סלטים לשבת.

סלטים לשבת.

אחותי, בעלה וילדיה - 8 בלע"ר הגיעו לביקור יחד עם זוג חברים ועוד 3 בנות שבאו לעזור עם הילדים.
בקיצור 17 נפשות, 7 מבוגרים ו10 ילדים בגילאים 13 עד חצי שנה.
הם היו כאן כמה ימים ועכשיו בהרים, בשבת בעלי ואני מצטרפים אליהם. אני אחראית על הסלטים, החלות וכל מה שעוד אוכל להכין.
אני לא כ"כ טובה בסלטים כי לא ממש אוהבת.
בתכנון:
כבד מדומה (מאפונה)
סלט גזר מרוקאי
חצילים במיונז
חצילים בצ'ילי מתוק
סלט זיתים במיונז
סלט תפוחי אדמה בהריסה
טחינה
ועכשיו לשאלות -
אשמח לרעיונות נוספים, או שאולי זה מספיק?
חסה, כרוב ודומיו לא יכולה להכין כי איני יכולה לבדוק. איזה סלט חי אחר יכולה להכין?
איך מכינים סלט גזר מרוקאי - כבר בישלתי פרוסות גזר אל דנטה עם מלח וכמון, מה הלאה?
איך מכינים את החצילים בצ'ילי, כבר "טיגנתי" קוביות חצילים, מה הלאה?
האם יכולה להכין את התפוחי אדמה היום?
אשמח לכל עזרה.
 

אפיהיל

New member
סלט חסה סלט כרוב
אני לא מכירה כל כך את הסלטים שאת הזכרת
אבל ההמלצות שלי הן לדוגמא סלט חסה
שוטפים את החסה וחותכים בידיים לחתיכות גדולות ושמים במקרר
המים על החסה והקירור המקביל גורמים לחסה להיות פריכה
במקביל את מכינה בכוס את הרוטב המתאים. זה יכול להיות אפילו רק טיפה מיץ לימון במים עם מלח וכמו סוכר
או משהו יותר מורכב אבל העיקר נוזלי
היתרון בסלט חסה שההכנה "ברגע האחרון" מצריכה רק לשפוך את הרוטב מעל ולהגיש

בניגוד אפשר סלט כרוב
שהיתרון שלו הוא שדווקא מכינים אותו מראש
סלט כרוב כמו קולסלאו (מיונז, לימון מלח וכמו סוכר)
או
סלט כרוב נבטים בצל ירוק וקשיו שאני עושה לאחרונה
זהו סלט על בסיס כמה סלטים אסיתיים, אבל בתערובת שלי
כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
בצל ירוק די הרבה (לבן וירוק יחד)
נבטים
סויה של קיקומן
שמן קנולה
שקית כמו סוכר
ומעל קשיו ששברתי לחתיכות בינוניות
הכי כיף כאשר הקשיו טריים. כלומר להכין מראש אבל להוסיף את הקשיו רק לפני ההגשה. אבל גם מה שנשאר טעים אפילו אחרי שעות
 
תודה, אשמור למתי שיהיה לי חסה או כרוב של חסלט, עד אז לא

יכולה להכין סלטים מהירקות הללו אלא אם מישהו אחר בודק לי.
 
לי חסרים קצת סלטים יותר חיים למשל מלפפון עם בצל (אפשר סגול)

פרוסים לעיגולים ואם הבצל גדול אז לחצאי או אפילו רבעי עיגולים. אם המלפפונים רעננים, לא צריך לקלף.
אפשר להוסיף שמיר קצוץ. התיבול שאותו עושים כשעה לפני האוכל אבל אפשר גם כמה שעות - חומץ פושט, שמן לא זית,
מלח וסוכר. מתבלים, מערבבים ואחרי עשר דקות טועמים ומשפרים אם צריך. לוקח זמן עד שהטעמים "מתיישבים".
סלט גזר וקולרבי או סלט קולרבי וסלרי -
הראשון - מגרדים את הגזר והקולרבי בפומפייה גדה (אם יש מעבד מזון אז זה הזמן להשתמש בו) ומתבלים בשמן לא זית, מלח ולימון.
אפשר גם במיונז עם קצת חומץ וקצת סוכר וכמובן מלח, אבל במקרה זה הייתי מוותרת על המיונז כי כבר יש לך מספיק מיונז בשאר הדרים.
השני - חותכים את הקולרבי לקוביות או לרצועות. אם יש לך מכשיר שחותך קוביות, למשל פרוגרסיב, זה מעולה.
מוסיפים עלי סלרי קצוצים, שום כתוש, שמן לא זית, לימון ומלח.
חשוב - קולרבי לא כדאי לחתוך זמן רב מראש כי הוא מקבל ריח לא משהו.
אפשר עגבניות שרי (זה ממש לא סלט שכדאי להכין הרבה זמן מראש) - חצויות או חתוכות לרבעים, תלוי בגודל שלהן. משהו ירוק כגון כוסברה
או פטרוזיליה או בצל ירוק או בזיליקום - רק אחד מכל הירוקים האלה. אם אין בצל ירוק, אפשר את אחד הירוקים האחרים בתוספת רצועות
דקות של בצל סגול או רגיל. התיבול - שמן זית, מלח (אני אוהבת מלח גס) וזהו.
סלט סלק - מבשלים את הסלק בקליפה, מקלפים, מגרדים בפומפייה גסה, מנקזים קצת את הנוזלים ומתבלים בשום כתוש, לימון, מלח ושמן לא זית.
גזר מרוקאי - את רק צריכה להוסיף שמן זית או שמן אחר ופפריקה. יש האוהבים פפריקה חריפה. ואפשר במקום הפפריקה - הריסה.
תפוחי אדמה אפשר לבשל בקליפה היום ולהכין את הסלט מחר אחר הצהריים.
אם את שמה הריסה בגזר, אולי את התפוחי אדמה תתבלי אחרת?
בסגנון צפון אפריקאי - כמון, שום כתוש, לימון, מלח, שמן זית וקצת פפריקה מתוקה או חריפה.
בסגנון ערבי ישראלי/דרוזי - שמן זית, מלח - עדיף גס, בצל ירוק קצוץ (לבן וירוק ביחד), מיץ לימון.
בכל מקרה יש לחתוך את התפו"א לקוביות לא גדולות.
חצילים בצ'ילי אני לא אוכלת אבל אם יש לך קוביות חציל מטוגנות את יכולה להוסיף פלפלים מכל הצבעים,
(אולי לא ירוקים אבל אדום, צהוב - אפשר גם רק צבע אחד, מה שיש לך), כמה שיני שום קלופות ופרוסות דק,
מיץ לימון ואם לא המלחת את החצילים לפני הטיגון - גם מלח. סלט נהדר שאפשר להכין יום מראש.
 
וואו, איזו השקעה, תודה! רעיונות טובים נתת לי

אני חושבת שאלך על הסלט מלפפונים והסלט עגבניות שרי, אבל את זה אכין בשבת עצמה.
יש אצלינו לקנות סלק מבושל בוואקום, מכירה? נראה לך שילך בסלט?
עם הסלרי נתת לי רעיון מענין, אכין קולסלאו מסלרי ראש מגורד וגזר.
שוב תודה ענקית.
&nbsp
 
מכירה סלק בוואקום אבל אני אישית מעדיפה לבשל בעצמי, בקליפה

אם אתם אוהבים את הסלק בוואקום כמובן לכי על זה.
 
לא אוהבת סלק אבל אני לא חושבת שראיתי סלק טרי ליד הבית.

מחר אבדוק ואם לא אמצא אכין מאלה בוואקום.
 
סלק בוואקום זה בסדר. זו רק אני שמעדיפה טרי. עכשיו לא כל כך

העונה של ירקות שורש, לפחות בישראל, אבל אפשר להשיג טרי בכל מקום. זה נשמר בקירור.
 

חנהפ

Active member
אני דווקא חושבת שסלט מלפפונים

כדאי שישהה 24 שעות לפחות בתיבול.. אז כן הייתי מכינה כבר היום.

עוד סלט נהדר שראני מכינה מסלק טרי, בתוספת אגסים וגזר (מהבלוג של מרילין)


מצרכים
שלוש מאות גרם גזר מקולף מגורר
שלוש מאות גרם סלק (חי) מקולף מגורר
שלוש מאות גרם אגסים מקולפים ומגוררים
כף גדושה ג'ינג'ר מקולף מגורר
~
לרוטב
שתי כפות שמן זית
כף חומץ בין יין
כפית דבש
כפית רדל
מלח - פלפל
.
.
הכנה
מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות המגוררים
מערבבים היטב, משהים לרבע שעה לפחות
מגישים עם מעט עלי כוסברה מעל
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ביקור מרגש ועמוס!
סלט חצי'לים בצ'ילי

סלט חצי'לים בצ'ילי
כך אני מכינה, לאחר נסיונות רבים:
חומרים:
3 חצילים בינוניים
שמן זית לטיגון/אפיה
מלח, פלפל שחור גרוס

לרוטב סויה פיקנטי-מתקתק:
3 כפות רוטב סויה
3כפות חומץ (אני משתמשת בחומץ אורז, כשיש לי, ואם לא אז הדרים/תפוחים)
2 כפיות שמן שומשום (יש לי, אך בטח אפשר קנולה/בוטנים)
4 כפות צ'ילי מתוק
2 כפיות קורנפלור
1-2 כפיות שבבי צ'ילי אדום
2 שיני שום כתשות
עלי פטרוזיליה או כוסברה לקישוט

אופן ההכנה:
חותכת חצילים לקוביות גדולות. מעסה בשמן, מפזרת מלח ופלפל ואופה בחום גבוה עד להשחמה (30-40 דקות), תוך ערבוב פעם -פעמיים במהלך האפיה.
מערבבת חומרי הרוטב, יוצקת על החצילים, מערבבת ומשהה למספר שעות.
מפזרת פטרוילהי/כוסברה לקישוט.
 
למעלה