מתנה, אלא מביאה קינוח או יין טוב.

למעלה