רוצה לקחת את המיקרו צעד אחד קדימה

רוצה לקחת את המיקרו צעד אחד קדימה

כזכור, קניתי מיקרו לפני כחודש ומשהו (אולי חודשיים) ועד כה השתמשתי בו לחימום בלבד.
עכשיו רוצה גם לבשל בו. בינתיים ראיתי מישהי שמה בצלים קלופים ושלמים בשקית ניילון ומבשלת במיקרו, ללא נוזלים, כדי להכין אותם למילוי.
האם אפשר לעשות אותו הדבר עם ארטישוק, עם קלחי תירס ואם תפוחי אדמה בקליפה?
אם כן - האם זה יוצא טוב כאילו בושלו בסיר עם מים? ומה משך האפייה?
תודה רבה.
 
אוי ואבוי. כמובן עם תפוחי אדמה ולא אם, וזו לא

אפייה אלא בישול. התנור והמיקרו שכנים ולכן התבלבלתי.
 

vered1111

New member
את צריכה כלי מתאים למיקרו כמובן

פיירקס עגול עם מכסה זכוכית יעשה את העבודה מצויין.
אני עושה תפו"א במיקרו בכמה דרכים:.
1. שוטפת היטב וחורצת לרוחב, לא עד הסוף, שמה בכלי ומוסיפה מים שיכסו כשני שליש בערך את התפו"א. מכיוון שבכל מיקרו הזמן שונה, תתחילי עם חמש דקות עבודה בעוצמה מלאה.
במיקרו שלי צריך 10 דקות עבודה לכלי עם 6-7 תפו"א קטנים. זהירות כשפותחים את המכסה... חם ורותח...
2. מקלפת את התפו"א וחותכת לפרוסות דקות/קוביות, שמה שמן זית ותבלינים (מלח/שום גבישי/פפריקה וכו') מערבבת היטב, שמה בכלי מתאים ומפעילה בעוצמה מלאה עד שמוכן. באמצע העבודה מנערת את הכלי היטב שהתפו"א יתערבבו.
תצטרכי כמה נסיונות בשביל ללמוד כמה זמן בדיוק מתאים לעבודה.
אצלי- לנ"ל צריך כ 15 דקות עם הפסקה באמצע לערבוב.
בהצלחה,
ורד.
 
תודה ורד. אני רוצה לבשל באופן הכי פשוט. אחר

כך כבר אדע מה לעשות בזה.
אחזור על השאלה - האם אפשר לבשל בשקית בלי מים - תירס, תפו"א בקליפה, ארטישוק. תודה רבה.
 

tzivi1

New member
תפו"א ובטטה בקליפה אני הכי אוהבת במיקרו

לדעתי, עם כמה שהמיקרו לא כזה בריא - תפו"א יוצא הכי טעים מכל אפשרות אחרת, וגם הבטטה סוג של מעדן במיקרו.

אפילו לא צריך שקית. פשוט להניח במיקרו עד ריכוך (אם קטנים - 6-7 דקות, אם גדולים - יכול להגיע גם ל-20 דקות). הם מתכווצים (כתוצאה מאידוי הנוזלים), והטעם שלהם הופך להיות מדהים: הבטטה מקבלת טעם מאוד מרוכז, והתפו"א הופך לממש חמאתי.

ארטישוק - לא יודעת.

תירס - נראה לי שיתפוצץ (אבל אולי באמת בשקית יצליח).
 
תודה רבה. האם את מכסה אותם במכסה הפלסטיק

המחורר או סתם מניחה על צלחת?
הכנתי ארטישוק בשקית ניילון ויצא מעולה. זה כזה כיף שלא צריך להדיח סירים.
היום עוד מישהו הזהיר אותי מתירס שעלול להתפוצץ אז נראה לי שאמנע מכך.
 

vered1111

New member
לדעתי לא מומלץ בניילון. אפשר להניח על צלחת

ולכסות במכסה המיועד למיקרו ("פעמון"). בכל מקרה, כדאי לחרוץ את תפו"א לבישול מהיר יותר.
נזכרתי עכשיו שלפעמים אני חותכת בטטה לפרוסות לא עבות ומניחה על צלחת, מתבלת בשמן זית+ מלח גס, פפריקה וכו', מכסה בפעמון, ומפעילה לכמה דקות עד שמוכן. יוצא מעדן.

לגבי ירקות אחרים, לי אין נסיון, אבל הייתי פעם אצל מישהי שהראתה לי שהיא מכניסה למיקרו בתוך שקית כרובית שלמה מרוחה במיונז ותבלינים. לדבריה יוצא מעדן. לא טעמתי כי אני לא אוכלת כרובית.
בכל מקרה, אני באופן אישי לא הייתי מבשלת במיקרו בתוך שקית.
 

tzivi1

New member
עכשיו הזכרת לי שאמא שלי מכינה כרובית במיקרו,

וזה באמת יוצא טעים.

היא מניחה פרחים בקערה, מוסיפה רק מלח גרוס (צריך יחסית הרבה), ומכסה את הקערה בניילון נצמד.
 

tzivi1

New member
אמממ.... רק לפני כחודש קניתי את הפעמון, כך

שעדיין לא יצא לי לנסות איתו תפו"א ובטטה. עד כה, פשוט הנחתי על צלחת שלם (אין צורך לחורר).
 

tzivi1

New member
כשאני חושבת על זה, נראה לי שעדיף בלי הפעמון

ולהשאיר את התפו"א והבטטה חשופים במיקרו.

הרעיון של הפעמון הוא לשמור על לחות המזון שמחממים, בעוד שבתפו"א ובטטה - הרעיון הוא לתת לנוזלים שלהם להתאדות. לדעתי הפעמון יאפשר חימום יותר מהיר, אבל יתן תוצאה אחרת (לדעתי התוצאה תהיה קרובה יותר למבושל).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אורני, כדי להקפיץ הודעה יש להוסיף תגובה בעלת

תוכן של לפחות 10 מילים (או תווים? לא זוכרת) או אמוטיקון אחד.

לגופו של עניין, לא השתמשתי במיקרו כדי לבשל מאז ימי התיכון. חברות היו אכן משתמשות בשקית ניילון כדי לבשל תפ"א/קישוא (במסגרת דיאטות אומללות). ניסיתי מספר פעמים - חסר טעם, לא זוכרת כמה דקות ונראה לי מסוכן ביותר (ניילון במיקרו).
 
תודה על המידע בעניין הקפצה. ולגופו של מיקרו -

כפי שגם הגבתי לציבי - זה מה שאני מחפשת.
כאמור - ראיתי שמישהי הכינה בשיטה הזו בצלים ולא קרה שום דבר לניילון.
אני לא מחפשת טעם מדהים אלא בישול מהיר ועם כמה שפחות מים.
 

אמרלדה

Active member
ארוחת הערב המהירה של השלם

לא בניילון, אבל בלי מים:

תפוח אדמה אחד שלם, אם הוא גדול הוא חוצה אותו

בצל גדול חצוי לשניים.

מעט שמן זית, מלח ופפריקה על כל אחד מהם.

למיקרו לשמונה דקות, אחר כך בודקים. אולי הופכים. גג עד 12 דקות.

טעים.

אני שדרגתי: פורסת את תפוחי האדמה לעובי ס"מ ואת הבצלים לטריזים ומתבלת יותר טוב. מעט מאוד שמן זית גם בתחתית. כנ"ל זמן, ארוחה מושלמת.
 

amysh

New member
בדיוק התעמקתי בזה

אז יש לי כמה תובנות, ומזכירה לך גם שבמאסטר שף באחת התכניות הם בישלו הכל במיקרו.

אני מכינה ירקות מבושלים במיקרו במה דקות: בעקרון איזה ירק שרוצים: שומר, כרוב, כרובית, תפ"א, קישוא, בצל, עגבניות, חציל, לחתוך לקוביות ולישם בקערה שמתאימה למיקרו, לערבב עם כף שמן ומלח לפי הטעם ולבשל בעוצמה עד שמתרכך (בערך 8 דקות לקערה בינונית).

גם פסטה אפשר לבשל במיקרו- שקית פסטה של חציק ילו לתוך קערה, ממלאים מים+ס"מ מעל ולמיקרו ל-10 דקות בערך, עד שמתרכך.
גם אורז אפשר להכין במיקרו.

אבל זכרי שאומרים שבישול במיקרו אינו בריא
 

אורעם1

New member
בדיוק ראיתי בפייס כתבה מעניינת בנושא

אני מצרפת אותה.
לגבי ניילון במיקרו, לא מומלץ.
טוענים שמשחרר חומרים לא בריאים למזון.
אני לא מרגישה עם זה טוב.
שמה הכל על צלחת זכוכית או כלי פיירקס ומכסה במכסה המיקרו המתאים.
 
למעלה