לי חסרים קצת סלטים יותר חיים למשל מלפפון עם בצל (אפשר סגול)
פרוסים לעיגולים ואם הבצל גדול אז לחצאי או אפילו רבעי עיגולים. אם המלפפונים רעננים, לא צריך לקלף.
אפשר להוסיף שמיר קצוץ. התיבול שאותו עושים כשעה לפני האוכל אבל אפשר גם כמה שעות - חומץ פושט, שמן לא זית,
מלח וסוכר. מתבלים, מערבבים ואחרי עשר דקות טועמים ומשפרים אם צריך. לוקח זמן עד שהטעמים "מתיישבים".
סלט גזר וקולרבי או סלט קולרבי וסלרי -
הראשון - מגרדים את הגזר והקולרבי בפומפייה גדה (אם יש מעבד מזון אז זה הזמן להשתמש בו) ומתבלים בשמן לא זית, מלח ולימון.
אפשר גם במיונז עם קצת חומץ וקצת סוכר וכמובן מלח, אבל במקרה זה הייתי מוותרת על המיונז כי כבר יש לך מספיק מיונז בשאר הדרים.
השני - חותכים את הקולרבי לקוביות או לרצועות. אם יש לך מכשיר שחותך קוביות, למשל פרוגרסיב, זה מעולה.
מוסיפים עלי סלרי קצוצים, שום כתוש, שמן לא זית, לימון ומלח.
חשוב - קולרבי לא כדאי לחתוך זמן רב מראש כי הוא מקבל ריח לא משהו.
אפשר עגבניות שרי (זה ממש לא סלט שכדאי להכין הרבה זמן מראש) - חצויות או חתוכות לרבעים, תלוי בגודל שלהן. משהו ירוק כגון כוסברה
או פטרוזיליה או בצל ירוק או בזיליקום - רק אחד מכל הירוקים האלה. אם אין בצל ירוק, אפשר את אחד הירוקים האחרים בתוספת רצועות
דקות של בצל סגול או רגיל. התיבול - שמן זית, מלח (אני אוהבת מלח גס) וזהו.
סלט סלק - מבשלים את הסלק בקליפה, מקלפים, מגרדים בפומפייה גסה, מנקזים קצת את הנוזלים ומתבלים בשום כתוש, לימון, מלח ושמן לא זית.
גזר מרוקאי - את רק צריכה להוסיף שמן זית או שמן אחר ופפריקה. יש האוהבים פפריקה חריפה. ואפשר במקום הפפריקה - הריסה.
תפוחי אדמה אפשר לבשל בקליפה היום ולהכין את הסלט מחר אחר הצהריים.
אם את שמה הריסה בגזר, אולי את התפוחי אדמה תתבלי אחרת?
בסגנון צפון אפריקאי - כמון, שום כתוש, לימון, מלח, שמן זית וקצת פפריקה מתוקה או חריפה.
בסגנון ערבי ישראלי/דרוזי - שמן זית, מלח - עדיף גס, בצל ירוק קצוץ (לבן וירוק ביחד), מיץ לימון.
בכל מקרה יש לחתוך את התפו"א לקוביות לא גדולות.
חצילים בצ'ילי אני לא אוכלת אבל אם יש לך קוביות חציל מטוגנות את יכולה להוסיף פלפלים מכל הצבעים,
(אולי לא ירוקים אבל אדום, צהוב - אפשר גם רק צבע אחד, מה שיש לך), כמה שיני שום קלופות ופרוסות דק,
מיץ לימון ואם לא המלחת את החצילים לפני הטיגון - גם מלח. סלט נהדר שאפשר להכין יום מראש.