נייד מול נייח לצורך עריכה גרפית

beerbear

New member
נייד מול נייח לצורך עריכה גרפית

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות מחשב לצורך שימוש בתוכנות עריכה גרפית כמו Lightroom ו-Photoshop (וכמובן גם לצורך שימוש כללי - אופיס, אינטרנט סרטים וכו'). ניסיתי לקרוא כל מה שמצאתי לגבי החומרה המומלצת, ומצאתי מחשב נייד של אסוס עם המפרט הבא (ציינתי רק את הדברים החשובים לי):

מעבד i7 6700HQ
זיכרון 16GB
כרטיס מסך NVIDIA GeForce GTX960M 4G GDDR5
מסך 15.6'' 3840x2160 4K UHD IPS
כונן קשיח 128gb SSD + 1TB 7200 RPM
3 יציאות USB 3.0 + יציאת USB type C
3 שנות אחריות עם איסוף והחזרה לבית הלקוח
סוללת 4 תאים (חיסרון)
משקל 2.53 ק"ג (חיסרון)

מבחינת המחיר (5,430 נכון להיום) אני חושב שזו עסקה טובה והמחשב יענה על הצרכים שלי. אבל מאד מעניין אותי לדעת האם המפרט הזה יהיה זול יותר משמעותית במחשב נייח (אולי זה ישפיע על ההחלטה שלי), וכמו כן, אלו יתרונות יש למפרט כזה במחשב נייח על פני הנייד?

תודה רבה על העזרה!

Y. Welis

New member
יהיה זול משמעותית בנייח. זה בסיסי

מעבר לכך לנייח יש יתרון שידרוג - הכל ניתן להחליף ולשנות ולשפר, כמו גם לתחזק לבד (נייד מחייב לרוב מעבדה).
&nbsp
נייד נחוץ לניידות; אם היא לא נחוצה - עדיף נייח. אותו מפרט יושג בחצי מחיר (מינוס מסך).

beerbear

New member
אתה בטוח שיהיה זול משמעותית עם המפרט הזה?

תודה על ההתייחסות לשאלה שלי.
&nbsp
i7 6700HQ, זיכרון 16gb, כרטיס מסך GTX960M, כונן SSD 128 + HDD 1TB 7,200 RPM - מבדיקות שעשיתי באתרים שמאפשרים לך להרכיב מחשב נייח עם רכיבים לבחירתך - זה לא היה זול משמעותית בכלל... מצד שני אולי זו לא הדרך הנכונה לקבל הצעת מחיר?

Y. Welis

New member
בטוח. בדוק באתר KSP.

* מעבד I7 HQ דור 6 - 1590 (לא HQ אבל מעריך שאותה עוצמה)
* לוח תומך - 270
* זיכרון 16 - ב-275
* דיסק 1 טרה 7200 - 250
* דיסק SSD של 128 - 210
* כרטיס GTX960M - ב-950
* מארז, מקלדת, עכבר - 350
(מסך לא נכלל, כמו שציינתי לעיל)
&nbsp
סה"כ - 3,900 (מעוגל).
הפער לא גדול כמו שחשבתי, אבל עדיין קיים (וסביר שהרכיבים יהיו חזקים יותר בנייח, ולו כי לא יושפעו ממגבלות חשמל או חימום).

למעלה