טנזיה מעולה של זברה ז"ל. מומלצת מאוד
3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
100 ג'ר משמשים מיובשים
100 ג'ר שזיפים מיובשים
100 ג'ר צימוקים כהים
100 ג'ר אגוזי מלך חצויים, מטוגנים
100 ג'ר שקדים מולבנים פרוסים, מטוגנים
כפית מלח
כפית בהריון מתקדם קינמון
3 כפות סוכר חום, או כנ"ל דבש
מעט יין מתוק
ההכנה:
חותכים את המשמשים והשזיפים לחצי. משרים במים לרבע שעה בערך. מסננים ושומרים את מי ההשריה.
בסיר גדול ושטוח מזהיבים את הבצל,ומוסיפים את הפירות היבשים והתבלינים.מאדים מספר דקות, מוסיפים יין אדום שיכסה את תחתית הסיר, מכסים ומנמיכים אש למינימום. מבשלים בערך חצי שעה, תוך בחישה מפעם לפעם, ואם יש צורך מוסיפים מעט ממי ההשריה של הפירות.
לקראת הסוף מוסיפים סוכר חום או דבש, את השקדים והאגוזים, בוחשים ומכבים.
אני מעבירה את האורז לתבנית טבעת, הופכת על מגש יפה,ובמרכז שמה את הטנזיה.
טעים, יפה וחגיגי.
מקור-אמו המרוקאית של חבר.
הערה- מגישים את הטנזיה עם אורז לבן.אני שמה את האורז בתבנית טבעת
הופכת על צלחת הגשה יפה,ובמרכז שמה את הטנזיה.
יש מתכון לטנזיה עם בשר כבש.את הכבש חותכים לקוביות,מזהיבים,מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד שכמעט רך,ואין כמעט נוזלים.מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים לפי המתכון הצמחוני.
מעדן!
מתוך מתכונים.נט
http://www.matkonim.net/forum/2004/viewmsg.asp?msg=5047