טנזיה, (אורז עם פירות יבשים). מאוד רוצה להכין לשבת.

טנזיה, (אורז עם פירות יבשים). מאוד רוצה להכין לשבת.

אשמח למתכון מוצלח עם המגבלות / תנאים הבאים:
לא בטוחה שאצליח להשיג יותר משזיפים וצימוקים.
אין לי סילאן.
יש לי ארבעה בחורים אורחים שאוכלים טוב.
אף פעם לא הכנתי לכן צריכה כמויות.
תודה מראש!
 

לאה סי

Active member
טנזיה של אירית שלנו:

פירות יבשים כתוספת לאורז


המלצה שקיבלתי מידיד טוב שעבד כשף באחד מאולמות האירועים באזור

מטגנים 3 בצלים חתוך לאורך דק וכשנהייה שקוף מוסיפים כף גדושה של סוכר ומערבבים היטב.

חשוב מאוד להנמיך את האש ולא לעזוב את המחבת בשלב זה. התהליך הוא מהיר.

מעל מוסיפים שזיפים יבשים (רצוי מגולענים) ומשמשים יבשים שנשטפו היטב קודם ומערבבים היטב.

מוסיפים אגוזי מלך שנחתכו גס או כל פרי יבש אחר שאוהבים.

ב- 2-3 דקות הדקות האחרונות מוסיפים צימוקים בהירים ורבע כפית קינמון.

מעדן.

מומלץ מעל אורז לבן.
 

מרילין5

New member
טנזיה מעולה של זברה ז"ל. מומלצת מאוד

3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
100 ג'ר משמשים מיובשים
100 ג'ר שזיפים מיובשים
100 ג'ר צימוקים כהים
100 ג'ר אגוזי מלך חצויים, מטוגנים
100 ג'ר שקדים מולבנים פרוסים, מטוגנים
כפית מלח
כפית בהריון מתקדם קינמון
3 כפות סוכר חום, או כנ"ל דבש
מעט יין מתוק

ההכנה:
חותכים את המשמשים והשזיפים לחצי. משרים במים לרבע שעה בערך. מסננים ושומרים את מי ההשריה.

בסיר גדול ושטוח מזהיבים את הבצל,ומוסיפים את הפירות היבשים והתבלינים.מאדים מספר דקות, מוסיפים יין אדום שיכסה את תחתית הסיר, מכסים ומנמיכים אש למינימום. מבשלים בערך חצי שעה, תוך בחישה מפעם לפעם, ואם יש צורך מוסיפים מעט ממי ההשריה של הפירות.

לקראת הסוף מוסיפים סוכר חום או דבש, את השקדים והאגוזים, בוחשים ומכבים.

אני מעבירה את האורז לתבנית טבעת, הופכת על מגש יפה,ובמרכז שמה את הטנזיה.
טעים, יפה וחגיגי.
מקור-אמו המרוקאית של חבר.
הערה- מגישים את הטנזיה עם אורז לבן.אני שמה את האורז בתבנית טבעת
הופכת על צלחת הגשה יפה,ובמרכז שמה את הטנזיה.
יש מתכון לטנזיה עם בשר כבש.את הכבש חותכים לקוביות,מזהיבים,מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד שכמעט רך,ואין כמעט נוזלים.מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים לפי המתכון הצמחוני.

מעדן!

מתוך מתכונים.נט
http://www.matkonim.net/forum/2004/viewmsg.asp?msg=5047
 
למעלה