סלחתי אבל לא שכחתי

רותי 11

New member
סלחתי אבל לא שכחתי

ועוד אנחנו בחודש אלול חודש הסליחות
"סלחתי אבל לא שכחתי", יצא לי לשמוע
הרבה פעמים את המשפט הזה ובעצם
זה נשמע לכם אמיתי שאם סלחתי ולא
שכחתי זה באמת לסלוח?

הולי 101

New member
המשפט הזה לא נשמע לי אמיתי , אם סלחת אז שכחת

אין סליחה בלי שכחה , כי אם את עדיין זוכרת אז איך סלחת בדיוק ?
אם לא משחררים את מקור הכעס זו לא סליחה אמיתית
זה פוגע בך הזיכרון הזה ואז זה יכול להפוך לנקמנות
שבעצם תפגע לא רק בך וזה יהיה כמו כדור שלג
או שסולחים או שלא וכדי לסלוח צריך גם לשכוח ולהמשיך הלאה

סולח חייב לשכוח

כי אם אתה לא שוכח אתה בעצם שומר טינה
ומי שעדיין שומר טינה לא סלח בכלל

לכן אני תמיד סולח ושוכח

lana24

New member
לדעתי

סולחים אך אפשר שלא לשכוח.
אחרי הכל מעשה בשופע זה מעשה שמלווה אותך
אפשר לכעוס לנצח ולא לסלוח ואפשר לסלוח ולשכוח
אבל גם אפשר לסלוח, להבין ובכל זאת לזכור. לא לכעוס על הזיכרון אלא לקבל בהבנה

Mandy18

New member
לא חייבים לשכוח כדי לסלוח

למעשה זה קצת יהיה מוזר אם בגלל הסליחה האירוע/הבן אדם פשוט יעלם מהזיכרון כאילו שכלום לא קרה...

הסליחה לא מוחקת את האירוע/בן אדם - מה שהיא כן עושה (לפי דעתי) זה גורמת לנו להפסיק לחשוב על זה. אנחנו לא כל פעם נזכרים באירוע/בן אדם ומרגישים אותו כעס, עיצבון ועוד רגשות שליליים אלא בעקבות הסליחה יכולים להמשיך הלאה והאירוע ההוא פשוט נהפך למשהו רחוק מאיתנו שכבר לא גורם לנו להרגיש רגשות חזקים כמו פעם.

אבל האירוע/בן אדם ההוא עדיין שם, אולי רחוק בזיכרון, אבל עדיין שם. וזה דווקא טוב - דוגמא קיצונית -נגיד השכן ממול היה מתעלל מינית בילדי השכונה - אחת מהילדים שעכשיו כבר מבוגרת החליטה לסלוח לו - אבל זה לא אומר שכיוון שהיא סלחה לו היא צריכה להיות איתו או לתת נגיד לילדים שלה להיות בסביבה שלו ללא השגחה... זה יהיה ממש לא אחראי מצידה. היא סלחה לו - והיא מרגישה יותר טוב אבל ההיסטוריה שלה לימדה אותה שהבן אדם הזה יכול להיות מסוכן ועדיף לא להיות לידו ובמיוחד לא לתת לילדים קטנים להיות בסביבתו. ההתנהגות של השכן לא השתנה בגלל שהיא סלחה לו...

וזה הקטע - הסליחה לא עושה שינוי באדם השני, הבן אדם השני עדיין יכול להמשיך להיות מישהו ממש לא חיובי בחיינו - אלים, מתעלל נפשית, סתם מבלבל וכו' - כך שאפשר לסלוח ולהפסיק להיות בקשר עם אותו הבן אדם.... וזו עדיין סליחה אמיתית כי רק בגלל שלא שכחת את ההתנהגות של הבן אדם ובוחרת לא לחזור להיות בקשר איתו לא אומר שהסליחה לא הייתה אמיתית כי בפנים את יכולה להרגיש שאין לך רגשות שליליים כלפיי הבן אדם הזה אבל את גם לא מוכנה להיות בקשר איתו יותר...

רותי 11

New member
ברור שאי אפשר למחוק אבל

כשאומרים את זה לא באמת סולחים אלא מתכוונים
לכך שאני "סלחתי" ולא שכחתי זה אומר שלא נשכחה
הסיבה לסליחה לפגיעה עצמה לכן אם לא שוכחים
או מצהירים כך לפחות זה אומר שלא באמת שכחנו

Mandy18

New member
אם הכוונה לאנשים שממשיכים לנטור טינה

אז אני מסכימה איתך - זו לא סליחה אמיתית.

אבל לא כל אחד שאומר שהוא לא שכח זה כי הוא עדיין נוטר טינה... יש חלק שכן וחלק שלא...

אני חושבת שהסליחה קשה לרבים כי יש הרגשה שאם סולחים אז זו אמירה שאנחנו מסכימים עם ההתנהגות/מאורע/הפגיעה או שאנחנו לא חושבים שהמעשה הזה היה כל כך נורא - אבל זה לא כך. אפשר לסלוח אבל אף פעם לא לחשוב שמה שקרה היה טוב - סליחה זו לא הסכמה עם מה שקרה - זה שיחרור עצמי מהמחשבות על זה כדי שאפשר יהיה להמשיך הלאה... זו הבנה שהמקרה הזה לא יכול לפגוע בנו ...

אבל אני מסכימה איתך אם מישהו אומר שהוא סלח אבל כל הזמן חושב על הנושא אז הוא לא שיחרר את זה וזו לא הייתה סליחה אמיתית

למעלה