אלול חודש הסליחות

רותי 11

New member
אלול חודש הסליחות

אלול הוא חודש הסליחות על פי הדת היהודית
בכל לילה קמים הגברים לבית הכנסת כדי להתפלל
ולבק סליחה ומחילה וכל זה עד ליום כיפור.
סליחה היא מילה חזקה מאוד אנחנו נושאים בתוכנו
המון כעס כי אנחנו לא מוכנים לסלוח כי קשה לנו
אנחנו לא מוכנים לסלוח כי אנחנו חושבים שלאותו אחד
שאנחנו כועסים עליו או פגועים ממנו לא "מגיע"
שנסלח לו כי הוא לא שווה את זה ואתם כבר יודעים
את זה שהסליחה היא בשבילנו.
ולכן החלטתי להקים כאן שרשור לאורך כל החודש הזה
פרוייקט סליחות שכל אחד תחת השרשור הזה יכתוב
מכתב סליחה לאדם שאנחנו כועסים עליו כמובן לא
חייבים לכתוב פרטים אישיים אבל בדרך הזאת נעזור
לעצמנו לשחרר את עצמנו מהטינה והכעס שיש לנו
כלפי אותו אחד/ת.
לכל אחד מאתנו י מצב שאנחנו לא סלחנו למישהו על משהו
שנגענו ולא העזנו לומר לו שאנחנו סולחים לו ולפעמים יש
מצב שאותו אחד אפילו לא מודע לזה.
אז יאללה הפרוייקט יוצא לדרך - מי הראשון שמוכן להרים
את הכפפה?
(אל דאגה גם אני יעשה את זה )

הולי 101

New member
טוב אני צריכה לבקש סליחה מכול אדם שפגשתי

בדרכי הסליחה שלי היא סליחה כוללת לכל אדם אשר ראיתי בדרכי ופגעתי בחוסר ידיעה או תשומת לב
אם זה העברת ביקורת / שיפוט על האדם ביני לבין עצמי או חוסר הבנה על התנהלות אותו האדם שעובר דרכי ברחוב

יש מישהי בדרגה בכירה שעובדת לידי רק לאחרונה למדתי לקבל אותה כמי שהיא , נכון שהיא רוצה שכולם יתנהלו כמו שהיא רוצה ולא מבינה שהיא זו היא ואני זו אני
אבל סליחה שלא הבנתי אותך שככה את , שמחה לבשר שלאחרונה פשוט שיחררתי את הדברים ה"רעים" שחוויתי איתה שלא נעשו במודע מצידה

סליחה מהאנשים שאיתם אני עובדת שהייתי חסרת סבלנות לפעמים בלחץ של עבודה.

סליחה שאני לא מעריכה יותר את בני משפחתי וחבריי שמקבלים אותי כמו שאני ואוהבים אותי למרות הכל. (הדימוי העצמי שלי לפעמים נמוך )

סליחה מבני היקר שלא נהנתי ממנו שהייתי איתו בחופשת לידה , שלא נתתי לו מספיק כמו שאני חושבת שהוא היה צריך לקבל היום הוא מקבל כפליים
אני מבקשת סליחה מעצמי , סליחה ששפטתי את עצמי ואת ההתנהלות שלי בתפקידי החדש שהרשתי לעצמי להכנס ללופ של האשמה עצמית
כאמא שלא נתתי לעצמי את הזמן ללמוד ולהנות מתקופה חדשה וכיפית ( חופשת לידה ) שבמקום להגיד תודה שהכל עבר בשלום כעסתי על עצמי על חוסר
יכולת לקבל את השינוי. ולהבין שלא תמיד נקשרים לילוד בזמן הלידה לפעמים לוקח זמן להכיר וזה בסדר

רשימה ארוכה

lana24

New member
אממ

אני צריכה לבקש סליחה משני אנשים
אחד היא אמא שלי, סליחה שכשאני עצבנית אני נטפלת =\ ביקשתי ממנה סליחה ואני יודעת שהיא סולחת ואני ממש מנסה לאזן את המצבי רוח המפגרים שלי. אחרי הכל היא יודעת שבלעדיה אין לי כלום 3>
ו2, סליחה מעצמי. שגרמתי לעצמי לסבול בלי סוף בשנה האחרונה ומי ייתן ורק אתחזק מזה ולא אתן לעצמי להכנס שוב למצב הדיכאוני

ודבר שלישי קצת לא קשור
אני מנסה לזכור כל יום ששום דבר הוא לא סופני ולהודות לאלוהים וליקום על מה שיש ועל מה שאין (אך אני יודעת שהוא בדרך). זה לדעתי הדבר הכי חשוב, אפילו יותר מהסליחות
לדעת להגיד תודה על ההזדמנות לחיות חיים מלאים וללמוד המון ולהתפתח :)

snoopytush

New member
אני לא אעשה את זה כי גם אם אני אגיד

ואכתוב את המילה סליחה אני לא באמת אסלח
אז זה מיותר

snoopytush

New member
תוספת: אין מצב שאני נחשפת בדברים כאילו סורי

אני אדם פרטי

מייפלס

New member
עדיין העיניין לא ברור לי

מה הסליחה לאחרים ולעצמינו תורמת לנו ?

רותי 11

New member
כשאנחנו כועסים על מישהו או על עצמנו

אנחנו למעשה מרעילים את עצמנו דרך אותו כעס
שינאה או טינה אלה הן רגשות שהופכות להיות
רעלים שיושבים בתוכנו ולכן אנחנו אלה שניזוקים
מכך בלבד

מבקשת סליחה

סליחה מבעלי היקר שנאלץ לשלם את המחיר בכל ההתקלויות האיומות שיש לי ולילדיו עם אמא שלו

אני יודעת אני זוכרת ואני בטוחה שאתה לא אשם שהיא מפלצת כזאת לא אתה בראת אותה ואם כבר מגיעה לך כל הטוב שבעולם שלמרות שגדלת כך אתה בנאדם טהור מלא בטוב לב ונתינה.
סליחה שאני מאלצת אותך להקשחב לסבל שלי שמגיעה בגללה
סליחה ענקית

סליחה מעצמי

סליחה שנתתי לעצמי להיפגע כ"כ קשה עד מצב בריאותי לא תקין כי נאלצתי להתמודד עם ולספוג אנשים רעים ולא הייתי מספיק חכמה לחתוך הכל לפני שהמצב גרם לי להיות חולה.
סליחה שהיה חשוב לי מה יגידו יותר מאיך אני מרגישה
סליחה מעצמי מתחייבת לנסות לעשות שינוי בנושא הזה השנה

אני רוצה לבקש סליחה

אני רוצה לבקש סליחה מכול מי שפגשתי במהלך חיי
מלידתי ועד היום
אני רוצה גם לבקש סליחה גם ממי שפגשתי בחיים אחרים
ושתדעו שגם אני סולח לכם אני לא כועס ולא רוטן

מייפלס

New member
אז גם אני רוצה לבקש שתי סליחות ...

זה ממש יושב לי חזק על המצפון :

1. על אותו החתלתול שרציתי לגאול מיסוריו ואחרי הבחנה של וט' שאמר שהוא לא ישרוד ולא היו זמינות לי עקב מצבי דאז ( הניתוח בגב היה טרי טרי ! ) החלטתי לעשות זאת בעצמי וזה היה בצורה לא מוצלחת כי זו הייתה הפעם הראשונה ( והאחרונה ) והוא סבל עד שהוא מת בגלל חוסר הניסיון שלי ( ניסיתי לעשות זאת כמו שהראו לי בקורס טיפול בבעלי חיים שעברתי - איך שהורגים עכברים למאכל לנחשים ... זה היה נורא ואם הייתי יכולה להחזיר את הגלגל לאחור , הייתי נוהגת אחרת לגמרי , אפילו מתעלמת ממנו - כי אז אולי מישהוא אחר היה עוזר לו או שהוא היה מת לבד בלי הכאבים שאני הוספתי לו ?!

2. שבגדתי בכלבה הנאמנה שלי ונתתי אישור שימסרו אותה .

חוץ מזה אני לא חושבת שמצטערת על כלום .

מייפלס

New member
לעצמי ומעצמי על מה בדיוק ?!

ורותי יקירה , את זוכרת שאמרת שתביאי לי שיטות מדיטציה שיתאימו לי ?

תודה !

למעלה