תנסי את הגירסה הקלה של אורז עם טעמים בתנור,,
2 כוסות אורז בסמטי ,לשפוך לתבנית קרמיקה או תבנית פיירקס,
או תבנית אחרת שעמידה לחום התנור.
 
להוסיף לתבנית האורז 5 כפות שמן, ולערבב היטב,
לתבל :
כפית שטוחה מלח ,וקורט פלפל-שחור.
1/2 כפית גרגרי-כמון שלמים.(או גרגרי-קימל.)
מוסיפים 4 כוסות מים,
מערבבים היטב בתבנית,(טועמים טיפונת ,ואם יש צורך מוסיפים למים עוד קצת מלח.)
כעת מוסיפים ירק קצוץ -גס :
חופן גדושה פטרוזיליה קצוצה ,
3 כפות כוסברה קצוצה,
כף גדושה עלי- סלרי קצוצים,
2 חופנים גדושים שמיר -קצוץ .
לערבב את כול הירק הקצוץ בתוך האורז והמים שבתבנית,
לכסות בניר כסף,מהודק לתבנית,
ולהכניס לתנור בחום בינוני,(175 מעלות חום.)
לאחר לאחר 30 דקות לבדוק במזלג,
(אם האורז עדיין לא רך,לכסות בניר כסף,
ולהמשיך לאפות עוד 5 דקות,ושוב לבדוק,ד שמתרכך,ואז לכבות,
ולהוציא מהתנור.
(זמן האפיה שונה בין תנור למשנהו,לכן זה חשוב מדי פעם לבדוק.)