מצג עכוז! מה עושים?

Riket3

New member
מצג עכוז! מה עושים?

אז ב״ה הריון רביעי ותקין שבוע 35 אבל-עכוז!!
עכוז מההתחלה ולא מוכן להתהפך.
צריכה את עצתכן החכמה מה כדאי ומה הכי מועיל לעשות?
באינטרנט יש כל כך הרבה שיטות (תנוחות, דיקור,מוקסה, היפוך במים, דמיון מודרך, היפוך חיצוני ועוד) לא אוכל ליישם את כולם היות וב״ה יש לי עוד דברים לעשות... אז במה הכי כדאי להשקיע את האנרגיה והכסף??
בשבוע 37 (אם עד אז אכן לא יתהפך) אקבל הפניה להיפוך חיצוני. כדאי? לא כדאי? מומלץ? קראתי שיש דעות שאומרות שאם העובר הפוך כנראה שיש סיבה... ואם כן? אצל מי מומלץ? (חוץ מדר. קנטי שעליו הספקתי לשמוע ולקרוא אבל מאמינה שהוא לא היחיד המוצלח ואשמח לשימוע על עוד מומחים למקרה שהוא לא יוכל)
מה אם אחרי הכל העובר לא יתהפך. מה עושים?? לידת עכוז? אם כן, איפה מומלץ? איזה בית חולים? איזה מיילד? מה הסיכויים ומה הסיכונים?
או שאולי עדיף ניתוח קיסרי (ממש מעדיפה שלא אחרי שלוש לידות טבעיות וטובות)
אז יצא ארוך ומעט מבולבל אבל אני כל כך מודאגת ומבולבלת!!!
תודה לכל הקוראות והעונות אשמח לקרוא מכן גם על חוויות אישיות עם עכוזונים עקשנים.
ועוד שאלה חוץ מחליטות עלי פטל יש עוד משהו מומלץ(סרפד??) ואם כן איך שותים אותם ביחד?? מה המינון? שוב תודה לעונות!

kkinaa

New member
חולקת מנסיוני

ניסיתי להפוך אותה בשיטות טבעיות - דיקור, מוקסה ויוגה - לא עבד.

במקביל קבעתי תור להיפוך בבי"ח מאיר, בתקווה שקנטי יהיה זה שיבצע אותו. כיום, לא ניתן להבטיח בבי"ח ציבורי שרופא ספציפי יבצע הליך מסויים. קנטי מבצע היפוכים בעצמו באופן פרטי בלניאדו, בעלות של כ- 3000 ש"ח (כך היה כשאני בדקתי לפני כשנה).
בפועל, קנטי אמנם היה בביה"ח (מאיר) בזמן שעברתי את ההיפוך, אבל ביצעה אותו רופאה אחרת - ד"ר טל בירון שנטל. קנטי ביצע את הביקורת אחרי ההיפוך (באותו היום).

הליך ההיפוך שלי (!) היה מהיר וקל מאד ןגם נטול כאבים או אי נוחות משמעותית.
הוא בוצע עם אולטראסאונד שאפשר לרופאה לראות את מנח העובר ומיקום חבל הטבור, ותוך פחות מחצי דקה היא היתה הפוכה. אחרי ההיפוך הרופאה "ריתקה" אותה למקום לעוד כמה שניות ואז שלחה אותי לעשות פיפי מיד והנחתה אותי לשמור על שלפוחית ריקה בשבוע שלאחר ההיפוך (ע"מ שהשלפוחית לא "תרים" את העובר ותאפשר לו להתהפך חזרה).
הרופאה אמרה לי שלא כל ההיפוכים כ"כ פשוטים, אבל באותה נשימה טענה שלדעתה תמיד כדאי לנסות.
אחרי ההיפוך נשארים בבי"ח לעוד כמה שעות למוניטור ואז ביקורת (שאותה, כאמור, קנטי ביצע).

אחריכ- 10 ימים ילדתי טבעי בעקבות צירים שהתפתחו ספונטנית.

בנוגע למה קורה אם נשאר בעכוז - לי היה ברור שאלך לקיסרי ואפילו קבעתי כבר תור. מבירור לא מעמיק מדי שעשיתי, אין מספיק נסיון בלידות עכוז בגלל שלפני כמה שנים הפסיקו ליילד עכוז בעקבות מחקר שמצא שזאת לידה בסיכון מוגבר לילודים. שני הפרטים האלה הספיקו לי לוותר על המשך הבירור.
מקריאה בפורומים שונים למדתי שיש רופאים שעדיים מיילדים עכוז, אבל לא מכירה ולא יודעת לתת פרטים.

בהצלחה!

Riket3

New member
תודה על התגובה המפורטת

הלוואי וגם אצלי(אם לא התהפך) הליך ההיפוך החיצוני יעבור בקלות.
לגבי הלידת עכוז אלו בדיוק החששות שלי...
שוב תודה!

חנית 6

New member
יש כאן במאמרים של הפורום

סיפורי לידה של לידות עכוז טבעיות.
זה יכול לתת לך כיוון להתיעצות. שמות של רופאים מומחים וכו'
למקרה שההיפוך לא יצליח...

כמה דברים

לגבי היפוך - יש את מרווה זהר, מיילדת, חברה טובה שלי שגרה ביפו. היא עוזרת לעוברים להתהפך בשיטות של נענוע וטלטול האגן בתנוחות שונות. אם את רוצה אכתוב לך את הטלפון שלה.
לגבי לידת עכוז - חובה מישהו עם ניסיון עשיר : יש את ד"ר פולק בירושלים, ד"ר הנדל במרכז (לא זוכרת איפה בדיוק.. צריכה לברר), ויש לידת עכוז פרטית אצל ד"ר אילן הלוי בחבצלת (מכירה אותו ואת אישתו מקרוב וליוויתי שם, מומלץ מאד).
צמחים - הנה קישור לחליטה טובה, עם כל ההסברים.

Riket3

New member
תודה על תגובתך, עזרת לי.

אשמח למספר של טלפון של מרווה זהר (ידוע לך כמה הסיכויים בשיטת היפוך זו?)
לגבי ההיפוך, הבנתי שכדאי משהו מומחה להיפוך השאלה איך משיגים אותם בבית חולים ציבורי בלי לשלם אלפי שקלים למשהו שתוצאותיו אינם 100% הצלחה גם אצל המומחה ובעל הניסיון גדול ככל שיהיה, או שפשוט אין ברירה ובשביל להגדיל את הסיכויים (משמעותית?) בכל זאת כדי להשקיע את הכסף וללכת אליהם לפרטי? (האם גם ד״ר מקבל פרטי?)
על ד״ר אילן הלוי שמעתי רבות!! האם הלידה עצמה בחבצלת או בלניאדו?
ותודה רבה על הפירוט הנרחב לגבי חליטות התה, תודה.

כמעט בכל בית חולים יש רופא

שעושה היפוך, אני ממש לא בטוחה אם חייבים לשלם אלפי שקלים דווקא לקנטי או דומיו,
כן חשוב שזה יהיה מישהו עם ניסיון.
מרווה - 054-3155730, היא עושה את זה במחיר סמלי. סיכויים? אני לא יודעת להגיד לך באחוזים כי אין מי שעושה את הסטטיסטיקות על שיטות מסורתיות..מה שבטוח זה שזאת חווייה לפגוש את מרווה ולעבוד איתה, זו שיטה נטולת סיכונים כי אין בזה שימוש בכח. (גם במים דרך אגב, כאופציה שניה, ממליצה על אישתו של אילן הלוי שעובדת במים עם נשים בהיריון כבר שנים ויש לה ניסיון עם היפוכים, אבל קודם נסי את מרווה לדעתי מבחית שיקולים כלכליים..)
שאלה - האם את נחה? הרבה פעמים עכוזים קורים בגלל שהאישה עובדת קשה או בסטרס נפשי כלשהו - החלק התחתון של הרחם רגיש לסטרס ומתכווץ ולכן אין מקום לראש. תבדקי עם עצמך..

Riket3

New member
דבר ראשון תודה תודה על התגובה!

תודה על המספר אתקשר הערב ואברר איתה את כל הפרטים.
אני לא נחה בד״כ (אם כי ישנה די טוב בלילות...) ככה זה בהריון רביעי עם 3 נסיכות לא ממש גדולות (-: ועבודה 6 ימים בשבוע אבל בגדול מרגישה מצוין ובד״כ גם לא בסטרס נפשי, סתם לחץ של החיים המטורפים, והדאגות הרגילות של היום יום, הי זה רק אצלי??? (-; אבל בכל מקרה גם אם אנסה להרגע ולשחרר נראה שעכשיו קצת מאוחר מדי שפתאום יחליט להתהפך בעצמו (בפרט שהוא\היא עכוז מתחילת ההריון, שזה אגב מעניין גם האם זה משנה משהו להיפוך?)
שוב תודה מכל הלב, כל תשובה מרגיעה אותי יותר וממקדת.

ובנוסף

יש גם את רות פדידה מאמבריו שעושה היפוך במים : קישור
והליכה בישיבה שלמה, אומנם קצת קר עכשיו אבל מכירה מישהי שזה עזר לה.
פשוט הלכה שעות על האגן בישיבה שלמה.
בהצלחה.

Riket3

New member
תודה!

מה אחוזי ההצלחה של היפוך במים?
כל כך מבולבלת עם כל השיטות ומנסה להבין איפה הכי כדאי להשקיע את הכסף....

קודם כל דברי עם מרווה

היא באמת משהו מיוחד הבחורה הזאת. שמעתי גם על מחקר שעושים עכשיו (נדמה לי בתה"ש) של היפוך עוברים בעזרת מוזיקה
שווה לנסות לברר פרטים כי זה בחינם, לא פולשני ונשמע כמו משהו ששווה לנסות.
בקשר לרות, אני באמת לא יודעת מה האחוזים אבל את יכולה להתקשר לברר איתה, אני גם ממש לא יודעת מה העלויות.
אני חושבת שכדאי לנסות לקבוע תור גם במאיר ואולי לנסות לברר באילו ימים ושעות קנטי שם וכך גם אם הוא לא יבצע את ההיפוך
הוא לפחות יהיה בסביבה ואולי יעשה את הביקורת אחרי.
חוץ מזה אם כלום לא יעזור שווה להיפגש עם אילן הלוי ולשמוע פרטים, אולי מקבלים החזרים על לידה אצלו מקופות החולים.

Riket3

New member
תודה רבה על התגובה!

מעניין איך אפשר לנסות לברר על המחקר... נשמע טוב.
ראיתי את הסרטון ששלחת לי (מעניין אם כל תזוזות העובר הם אכן התהפכותו, חבל שלא אומרים בסוף..) בכל מקרה זה נראה כיף ומרגיע מאוד ואם יש סיכוי שיכול גם לעזור אז שווה לי להתקשר אליה, תודה.
אנסה להתקשר גם לבית חולים מאיר ולברר איתם את השעות והימים שהוא נמצא, מקווה שייתנו חי את האינפורמציה הזו, אחרת אין לי מושג איך עוד ניתן לברר...
ובהחלט מתכוונת לדבר עם הזוג הלוי ולשמוע מה בפיהם.
תודה רבה!

למעלה