יום חמישי, כמעט סופשבוע. מה מבשלים?

Maldini Girl

New member
יום חמישי, כמעט סופשבוע. מה מבשלים?

קצת התרשלנו השבוע ולא פתחנו שרשורים יומיים ממש.
אז ספרו לנו מה בישלתם בשלישי, ברביעי, מה מבשלים היום?
כבר התחילו הכנות לסופ"ש?
שיהיה יום טעים ונעים לכולם.
 

ady18

Well-known member
ואצלי

שלישי שווארמה ציפס אפוי סלטים שונים פיתות
רביעי מוקפץ
היום
באגט אנריקוט סלטים שונים
 

ady18

Well-known member
שווארמה מנתחי פרגית , וולחקת תבלינים קצת מזרחי בצל

מקפיצה קל ופשוט
השבוע הלכנו כול השבוע על קל...
לא ממש תבשילים...
גיוון
ומהיר
 

Maldini Girl

New member
נשמע טוב

כך גם אני מכינה לרוב לאחרונה אבא שלי קנה מכונת שווארמה וקצת בא לי לנסות אותה כבר
 

mykal

New member
משהו לגבי מכונה,

בעיקרון מה שעושה את השווארמה זה סוג הבשר והתבלון,
במחבת מוקפץ זה אותה מידה טעים כמו במכונה,
לי אין סבלנות לנקות את כל המכונה אחרי שימוש. מחפשת מה שקל ופשוט.
רק שיהיה טעים לסועדים.
 

Maldini Girl

New member
תודה

בטוחה שההתעסקות איתה תניב יתרונות וחסרונות. מאז שהייתה לפני כמה שנים במאסטר שף משימת שווארמה זה ממש עשה לי חשק לנסות :)
 

Maldini Girl

New member
אצלי

בשלישי אני והבחור הלכנו לנסות פיצריה חמודה שיש לנו מתחת לבית. מקום מאד חמוד. פיצה טובה (לא מדהימה).
&nbsp
אתמול הבחור הכין חלה נפלאה. אז לבוקר ולצהריים נשנשנו חלה.
בערב לבבות עוף בתיבול "מזרחי" עם אורז לבן.
&nbsp
היום: מהבוקר מתבשל על הגז ציר עוף למחר:
מחר מוזמנת לארוחה והתבקשתי להכין עוף וסלט ירוק. סלט ירוק זה שטויות.
עם העוף מתחילות הבעיות: אחד המוזמנים מאד בררן בעוף שלו. רק עוף צלוי היטב, מותר שיהיה רוטב אך לא כזה שיהפוך אותו לתבשיל.
אז צולה עוף בתנור ומכינה לו בצד רוטב מתפוזים, ציר עוף ויין, אם יהיה צורך לחזק מתיקות אולי אוסיף גם טיפה דבש.
 

yair_bar

New member
מנהל
נשמע מצויין. ספר בבקשה איך אתה מכין את הפסטרמה

 
מג'דרה

משרים חצי כוס עדשים ירוקות ללילה, ומסננים ממים.
בסיר שטוח, מטגנים בצל עד השחמה. מוסיפים גזר מגורר, ומערבבים כמה דקות. מוסיפים את העדשים ומערבבים כדקה. מוסיפים כוס אורז, כפית מלח, שליש כפית פלפל שחור, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום ושליש כפית כמון. מערבבים היטב.
מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, מרתיחים, ומעבירים לאש הנמוכה ביותר בגז.
מבשלים במכסה סגור 40 דקות.
משאירים את הסיר סגור לעוד עשר דקות, מסירים את המכסה, ומערבבים היטב.

בתיאבון!

 
נראת ממש טוב

את העדשים אני לא משרה ליליה אלה מבשל בנפרד
יצא לי אומנם לא יפה כמו שלך אבל בכל זאת אכיל


 

פוקסי99

New member
אני מכין כך שווארמה

חותך ךפסים פרגית וחזה עוף
משרה ב
שמן זית
פלפל שחור
פפריקה
כמון כורכום
חרדל
ומי שאוהב טעם מעושן מוסיף כ2 טיפות תמצית עישון
מניח פלנצ'ה על הכיריים כאשר הפלנצ'ה חמה שופך את המשרה ושם את הבשר ומגלגל מפעם לפעם
 
לטעמי

החזה עוף מיותר, וכך גם השמן זית. שמן "רגיל" יעשה כאן חסד עם השווארמה. לאומת שמן זית שסף השרפה שלו נמוך יותר והטעם שלו לא מתאים לשוארמה . וחזה? רק יתייבש יותר ..... אולי להוסיף פרוסות עבות של בצל .... אבל בהחלט נשמע מעולה , תודה פוקסי
 

שרי 55510

New member
המלצה לשבת :תבשיל מעודן מפטריות-שמפיניון

תבשיל פטריות טעים במיוחד !!! שמתאים גם לאירוח:
&nbsp
המצרכים הדרושים:
בצל גדול קצוץ-גס.
2 שיני שום כתושות.
2 סלסלות פטריות שמפיניון גדולות- לנגב ולפרוס כול פטריה ל 2- פרוסות עבות.
קישוא בינוני -לחתוך לקוביות קטנות .
כוס וחצי שעועית -ירוקה קפואה.
כף רוטב- סויה -איכותי .(אני השתמשתי בסויה -ימאסה.)
כף סילאן.
מעט מלח ,ופלפל-שחור.
&nbsp
ההכנה:
מטגנים בצל גדול קצוץ-גס,במחבת גדולה,עם 3 כפות שמן.לערבב דקה,
ומוסיפים שן שום -כתושה,ואת הפטריות החתוכות.
מוסיפים מעט מלח ופלפל,ולערבב.
לאחר 2 דקות מוסיפים את הקישוא שחתוך לקוביות קטנות,
ומוסיפים כוס אחת מים.
מכניסים לסיר קטן את השעועית הירוקה-והקפואה,וממלאים במי-ברז,
למשך דקה בלבד,שתפשיר מעט,ואז מסננים מהמים,ומיד מוסיפים למחבת עם הירקות.
&nbsp
מוסיפים כף סויה וכף סילאן,מערבבים ,
מכסים במכסה,מבשלים על אש בינונית,ולערבב מדי פעם.
לערבב שוב אחרי 15 דקות ולכבות את האש,
ולהשאיר עם מכסה סגור,לעוד רבע שעה,ללא אש,למיזוג -הטעמים.
מומלץ להגיש על מצע אורז.
&nbsp
המתכון ממש קל להכנה - ומאוד מאוד טעים,וההצלחה מובטחת.
&nbsp
לגוון:
אפשר להחליף את הקישוא - בתפוח-אדמה גדול,חתוך לקוביות קטנות.
&nbsp
לקישוט:אפשר לפזר מעל כול מנה:
כף שמיר-קצוץ,כף עלי -פטרוזילה,כף קוביות גמבה טרייה,ולזלף מעט מיץ -לימון.
&nbsp
 
למעלה