כתבה על זמנהוף באתר 'מידה'!

כתבה על זמנהוף באתר 'מידה'!

אזהרת קריאה - מדובר באתר שעושה סלט די דוחה של קפיטליזם קיצוני ולאומנות עם קצף על השפתיים. הם טורחים לספר על זמנהוף בעיקר כדי להוכיח, לשיטתם, את האמונה הדתית שלהם שתכנון מרכזי הוא אם כל חטאת (כן, נראה אותם מתניידים בעיר לא מתוכננת וללא חוקי תנועה), ושכפייה שלטונית היא היא הרוע בהתגלמותו (כן, נראה אותם מסתדרים בלי משטרה שמגינה על זכויות הקניין שלהם).
הם עושים את זה (לפחות את הקטע הקפיטליסטי) בעיקר כי יש אנשים עשירים שלא רוצים שהממשלה תגבה מהם מיסים, ולכן הם משלמים לכותבים שיכתבו כמה שממשלות זה דבר רע ושצריך להתנגד לו.
בקיצור, הכינו את שקיות ההקאה וצאו לדרך.

מיכי 10

Member
קראתי הכל, ואפילו

הגבתי אל מישהו. אבל יש לי רושם שהתגובה שלי נמחקה, אולי כי לא מלאתי את כתובת המייל שלי.
יש שם טעויות שונות (כגון israela esperantusto), אבל בסך הכל, היחס אל אספרנטו בכתבה מצא חן בעיני. פחות או יותר נראה לי מועתק מוויקיפדיה, כך שהתוכן ברובו הגדול נכון.

מיכי 10

Member
נכון שאול, הוספתי! אז למה לא ראיתי אותה? אנסה להיכנס שוב.

תודה שהפנית את תשומת לבי כאן ובפרטי.

ובינתיים רציתי להוסיף עוד משהו, אבל כשלא מצאתי, כבר יצאה לי שם הרוח מהמפרשים.

שא12

New member
לא מצאת כי הגבת לתגובה של מישהו והיא מופיעה מתחתיו

ונראה לי שהם לא מקפיצים הודעות לפי תת התגובות

מיכי 10

Member
לא לא. לא מצאתי כי לקח להם זמן לאשר. ברור שחיפשתי בצמוד אל

ההודעה שאליה הגבתי, ולא למטה או למעלה.
עכשיו אבדוק אם במקרה אושרו כבר שתי התגובות שלי מהיום. :)
אולי הם כמו "תפוז", שההנהלה בחופש בסופ"שים, וחוזרת לעבודה פעילה רק בימי ראשון לקראת הצהריים...

מיכי 10

Member
עודדי, "מתוך שלא לשמהּ, בא לשמהּ."

זה לא בדיוק מתאים לכאן, אבל איכשהו עלה מיד בדעתי, ואני מודה לך!!

גילוי נאות - אני לא כל כך מבינה את מה שכתבת ולא את הדעות שלך. אני רק יודעת שבעייני פוליטיקה, מדיניות וכאלה, אנחנו נמצאים משני צידי המתרס...
אבל אתה בטח יודע שאני מחבבת אותך מאד כאדם מנומס במיוחד ועדין נפש ואנחנו חברים באופן אישי. נכון?
לכן קראתי את דבריך בלי לרדת בדיוק לסוף דעתך, אם כי היה ברור לי שבלשון המעטה, אתה לא שואב נחת מהמסגרת של "מידה". אלא אולי מופתע מה"ניצול" של זמנהוף במקרה זה.

אני נכנסתי לכתבה לתומי, אולי כמוך, כי כל מה שקשור לזמנהוף, מעניין אותנו.
אבל שם לא הרגשתי אי-נחת מהתוכן באופן כללי, אלא להיפך. לכן נכנסתי מיד ללמוד על האתר באינטרנט.

בינתיים כתבתי שם עוד שתי תגובות קודם, אשר ממתינות לאישור המערכת.

שא12

New member
שתי התגובות של מיכי מופיעות וגם של דורון

אני מקווה שיעלה את המודעות לפחות למשתמשי האתר.

למעלה