כופתאות לא רק מקמח מצה...
אני קוראת מתכונים רבים של כופתאות...
אבל הרוב מתבסס אך ורק על קמח מצה...
אצלנו ההונגרים - לא הדתיים, כי המחמירים לא משתמשים בכלל בכופתאות
כי זה מחמיץ בזמן ההכנה...
כאמור אצלנו ההונגרים עוד מאז שהייתי ילדה סבתי הכינה כופתאות מהממות
אבל מבוססות על מצות... כלומר מדללים עם קמח מצה... אבל הבסיס זה מצות...
וזה הולך כך:
מספר המצות כמספר הסועדים
יחס שווה למצות ביצה, כף שמן וכף מים... מלח ופלפל שחור וקמח מצה...
משרים לשעה במים את המצות שבורות ומרוסקות בידיים...
לאחר שעה סוחטים היטב את המים... מוסיפים את הרכיבים שלעיל
ומתחילים להוסיף קמח מצה... לשים היטב ואם יש צורך מוסיפים עוד קמח מצה...
הרעיון שהבלילה צריכה להיות לא כבדה אך בכל זאת ניתן ליצור כדורים....
לתת לכדורים לעמוד כשעה להרתיח סיר גדול עם מלח (אפשר גם עם אבקת מרק) להכניס לאחר הרתיחה לכסות ולבשל 20 דקות בלי לפתוח את הסיר...
הכופתאות מכפילות את עצמן ויוצאות נימוחות בפה... חג שמח!!
את הכופתאות