ירידה חדה וממושכת בכמות הנשאבת

ירידה חדה וממושכת בכמות הנשאבת

זקוקה לעזרה -
כבר יותר מ-3 שבועות לא מצליחה לשאוב יותר מ-30 מ"ל משני הצדדים בחצי שעה של שאיבה!
הילדה שלי בת חודשיים וחצי, ובחודש הראשון יצאה לי תמיד כמות של 80 - 90 מ"ל בחצי שעה. אין לי מושג מה קרה, ואני לא מצליחה לשפר את המצב ע"י הנקה, שתייה וכדורי חילבה (6 ליום כבר 5 ימים).
אני פוחדת שהילדה מקבלת גם כמות קטנה יותר בהנקות כי היא לא ישנה טוב כבר כמה שבועות. בלילה עדיין ישנה 5 שעות רצוף אבל ביום לא מצליחה להירדם ליותר מחצי שעה, ובמצטבר ישנה ביממה גג 9 שעות ואני יודעת שצריך הרבה יותר.
היא לא בוכה יותר מדי ולא נראית מורעבת אבל בכל זאת.
חשוב לציין שמקבלת בקבוק מטרנה אחד ליום מגיל שבועיים בשל צהבת ממושכת שסבלה ממנה, ומכיוון שלא עלתה מספיק במשקל בין גיל חודש לחודשיים הוספנו בקבוק מטרנה אחד נוסף.
כלומר כרגע היא מקבלת 6 הנקות ביום + 2 בקבוקי מטרנה של 120 מ"ל (וגומרת אותם).

אודה מאוד לעצות בנוגע לכמות הנמוכה בשאיבה.
תודה מראש:)

תשובה

שלום לך
זה קצת קשה לדעת מה קורה בלי לדעת ריקע רפואי
אני יכולה להמליץ לך על קומפרסים חמימים על השדיים לפני הנקות ושאיבות ,כולל מסג' של כמה דקות
ההמלצה היא יותר גירוי לשדיים לפחות 8 פעמים ביום עדיף על זמן ממושך
עדיפות לשאבות במשאבה כפולה כי זה מגביר את כמות החלב ויקצר את הזמן בחצי
בנתיים נראה לי שכדאי ורצוי להשלים אחרי הנקה בבקבוק מטרנה, לשקול אותה השבוע לראות אם עולה מספיק במשקל
בהצלחה ותיכתבי לי מה קורה

תודה. בכל זאת לא ברור מדוע הירידה החדה בכמות

השאובה. מ80-90 ל-30 בחצי שעה, גם כאשר אני שואבת דו צדדי, וכבר שבוע עם כדורי חילבה.
כרגע אני דואגת לגירוי 8 פעמים ביום, 6 פעמים לפחות מניקה ועוד פעמיים שואבת דו צדדי.

האם לדעתך הירידה בכמות שיוצאת בשאיבה מצביעה בהכרח על ירידה בכמות החלב בשד?
רוצה לדעת האם הילדה נשארת רעבה בסוף הנקות, והאם זה יכול להסביר את הקושי שלה להירדם במהלך היום?
יש לה 6 חיתולים רטובים (לפחות) ביום, ותדירות הצואה משתנה (לפעמים אחת לכמה ימים, ולפעמים פעם ביום), כך שלא מצליחה להסיק מזה משהו.

כרגע באמת משלימים לה עם 2 בקבוקי מטרנה ליום כי לא עלתה מספיק במשקל, ובזמנים האלה אני שואבת.
אבל השאיפה היא לא להזדקק למטרנה ולהחליף זאת בבקבוקים שאובים, אך לא מצליחה בינתיים לשפר את הכמות ששואבת:(

תודה על הטיפים אך הם לא ממש עוזרים בינתיים.
אשמח לעצות נוספות:)

למעלה