פרק 10 - הפרק המפחיד

JAMES DEAN

New member
פרק 10 - הפרק המפחיד

הזוגות יעשו מעיין טוק-שואו רומני. ויעשו משימה מפחידה כמחווה לרוזן דרקולה. (ולאד המשפד)

smadga2

New member
זה הערב נכון?

איבדתי כבר יכולת לעקוב אחרי השידורים

ny22

New member
מנהל
היה פרק טוב!!

המשימה עם האירוח הייתה בעייתית בעיני - זה לא ממש יפה שעושים צחוק מאנשים ברחוב....
&nbsp
אגב, מחר אני לא אראה את הפרק כי אני בחתונה

Piglet77

New member
פעם ראשונה המירוץ שממש נהנתי!

לצערי, העונה היא לא משהו, אבל פעם ראשונה שממש נהנתי היה בטירה של דרקולה בחדר החשוך. כאן ממש ישבתי וצחקתי, במיוחד בחלק של הצרפתים כאשר אלכס החליט שהוא עומד ליד הקיר ועושה קולות כאילו הוא מחפש את הרמז

פרארי1

New member
תהיתי מתי תגיע הפעם הראשונה

שבה ממש מזלזלים באינטליגנציה שלנו, או שסתם חושבים שאנחנו לא מבינים מהחיים שלנו או לכל הפחות, מסוגלים לבדוק בגוגל...

הטירה בה התרחשה המשימה היא לא הטירה של דרקולה והיא לא נמצאת בטרנסילבניה.
היא אמנם קרובה מאד לגבול החבל וגם המרחק לטירת בראן, הידועה כטירה של דרקולה, אינו גדול, אבל זה לא "הדבר האמיתי" כמו שרצו שנחשוב.

אני יכול להעלות שתי השערות לגבי הסיבה לכך - הגעה לטירת בראן הנמצאת כ-40 קילומטר משם, מחייבת נסיעה דרך מעבר הרים איטי ומפותל מאד, שייתכן והיה גוזל זמן רב, בטח בלילה.
סיבה אפשרית נוספת - מחיר השכרת הטירות, סביר שהמקורית הייתה יקרה בהרבה ואולי בכלל לא זמינה עבור ההפקה.

במפה המצורפת ניתן לראות את שתי הטירות והדרך ביניהן, שבערך באמצעה נמצא מעבר ההרים המפותל.

ny22

New member
מנהל
תודה על המידע

יפה שבדקת.
עוד סיבה היא שיכול להיות שידעו שזה יהיה פחות מעניין אם זאת תהיה "סתם טירה" (אפילו שרוב הטירות שם מדהימות כמו שזה נראה) - לכן אמרו שזאת הטירה של דרקולה.
&nbsp
אגב, אולי יש כאלה שטוענים שדרקולה היה בטירה השניה? (זאת המירוץ היה בה).

פרארי1

New member
טירת בראן היא טירת דרקולה "הרשמית"

את זה ידעתי וכמעט ביקרתי שם, לצערי הייתי ביום שהיה סגור, טעות שלי שלא בדקתי מראש.
לשם נסע בטעות הזוג המודח ולמרות שכרגיל, ניסו להציג את זה כאילו הם הגיעו לשטיח בהפרש של שניות מהזוג שלפניהם, היה ברור לי לחלוטין שהם המודחים, ברגע שיצאו לנסיעה ארוכה ומיותרת הלוך חזור לטירת בראן, סדר גודל של כמעט 60 קילומטר.
&nbsp
סיקרן אותי למה בחרו מקום אחר ולכן בדקתי את המרחקים ותוואי הדרך.
זה שרון שחר הציג טירה אחרת כטירתו של דרקולה, לא ממש הפתיע, אין להם בעיה לשקר במצח נחושה.
&nbsp
אגב, דרקולה הערפד הוא כמובן יצור דמיוני, אבל הוא מבוסס על דמות אמיתית בשם ולאד צפש, שליט אכזר שנהג לשפד את ראשי אויביו על חניתות.

ny22

New member
מנהל
כיף לך שהיית שם

בטח הם עשו את זה מהסיבה הפשוטה שהמטרה שלהם, בין השאר היא לחשוף כמה שיותר את התרבות המקומית (כלומר, דברים שקשורים לאותה מדינה) - ולרומניה קשור בין השאר דרקולה.
לכן הם החליטו לקחת איזו טירה ולקשר אליה את דרקולה, גם אם היא לא הטירה הרשמית שלו.
&nbsp
גם יכול להיות שהם לא עשו מחקר מספיק מעמיק....

&nbsp
אני לא חושב שהם עשו את זה מתוך זילזול באינטיליגנציה.

פרארי1

New member
רומניה יפהפיה

אחלה אוכל, אם כי לפעמים שמן למדי והאנשים נחמדים.
במירוץ הרבה לא התחברו למקומיים, אבל אני דובר את השפה ברמה סבירה וזה תמיד גשר טוב למקומיים, בעיקר אלה שלא דוברים אנגלית.
&nbsp
אם המירוץ האמריקאי יבקר בארץ ויקשר "איזושהי גבעה עם עתיקות" לסיפור מצדה, זה יהיה הגיוני בעיניך?
טירת בראן לרומנים היא לא פחות ממצדה לישראלים (מבחינת חשיבות תיירותית, היסטורית וכולי).
כמו שהראיתי במפה, היא לא מאד רחוקה מאיפה שהם ממילא היו כבר, יכלו לעשות את המשימה של דרקולה אחרי בראשוב ואז זה ממש קרוב.
אני משער שהעלויות להפקה היו גבוהות יותר ולכן בחרו טירה אחרת, אבל להציג אותה כטירה של דרקולה, זה לא רציני, לדעתי.

למעלה