עוגת שוקולד עסיסית של פירגה
מאחר ואהבנו את הפיסחית שוקולד-קוקוס של פירגה, התחשק לי לנסות את זו.
לציפוי השתמשתי כרגיל בפרווה הצחי של יעלה, עם שמן.
עוגת שוקולד עסיסית ומטריפה/פירגה
המצרכים לעוגה בתבנית עגולה 24
שמים בקערה:
כוס אבקת שוקולית
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית סודה לשתיה ואם אין אז לוותר
כוס סוכר
2 ביצים
כוס שמן
לערבב היטב עד שהביצים ייספגו
ולהוסיף:
2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב לבלילה אחידה
הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח.
הסוד להצלחת העוגה הוא הבחישה היסודית עד שהבלילה הופכת ממש לקרם אחיד בלי גושים.
ציפוי חם על עוגה חמה:
להביא לסף רתיחה מיכל שלם של שמנת מתוקה רגילה או פרווה ולסגור להבה
להוסיף 150 גרם קוביות שוקולד מריר ולבחוש עד שיימס היטב
לפזר על העוגה החמה אם רוצים , שקית מרשמלו 180 גרם. לחצות כל מרשמלו לשניים.
ציפוי השוקולד הנצחי של יעלה:
2 אפשרויות :
אפשרות א' - יש להגדיל את כמות השוקולד המריר ל-80 גרם
להוסיף כף אחת שמן אגוזים (הוספה של חני: במקום המרגרינה שבמתכון)!
אפשרות ב' - להפחית את כמות המים ב-2 כפות.
להשאיר את כמות השוקולד כפי שהיא
להוסיף 2 כפות שמן (חני: כנ"ל)
אם מכינים כך, כדאי לבדוק בסוף ההכנה אם צריך תוספת סוכר.
=================
הציפוי הנצחי/יעלה
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
4-5 כפות מים
כפית נס קפה
להמיס הכל יחד על אש קטנה.
להוסיף :
50 גרם שוקולד מריר פרווה קוביות
כפית של נוזלי טעם: ליקר, רום, ווניל
להמשיך להמיס על אש קטנה.
להסיר מהאש ולהוסיף תוך בחישה מהירה:
25-50 גרם מרגרינה..... לפי דרגת המוצקות הדרושה.
לשפוך ואז מיד ליישר כי ברגע שמתקשה, יוצא מבריק וחלק