האמת שעוגת השוקולד נמסיס
של הריבר קפה היא פיתרון נהדר ו"בריא" שעונה על כל הדרישות.
גילוי נאות: זה המתכון שאני נסיתי אבל לצערי הוא לא שלי. אני לא זוכר מאיזה אתר לקחתי אותו אבל הקרדיט לא שייך לי.
מרכיבים לתבנית של 20 ס"מ:
340 גרם שוקולד מריר הכי איכותי שאפשר
5 ביצים גדולות
290 גרם סוכר
225 גרם חמאה לא מלוחה
- חממו תנור ל160 מעלות.
- במיקסר הקציפו את הביצים וכשליש מהסוכר (100 גרם) עד שהתערובת מכפילה את גודלה לפי 4.
- על בן מרי ממסים את החמאה והשוקולד.
- בסיר נפרד מערבבים את שארית הסוכר עם קצת מים על אש קטנה כדי ליצור מי סוכר.
- מערבבים את מי הסוכר עם השוקולד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד למיקסר עם הביצים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- משמנים היטב את התבנית ושופכים פנימה את הבלילה.
- אופים בתנור כ50 דקות על 160 מעלות עם אמבט מיים (כלי עם מים שנכנס גם הוא לתנור).
- אחרי 50 דקות בודקים את העוגה עם קיסם, אם נקי נותנים לה להתקרר לגמרי.
- הופכים את העוגה לצלחת הגשה ובתאבון.
אני יודע שזה נשמע מורכב אבל העוגה הזו ממש שווה את זה. בהצלחה