למה (לשחרר) בקוד פתוח?

FreeSoft

New member
מה אני יכול לרצות?

להפוך ל"סטנדרט" בתחום מסוים בכך שכל אחד יאמץ את החלק של הפתרון מאיתנו ולכן למשל צד השרת שלנו (שלא ישוחרר בניגוד לצד לקוח) הופך לסטנדרט מבוקש.

לזה התכוונת? : -)

גם זו תשובה אפשרית.

כוונתי היתה שכל עוד הקוד שלך, ולא השתמשת ברשיון קוד פתוח "דביק" בקוד מקור ממנו שאלת, זו זכותך לשחרר קוד כרצונך. בין אם משיקולים מסחריים (דוגמת זה שציינת), מצפוניים (תרומה לקהילה) או אחרים.

FreeSoft

New member
יש שיקולים חברתיים/אידיאולוגים

שלדעתי אצל שנינו הם ברורים מאליהם ומהם ניסיתי להוציא אותך כשהעלתי שיקול עסקי. אם אשאר בשיקולים שלנו בהקשר אז להלן עוד 2:
- הגדלת אמינות אצל לקוחות שהרי צד שלם של הקוד חשוף לביקורת עולמית.
- יחסי הדדיות עם קהילה שדוחפת לשיפורים ובאותו הקשר אפשר להכניס גם אבטחה.

אנו מקפידים הקפדה יתרה, ובלי קשר לרצון שלנו לשחרר את צד הלקוח, להשתמש ברשיונות לא "דביקים". MIT, Apache, BSD אייקונים/אימגים - SLI

אתה "בעל בית".

אני, כשכיר, יכול להביע דיעה בעבודה, אבל לא לקבוע מדיניות מעבר ל"כשבוחרים רפרנס באילו רשיונות אין להשתמש". ודרך אגב, אני אישית בעד רשיונות "דביקים" דוגמת GPL, בעקר כי ראיתי מספיק מקרים בהם הרשיונות החופשיים יותר מנוצלים "לרעה". (עיין ערך אפל).
&nbsp

FreeSoft

New member
אתה רשע

מה הכנסת את כוחות האופל באמצעות אפל לדיון הזה?
בקוד פתוח ותוכנה חופשית בכלל יש חרבי פיפיות. לא כולם ינצלו לרעה, לא כולם יתבלבלו מהשפע ולא כולם יפרשו מפרויקט ויקימו ענף לאותה הפצה עם שינויים מינוריים.

לא חושב שיכול משהו עם GPL בצד שרת שלנו. הבסיס הוא node עם express ועליו כמה שכבות כ sails. מסד - mongodb.
אולי כדאי לציין בהקשר של צד השרת שיהיה לו, ב"ה, api ברור ומפורט לחלוטין.

האתר בנוי על ג'ומלה אז יש גם מעט מהרומנטיקה של GPL

הפרויקט שלך הוא שלך.

אני רק הרחבתי את הדיון, וציינתי שבצד אנשי האור, אורבים גם אנשי הצד האפל.

FreeSoft

New member
הרחבה זה טוב

לא מספיק שאתה אני ועצמי מסכימים עם הטיעונים שהבאתי. לכן נולד הדיון הזה ומודה שדעתי האישית מגובשת וטיפה ברוח ההרחבה
:
הפרויקט עומד במקום רחוק מאוד ממה שהתחיל בינואר 14. אז הוא היה אמור בעיקר להתמנשק למערכות (PMS) צד ג'. בעתיד הקרוב, ב"ה, הפרויקט הופל להיות, רק לצורך ההסבר, "MiniPMS". המערכת עצמה היא מודולרית לחלוטין עם כל מה שמשתמע מכך כולל שווקים רבים ומגוונים. בשלב ראשון אנו מדברים על שוק הצימרים ודומיו (בקתות, וילות וכו').
מה יכול לצאת למפתח/תורם משחרור הקוד? הנה המחשבות שלי - כחלק מהמערכת לצימרים יהיו 2 תבניות מביתנו. כל אחת בקונספט שונה. צד לקוח משוחרר +api סבבה לצד שרת הם כלים טובים ליצירה עבור מפתח. לקוח שלנו (בעל הצימר) יוכל להשתמש ב"תבנית" של כל מפתח בתשלום חודשי/חד פעמי.

מקווה שריבוי הטקסט הזה לא יצר בלבול. זו לא הכוונה.

FreeSoft

New member
שוב
אבל למה לא (לשחרר) בקוד פתוח?

בינתיים עולה בדעתי רק כי "הוא" מאנייק אבל לא יודע אם מותר לכתוב מאנייק בפורום...

למעלה