זקוק בדחיפות למתכון לעוגיות תה טבעוניות נטולות גלוטן

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
זקוק בדחיפות למתכון לעוגיות תה טבעוניות נטולות גלוטן

יש לי בבית קמח אורז, קמח תפו"א, טפיוקה וקורנפלור וגם שמן קוקוס - אם זה נותן כיוון. אין לי קסנטן גאם או דומיו.
תודה מראש.
 
קמח תפוחי אדמה יהיה

הבסיס
שים שתי כוסות ממנו בקערה, חצי כוס קמח אורז ושליש כוס עמילן תירס במקום קסנטן. אם יש לך אגוזים או שקדים רסק מהם לעיבוי העוגיות. אפשר בלי אבקת אפיה אבל אם יש עדיף, יוצא אוורירי יותר.
על כל שתי כוסות קמח 70 גרם שומן אתה יכול לערבב שמן קוקוס ושמן נוזלי כל שהו. מעט מלח. על שתי כוסות קמח בערך חצי כוס סוכר יוצא מתיקות מאד עדינה. זבט לימון, וניל קינמון....לפי בחירתך. נוזל- חלב סויה ,חלב שקדים או סתם מים אפשר גם מיץ תפוזים טרי. בערך רבע כוס תראה לפי מרקם הבצק.

לערבב הבצק אמור להיות רך ונח אם הוא דביק מדי הוסף עוד מעט עמילן אם הוא יבש נוזל. אחרי שהוא נח צנן מעט, קרוץ ממנו פיסות,עיגולים למעוך כמעה ולהניח בתבנית.
 

RSPA

New member
ידעתי שממך תבוא הישועה. רק לא ידעתי מתי היא תגיע...


בינתיים זה בלו"ז שלי ואני אנסה את המתכון מיד.
תודה רבה רבה.
 

RSPA

New member
שכחתי לעדכן ומגיע לך עידכון. יצא מעולה!


רק עם דבר אחד לא הסתדרתי כל כך. לא שמתי לב לכך שצריך לקרוץ פיסות מהבצק וניסיתי לרדד אותו עם מערוך. לא הלך ואז שמתי לב למה שרשמת. רק מה היו כאלה שיצאו לי גדולים וכאלה קטנים וכולם התנפחו עוד והתרחבו כנראה בגלל אבקת האפיה.. לא שזה משנה הרבה אבל אני עוד צריך לתרגל את הדבר.
מבחינת טעמים ומרקם - קיבלתי ביקורות מצויינות והיתה התלהבות.
שוב תודה רבה.

 


בפעם הבאה כבר תדע. אני מנחשת שאפשר לנסות להניח את כל הבצק על תבנית מרופדת ולסמן בסכין ריבועים ואחרי האפיה לחזור עליהם שוב. בכל מקרה אני מעדיפה את ורסיית קריצת העיגולים מגוש הבצק.

אתה יכול לעשות וריאציה עליהן- להמיס שוקולד מריר ולזלף פסים, להכניס לתוך התערובת תיבול מגוון כמו אגוז מוסקט או זסט תפוז או קפה וגם תמרים מעוכים כחלק מהבצק יוצא מאד מענין!

כל הכבוד ובהנאה
 
למעלה