![](http://timg.co.il/f/Emo53.gif)
חבילה עם ארבעה סרטים מצ'כיה הגיעה היום, בשווי כולל של 2994 קרונות צ'כיות (525 ש"ח). המכס בארץ משום מה החליט ששווי החבילה הוא 1628 ש"ח, ובהתאם חייב אותי בתשלום מע"מ בגובה 293 ש"ח. הפקיד בדואר אמר לי שכדי לערער צריך להגיש טופס בירור, הם צריכים לשלוח את החבילה בחזרה למכס, אני צריך להמציא קבלות, להוכיח מה באמת שווי המוצרים ולהתנהל מול הבירוקרטיה שלהם על מנת שיוציאו דרישה מתוקנת לתשלום. לכל אורך הזמן הזה אני כמובן לא יכול לקבל את החבילה, ומי יודע מה יעלה בגורלה. אפשרות נוספת היא כמובן לסרב לקבל את החבילה, ואז היא תחזור לשולח - שכנראה יחייב אותי רק בעלות המשלוח.
כיוון שמאוד חיכיתי לסרטים בחבילה, שגם ככה התעכבה כמעט חודש במשלוח, ולאור התיאור ה"מלבב" של הפקיד של מה שאני עתיד לעבור - החלטתי לחרוק שיניים ולשלם את הסכום כדי לקבל אותה לידיי. לדבריו אני לא יכול כעת לערער על גובה התשלום, ואני שואל - האמנם? האם אני לא יכול לפנות למכס עם הקבלה וההוכחה של מה שהזמנתי וכמה שילמתי כדי שיפיקו לי החזר? לא אכפת לי אם זה ייקח זמן, זו טעות שלהם וראוי שהם יתקנו אותה. אני יודע שהסיכוי נמוך אבל אני רוצה לנסות - יש כאן מישהו עם ניסיון שמכיר את הפרוצדורה?