החמים באים לארוחת שישי

LolliP0p

New member
החמים באים לארוחת שישי

שלום:)
באתי לבקש את עזרתכם, מקווה שתוכלו לסייע...
חמי וחמותי מגיעים אלינו לארוחת שבת.. לא ממש יצא לנו לארח אותם בעבר לארוחת ערב, וחשוב לי שזה יהיה מושקע.
יחד עם זאת, יש מגבלה, אני בחודש שמיני עם בצקות מהממות ברגליים כך שלא ממש קל לי לעמוד שעות רבות..
והעזרה הכי גדולה שבעלי יכול להגיש בגזרת הבישולים והנקיונות זה שהוא יצא מהבית לכמה שעות כי למרות הרצון הטוב שלו הוא בעיקר מפריע ועושה נזקים ,כך שאני לגמרי לבד...

בקיצור, אני צריכה עזרה בהרכבת התפריט, פשוט עד אתמול חשבתי שהם יבואו באמצע שבוע ותכננתי ללכת על חלבי, אבל אתמול התברר שהם יגיעו לארוחת שישי ולדעתי לא מתאים להגיש חלבי..
מאחר ומדובר באנשים מבוגרים, אין מה להגיש כמויות ענקיות של אוכל, כי הם לא יצליחו לאכול יותר מדי..

אז ממה שהתחלתי לחשוב ,
נראה לי שבהתייחס להרכב הפולני ולמזג האוויר יהיה הכי נכון להגיש מרק עוף צח להתחלה עם איטריות, זה משהו שאני יודעת שהם אוהבים למרות שהוא לא מיוחד משום בחינה, אבל זו התחלה טובה שתשאיר מקום להמשך..
חוץ מזה כמובן שיהיו כמה סוגי סלטים על השולחן וסלסילת לחמים טובים..

אני תקועה במנה עיקרית ואשמח לעזרה...
למשפחה שלי יש אטליז גדול מוכר ואיכותי כך שמבחינת בשרים אני יכולה לקחת כל נתח העולה על דעתי , אז תרגישו חופשי להתפרע עם כל נתח לא משנה מה רמת המחיר שלו...
העיקר שהעיקרית תראה מושקעת מרשימה ומיוחדת עם תוספת מתאימה...

לגבי הקינוח, אני לא בטוחה, תמיד זה קשה עם קינוחים פרווה ..
חשבתי על סופלה, שזה קל מאוד להכנה ובתור חובבת שוקולד מושבעת הוא מאוד טעים בעיני, השאלה אם זה נראה מספיק .. מה דעתכם? אם לא, יש הצעה אחרת?

ממש מקווה שתוכלו לעזור לי , אני לא מצליחה לחשוב על כלום...

shira1960

Active member
צר לי לאכזבך אבל אני לא מתכוונת לשתף פעולה:

חודש שמיני עם בצקות!! הדבר האחרון שאת צריכה זה לעמוד במטבח ולבשל, ועוד קינוחים וקרעפלך.

בחייך.

או שתתני לבעלך לעשות את העבודה (ואין דבר כזה שהוא "מפריע ועושה נזקים" - זה ארוחת ערב, לא ניתוח מוח), או שתתני לבעלך רשימה ושיקנה הכל מוכן.

עכשיו לנוח, רגליים למעלה, וכוס קפה

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מסכימה עם שירה, אך במקרה ואת מתעקשת לבשל

הייתי מכינה צלי חלוד (הונגרי, עם פלפלים ועגבניות) או קרבונד (צלי בקר בבירה). (שניבם קלי הכנה)
לתוספת אורז לבן. (פשוט להכנה)
וסופלה מתאים ביותר.

22BB

New member
צודקת ! צלי חלוד מעולה, אפשר להכין כבר היום

או מחר, לקרר, לחתוך ולחמם לפני שבת.

22BB

New member
אני עם שירה, אבל בטח את לא אתה..

את יכולה לבקש מבעלך שיביא אולי סלטים.
לדעתי מרק עוף זה מעולה, אבל בכ,ז דורש עבודה, אלא אם כן בעלך ינקה את הירקות.
הכי קל לדעתי עוף במלח עם תפוחי אדמה ליד כך שיש לך כבר תוספת.
לא מיוחד, אבל טעים.
אם אתם אוהבים בשר אז הכי קל נתח של סינטה או של פילה , לצרוב במחבת ולהמשיך בתנור עד שכמעט מוכן כדי שלא יתיבש בחימום.
אם לא רוסט של נתח שלם אפשר לבקש שיחתכו לך רצועות שאותם תוכלי להקפיץ עם ירקות.
סתכלי על המתכונים הללו :

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1658044

http://www.chef-lavan.co.il/item/7094

ליד תכיני אורז לבן שיספוג את הרוטב.
במצבך זה מעל ומעבר !

סופלה שוקולד זה נפלא ! אין מי שלא אוהב.
אם את רוצה לשדרג שהבעל ביציאתו יביא גלידה / סורבה, או שפשוט תניחי תות פרוס מעל.
תוציאי את הסופלה מהמקרר כשעה לפני הארוחה כדי שיגיע לטמפרטורת החדר, וכשהתנור נכבה תכניסי לחימום קצר.

tzivi1

New member
קודם כל, מזל טוב ובשעה טובה!

לגבי החמים - מרק צח להתחלה, נשמע לי מעולה. כפי שציינו מעלי, תסתפקי באטריות, ולא להתחיל עם קרפלך וכו'.

לגבי בשרים - אני מאוד אוהבת סינטה, אפשר להכין צלי בתנור עם יין אדום. בכל מקרה, בגלל שקשה לך לעמוד במטבח, לא משנה מה נתח הבשר - תכיני אותו כצלי, ואז זה ממש מינימום זמן לעמוד במטבח. אפשר להגיש עם ירקות צלויים ו/או פירה/ תפו"א, והכל ממש מהיר.

לגבי קינוח - אחרי ארוחה בשרית קשה לי קינוח כבד, ומבוגרים בדר"כ נוהגים לא לגעת בקינוח. כדאי לשאול את בעלך מה הכיוון, ומה הם יאהבו כקינוח. יכול להיות שמשהו קל ופשוט (תרתי משמע) יהיה הטוב ביותר (סלט פירות חם או קר) וכו'.

אני אישית ממש מבינה אותך שאת רוצה לבשל להם. את יכולה בכיף לעשות את זה, אבל אל תעמיסי יותר מדי על עצמך. תבחרי מתכונים מרשימים אבל פשוטים, שלא מצריכים הרבה עמידה, ואת כל הקיצוצים - תעשי בישיבה.

LolliP0p

New member
מקסימות! תודה רבה

על ההבנה האיחולים וכל הרעיונות המעולים..
נתתן לי הרבה אופציות לחשוב עליהן..
תודה רבה, וחג שמח!

למעלה