מחפשת עוגת שוקולד מושחתת במיוחד

מחפשת עוגת שוקולד מושחתת במיוחד

היה לי פעם מתכון, שאני לא מצליחה למצוא, זוכרת רק ששם היו 2 כפות סוכר, 500 גר' שוקולד וכמות גדולה של חמאה והמון ביצים. העוגה יצאה ממש כמו פאדג'/מוס.
אשמח למתכון שנוסה לעוגת שוקולד עשירה במיוחד ובלי קמח או כמעט בלי קמח|עגה|
תודה
 

Meirav Flum

New member
שני מתכונים שאני אוהבת במיוחד

הראשון- כיכב אצלי בכמה ימי הולדת, הולכת מצוין חמה עם כדור גלידת וניל:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2809147,00.html

השני- מיועד לשוקולד 100% אך אפשר להחליף בשוקולד מריר איכותי עם אחוז קקאו גבוה ולהוריד מכמות הסוכר בהתאם (אם 60% אז כשליש, אם 80% כרבע וכו'):
http://www.lifestylefood.com.au/recipes/16050/cloud-forest-chocolate-cake
 

Justacook

New member
האמת שעוגת השוקולד נמסיס

של הריבר קפה היא פיתרון נהדר ו"בריא" שעונה על כל הדרישות.
גילוי נאות: זה המתכון שאני נסיתי אבל לצערי הוא לא שלי. אני לא זוכר מאיזה אתר לקחתי אותו אבל הקרדיט לא שייך לי.

מרכיבים לתבנית של 20 ס"מ:
340 גרם שוקולד מריר הכי איכותי שאפשר
5 ביצים גדולות
290 גרם סוכר
225 גרם חמאה לא מלוחה

  • חממו תנור ל160 מעלות.
  • במיקסר הקציפו את הביצים וכשליש מהסוכר (100 גרם) עד שהתערובת מכפילה את גודלה לפי 4.
  • על בן מרי ממסים את החמאה והשוקולד.
  • בסיר נפרד מערבבים את שארית הסוכר עם קצת מים על אש קטנה כדי ליצור מי סוכר.
  • מערבבים את מי הסוכר עם השוקולד.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד למיקסר עם הביצים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • משמנים היטב את התבנית ושופכים פנימה את הבלילה.
  • אופים בתנור כ50 דקות על 160 מעלות עם אמבט מיים (כלי עם מים שנכנס גם הוא לתנור).
  • אחרי 50 דקות בודקים את העוגה עם קיסם, אם נקי נותנים לה להתקרר לגמרי.
  • הופכים את העוגה לצלחת הגשה ובתאבון.
אני יודע שזה נשמע מורכב אבל העוגה הזו ממש שווה את זה. בהצלחה
 
למעלה