Gidi Shemer

New member

טוב, אם הייתי רציני הייתי כותב פה מגילה ארוכה או לפחות חמשיר מבדח, אבל היות ואני מסכן קטן ששוכב במיטתו לאחר ניתוח הוצאת שיני בינה, ואני גם מעט מסומם ממשכחי הכאב, אז אכתוב פה קצר ולעניין-

המון המון המון מזל טוב לליידיבאג שחוגגת היום יום הולדת. לו רק תמשיכי לפרוח ולפזר קצת טוב בעולמנו הקשה לעיתים.

מצטרפת לברכות ומוסיפה

יומולדת שמח ואחריו הרבה לא ימי הולדת מצויינים , עמוסי פעילות מבורכת, מנוחה בעיתה, הרמוניה וצבעוניות כפי שאת אוהבת.
מזל טוב יקירה

https://www.youtube.com/watch?v=oenTa9BluyA
"ואתה שיכור שרועד מקור ונכנס עם הראש בקיר
אתה לא היחיד שהולך נגד הרוח

הולך נגד הרוח, המדרכה מתנדנדת
אני סומך על הגשם שימשיך לרדת
שיימשך הלילה, אהובתי אל פחד,
תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר "

RSPA

New member
מיקי אני רואה שהתאדמת...ברכות

חוץ מזה, השיר שצירפת מעולה ובגירסה שלא היכרתי. אני מכיר את הגירסה הרוקיסטית שלו, אבל זו עולה עליה לאין שיעור.

ladybug6

New member
תודה לכם!

והחלמה מהירה לאומללים והמסוממים שבינינו...
&nbsp
היומולדת הזה היה יכול להיות מבאס במיוחד אלמלא המתנה המדהימה שקיבלתי - הבשורה שמה שאני מבשלת בבטן לאחרונה זה בת ושהכל בסדר..

&nbsp
..לבשל תינוקות זה טבעוני?

RSPA

New member
מצטרף לברכות. גם ליום הולדת וגם ל"בישול"

Gidi Shemer

New member
איזה יופי, ורק שתדעי לך

שהקלת עלי כרגע מאד.
קשה לי להתאפק ולשאול אנשים דברים שאני ״חושד״ בהם ואתמול, כשקראתי את הברכה שלך אימך, היתה לי תחושה שבזאת מדובר. הייתי צריך מאד להתאפק כי זה בכל זאת עניין אישי מאד, אז עכשיו אני גם מאד שמח לשמוע את החדשות הטובות וגם יכול להפסיק להתאפק

ladybug6

New member
כן, היא עשתה לי אאוטינג,

והיו עוד כמה על הקיר שלי שרמזו יותר במעודן, ואז כדי להשלים את העניין הבנזוג כתב על הקיר שלו ברכה שכבר לא משתמעת לשתי פנים

Gidi Shemer

New member
שיהיה במזל טוב

מנסיון עם שלש בנות בבית (בנוסף לבת הזוג)-

בנות בבית- אור בבית *

* עד ארבע בבוקר

פולספגן

New member
הנזק שיכול להיווצר מזה הוא יכול להיות בלתי הפיך

חבל לעשות משחקים על הילדים כאשר הם חסרי אונים ולא מבינים את מה שהמדע יודע.

המדע יודע רק מה שהמדע מנחש ומנסה

את מה שלא נוסה - 'המדע' (בחסות..) לא רוצה לדעת

Gidi Shemer

New member
את דווקא טועה פה

המדע, או יותר נכון המדענים רוצה מאד לדעת. הטעות אצל הטרולית האורחת היא שהמדע לא טוען מה שהיא טוענת.

Gidi Shemer

New member
תגובה אחרונה שלי בשרשור בנושא

1. אין פה (כצפוי) שום דבר במקור שהבאת שמצביע על פגיעה בהתפתחות בעקבות תזונה טבעונית (או בשרית לצורך העניין. אין פה פשוט שום התייחסות לתזונה ספציפית כלשהי).

2. יש דוקא מקורות שכן מתייחסים לתזונה הזו, כמו ההמלצות של ה- Americam dietetic association, שכותבים במפורש שתזונות צמחוניות, כולל התזונה הטבעונית מתאימים לכל הגילאים, כולל בשלבי הריון, הנקה וילדות:
file:///Users/bishemer/Downloads/PP_VegetarianDiets.pdf

3. לא רוצה לכער את השרשור איחולים היפה הזה בויכוח עם טיעונים שלא רק שאין מאחוריהם שום דבר מבוסס, אלא יותר גרוע- הכוונה מאחוריהם אינה באה ממקום טוב.

אשאר עם המזל טוב לנופר.

פולספגן

New member
ציטוט -

"כפי שניתן לראות ברזל מצוי במזונות מן החי ומן הצומח. ספיגה של ברזל ממזונות מן החי (סוגי הבשר ודגים) טובה יותר, כ- 20%-35% ספיגה, לעומת ספיגה ממקורות צמחיים שמגיעה רק לכ- 3%-5% בלבד. ממוצע הספיגה של ברזל מאוכל מעורב כ- 10%.

למרות שיישנם מזונות צמחיים בעלי תכולה גבוהה יותר של ברזל מאשר ממזונות מן החי, סה"כ הברזל הנספג מהם נמוך יותר. לדוגמה: משמש מכיל כ- 5 מ"ג ברזל ל- 100 גר'. בהתחשב בספיגה של כ- 5%, נקבל ספיגה של 0.25 מ"ג ברזל (וביחד עם זאת 240 קלוריות). לעומת זאת 100 גר' הודו מכילים 3.5 מ"ג ברזל, מתוכם נספגים כ- 20%, כלומר נקבל 0.7 מ"ג ברזל (וכ- 150 קלוריות). "

ועוד על חשיבות התזונה מהשלב העוברי -
http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=18504
ציטוט: "כבר בשלב התחלתי התזונה וההורמון פרוגסטרון קובעים איזה חלק של כדור התאים יהפוך לשליה ומה יהיה גודל העובר. קצב העברת המזון תעובר קובע את קצב היווצרות הרקמות הנבנות בעובר. לעובר עצמו יכולת גדילה המוענק בתורשה. לשם התפתחות תקינה, חייבת להיות התאמה בין קצב גדילת העובר לבין גודל השליה. להורים גבוהים עוברים גדולים, בעלי קצב גדילה גדול ואלו דורשים קצב אספקה גבוה של מזון וחומרים אחרים מאשר עוברים קטנים. אם תיווצר שליה קטנה או יווצר פגם אחר בפעולתה, יקבל העובר אספקה לקויה וקצב גדילתו יהיה קטן. בעובר בעל תכונה גנטית לקצב גדילה גדול, הפגיעה תהיה קשה מאשר בעובר בעל קצב גדילה קטן."

למעלה