פשטידת בצל של ליהיא לפיד - מטגנים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מתוך שלא לשמה, בא לשמה- החלטתי

לטגן גם כי הפשטידה מיועדת לארוע מיוחד (חנוכת הבית של הליידי והמעונב!) וגם כי פתאום הבנתי שמימלא אלכלך קערה לערבוב, אז טיגנתי בסיר גדול ששימש גם לערבוב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פשטידת בצל של ליהיא לפיד - מטגנים

בצלים או לא???
ראיתי את שתי הגרסאות.
לא רוצה לטגן!
מה אתם עושים?
 
אני מכינה פשטידת בצל עם בצלים פרוסים.

לא מטגנת. מתחילה לאפות את הפשטידה בחום גבוה ואחרי 10 דקות מנמיכה, כך שהשכבה העליונה מקבלת קריספיות.
 
הייתי מ א ד רוצה להתחלף איתך...

מלא עבודה בבית ואני תקועה כאן מול המסך. אולי קצת ינחם אותך

וטעים ייצא בטוח!
 
פשטידת בצל חלבי / רותם

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1821-167-7669378,00.html

נושא : פשטידת בצל - באדיבות רותם


פשטידת בצל




4 בצלים בינוניים קצוצים- חיים
1 כוס קמח תופח
½ כוס שמן
½ כוס מים או חלב
2 ביצים
1 כפית מלח
250 גר' קוטג'
2 כפות גבינה צהובה מגורדת


לחמם תנור ל-180 מעלות.
לערבב את כל המרכיבים.
להכניס לפיירקס או תבנית משומנת.
להכניס לתנור לחצי שעה


ב ת א ב ו ן
 
פשטידת בצל/פרווה

פשטידת בצל / פרווה / ליהי לפיד
מצרכים

4 בצלים גדולים
3 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
3/4 כוס קמח
כף אבקת מרק בצל
כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן ופרורי לחם לשימון התבנית אופן ההכנה

חותכים את הבצל לקוביות בגודל בינוני (אפשר גם במעבד מזון אבל זה לא צריך להיות קטן במיוחד)
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
משמנים תבנית עגולה ומפזרים פרורי לחם על הבסיס והדפנות (ע"מ שהשפטידה תצא יפה מהתבנית)
ממכניסים את התערובת ומפזרים עוד פרורי לחם מעל.
אופים בחום בינוני-גבוה כ- 30-40 דקות. הפשטידה צריכה להיות זהובה עד שחומה.
 

חנהפ

Active member
ממש אין צורך לטגן

זה כל הכיף בפשטידה הזאת, אני מוסיפה קצת לתיבול שבעיניי קצת אנמי (תטעמי)
וממליצה בחום לעשות בתבנית שקעים
 
למעלה