המלצה לשבת :תבשיל מעודן מפטריות-שמפיניון
תבשיל פטריות טעים במיוחד !!! שמתאים גם לאירוח:
 
המצרכים הדרושים:
בצל גדול קצוץ-גס.
2 שיני שום כתושות.
2 סלסלות פטריות שמפיניון גדולות- לנגב ולפרוס כול פטריה ל 2- פרוסות עבות.
קישוא בינוני -לחתוך לקוביות קטנות .
כוס וחצי שעועית -ירוקה קפואה.
כף רוטב- סויה -איכותי .(אני השתמשתי בסויה -ימאסה.)
כף סילאן.
מעט מלח ,ופלפל-שחור.
 
ההכנה:
מטגנים בצל גדול קצוץ-גס,במחבת גדולה,עם 3 כפות שמן.לערבב דקה,
ומוסיפים שן שום -כתושה,ואת הפטריות החתוכות.
מוסיפים מעט מלח ופלפל,ולערבב.
לאחר 2 דקות מוסיפים את הקישוא שחתוך לקוביות קטנות,
ומוסיפים כוס אחת מים.
מכניסים לסיר קטן את השעועית הירוקה-והקפואה,וממלאים במי-ברז,
למשך דקה בלבד,שתפשיר מעט,ואז מסננים מהמים,ומיד מוסיפים למחבת עם הירקות.
 
מוסיפים כף סויה וכף סילאן,מערבבים ,
מכסים במכסה,מבשלים על אש בינונית,ולערבב מדי פעם.
לערבב שוב אחרי 15 דקות ולכבות את האש,
ולהשאיר עם מכסה סגור,לעוד רבע שעה,ללא אש,למיזוג -הטעמים.
מומלץ להגיש על מצע אורז.
 
המתכון ממש קל להכנה - ומאוד מאוד טעים,וההצלחה מובטחת.
 
לגוון:
אפשר להחליף את הקישוא - בתפוח-אדמה גדול,חתוך לקוביות קטנות.
 
לקישוט:אפשר לפזר מעל כול מנה:
כף שמיר-קצוץ,כף עלי -פטרוזילה,כף קוביות גמבה טרייה,ולזלף מעט מיץ -לימון.