עוגת שקדים-פרווה או חלבית
החומרים:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית נס קפה דק
3 כפות קוניאק
100 גר' קוקוס
100 גר' שקדים טחונים
100 גר' שוקולד מריר מגורד גס
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים + הסוכר, לקצף יציב
מוסיפים את החלמונים ואת כל שאר החומרים
מערבים בקיפולים.
אופים בחום בינוני 170-180 מעלות, כ- 30-35 דקות
או עד כשנועצים קיסם, והוא יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ומקררים.
העוגה מצויינת גם כך...
אני בדרך כלל , לאחר שהתקררה, יוצקת עליה את הנוזל שערבבתי בכוס:
1/2 כפית נס קפה
1/2 כוס מים חמים
1 כפית סוכר
ומעל העוגה מורחים שמנת מתוקה שהוקצפה עם 2 כפיות אבקת סוכר וכפית נס קפה.
ניתן לגרד או לפזר פתיתי שוקולד על הציפוי, או שבבי שקדים וכו'.
בתאבון!