פרסי הצטיינות בתחום היין למסעדות

החתולית

New member
פרסי הצטיינות בתחום היין למסעדות

חידוש במסגרת תערוכת היין סומליה שמתקיימת מדי שנה בתל-אביב, ומיועדת לקהל מקצועי.

התחרות שתתקיים השנה לראשונה תעניק פרסים למסעדות שימצאו מצטיינות בתחום היין, ומקדמות את תרבות היין בישראל.

בין נקטגוריות:
• תפריט היין הטוב ביותר
• תפריט הכוסות הטוב ביותר
• תפריט היין הכי Value for Money
• תפריט היין הכשר הטוב ביותר
• המסעדה עם אוסף היינות המתיישנים הטוב ביותר
• המזללה עם ההתייחסות הטובה ביותר ליין

למי הייתם מעניקים פרסים?
 

erezavn

New member
לא חושב שזה עניין של "אין דיעה". אולי פחות מבינים ומכירים.

אני למשל אוהב ומעריך יינות טובים, אבל אני לא מתיימר להיות מומחה גדול. לא יודע אילו בצירים נחשבים טובים ומי היקבים המובילים בצרפת וכו'.
לגבי תפריטי יין במסעדות בארץ?
אני יודע שבקלואליס יש תפריט יין מושקע וגדול במיוחד. מההתרשמות שלי גם בגריג, בזכות העובדה שאחד הבעלים הוא יבואן יין.
 

החתולית

New member
לא חושבת שצריך להבין

כל אחד כותב מהזווית שלו, ובהתאם להעדפות והנסיון שלו (שלה).
 

pix37

New member
להתרשמותי - רובנו לא נזמין יין עם ארוחה ואם נזמין זה יהיה

כפונקציה של מחיר / זמינות במסעדה, לא משהו מכוון אשר נטעם מבחירה והעדפה של יקב או שנה מסוימת.

מחירי היין במסעדות די מונעים נסיונות ביינות חדשים ורוב הסועדים במסעדות בישראל מתיישרים על אותם 3 -4 יינות סטנדרטיים שמוגשים בכוס.

זה עצוב - אבל זה חלק מהבעיה של עולם היין הישראלי ושל המסעדנים.

ברור שיש גם אחרים שעבורם חווית היין היא חוויה בלתי נפרדת מהארוחה במסעדה ויש להם כאן ייצוג משמעותי וחשוב - אבל הם עדיין מיעוט.
 

החתולית

New member
אני חושבת שאתה טועה

ורוב הדיווחים מתייחסים לשתיית יין עם הארוחה.
&nbsp
שים לב שאחת הקטגוריות מתייחסת ל- VFM.
 

BdCh

New member
לצערי, אני איתך.

מעטים הם חובבי האוכל שמתעניינים ביין מעבר ל"מה ניקח שלא יקרע לנו את הכיס". ואגב, מחירי היין במסעדות, כמכפלה מעלות הקנייה, נמוכים משמעותית מהמחירים בערים גדולות אחרות בעולם.
 

מיתר44

New member
ביאקימונו רוטשילד אוסף יינות מרשים

בביקורנו שם לארוחת צהריים עסקית, שוחחנו ארוכות עם הבעלים שאף ערך לנו סיור לראות את אוסף היינות הישראלים
המרשים של המסעדה אותו החל אביו ז״ל מיסד המסעדה. תפריט היינות המתיישנים מרשים אף הוא. מופגנת
בעליל אהבת היין אצל בעלי המסעדה דבר שאינו נפוץ אצלנו.
כמובן שאוסף היינות של קלואליס הוא שם דבר והחיבור בינו לבין מנות האוכל מהווה בסיס לארוחות במסגרת
״מועדון היין״ של קלואליס.
לחיבור דומה במגוון של מסעדות דואגות הג׳אקונדות וכמוהן מועדון יקבי רמת הגולן (שבקרוב חוגג יובל) ולאחרונה גם אלדד לוי.
כולי תקווה שמפעלים כאלו המזווגים יינות לאוכל מתאים ירחיבו את אוכלוסיית הסועדים והלוגמים בד בבד.
 
למעלה