שאלה לעו"ד אסף חדי כהן - החזר דמי הובלה

RINAT35

New member
שאלה לעו"ד אסף חדי כהן - החזר דמי הובלה

לעו"ד אסף חדי כהן שלום רב,

בחודש מרץ השנה, רכשתי ארון בגדים.
עוד ביום הרכבת הארון, התגלו פגמים רבים, אשר מיד צילמתי וכתבתי לרשת החנויות שבה קניתי.
לאחר ויכוח שהיה לי עם הנהלת רשת החנויות לגביי העובדה שיש פגמים בארון, פורק והוחזר הארון לחנות רק בחודש אוקטובר. קיבלתי את מלוא הכסף ששילמתי בעבור הארון.
השאלה לגביי תשלום הובלה והרכבה.
תשלום ההובלה וההרכה - נעשה מול המוביל (המרכיב של הארון).
בעזרת פניה של "המועצה לצרכנות", הצלחתי לגרום להנהלת הרשת לוותר לי על דמי פירוק של הארון. אבל...את דמי ההובלה וההרכה הראשוניים - לא קיבלתי בחזרה(כאשר אני כותבת :"ראשוניים" - אני מתכוונת לכסף ששילמתי כאשר הרכיבו את הארון).
השאלה - מה הדין לגביי החזר דמי הובלה והרכבה?
האם, במידה ויש פגם בארון - המוכר מחוייב להחזיר גם את דמי ההובלה וההרכבה .
אציין, שהנהלת הרשת לא מסכימה שיש פגם בארון, ולטענתם הם החזירו את הכסף "לפנים משורת הדין".
כמו כן טוענים בהנהלת החברה - שהכסף ששילמתי (320 ש"ח) בעבור הובלה והרכבה - לא הגיע אליהם, אלא שילמתי אותו ישירות למוביל.
כלומר, לטענתם - לא קיבלו שום דמי הובלה...ולכן, אין להם חובה להחזיר לי.

מה לדעתך ניתן לעשות?
האם כדאי להגיש תביעה קטנה?
ידוע לי שאין חוק כתוב בנושא החזרת דמי הובלה, לכן מה הסיכוי שלי להצליח במשפט במקרה כזה?

תודה מראש על תשובתך.

סיכוי סביר לחלוטין. השאלה אם יש לך כוח לריב איתם

על 320 ש"ח.

מצד שני, אם תוכלי להוכיח שהארון אכן היה פגום, אז ממליץ לתבוע גם על טרחה ובזבוז זמן (הזמנת ארון, בזבוז זמן על הרכב, פירוק, והתעסקות בהכל).

חוק החוזים תרופות קובע כך:

תרופות הנפגע
2. הופר חוזה, זכאי הנפגע לתבוע את אכיפתו או לבטל את החוזה, וזכאי הוא לפיצויים, בנוסף על אחת התרופות האמורות או במקומן, והכל לפי הוראות חוק זה.

RINAT35

New member
למה הכוונה: "תרופות הנפגע"?

לעו"ד אסף כהן,
ראשית - תודה רבה!
שנית- אכן, נגרם לי עוול ובזבוז זמן (בעיקר בגלל שאני אחרי לידה).
א. יש לי תמונות של כל פגמים בארון. אם כי, קשה היה לי לצלם את הכתמים המוזרים שהופיעו על גביי חזית הארן.
מצד שני, המנכל של החברה טוען שלא הסכמתי לתקן את הפגמים (כמובן שזה שקר, כי כאשר הביאו לי דלתות חדשות - הן היו פגומות עוד יותר מאלו הקיימות).
ב. מה הסיכוי שלי לזכות, אם המנכ"ל טוען שהכסף של דמי ההובלה לא הגיע כלל אליהם אלא למובילים?
ג. האם כשאתה כותב: "סיכוי סביר לחלוטין" - אתה מתכוון לסיכוי בינוני ומטה או לסיכוי לא רע? (סליחה אם אני מציקה, אבל מעולם לא תבעתי בתביעות קטנות ואני דיי חוששת מהוצאות בית משפט).
ד. איפה ניתן לקבל ייעוץ בחינם לגביי ניסוח כתב תביעה? (לצערי, אין לי כסף לעו"ד).
ה. אם אני מבקשת להחזיר לי 320 ש"ח...כמה כסף את יכולה לתבוע בגין הטירחה והביזבוז??

הרבה תודה מראש,

למעלה