אתמול כאשר קמתי משינה קרה דבר מוזר, יותר נכון כמה דברים.
כאשר נכנסתי לאמבטיה לא הצלחתי לסובב את המפתח בחור המנעול וחשבתי שקרה משהו והמנעול נהרס.
לאחר מכן כאשר הכנתי לי לשתות בקושי רב הצלחתי לפתוח את כד החלב.
לא ייחסתי חשיבות רבה והיום עבר לו.
עכשיו אני יושבת כאן מול המחשב אני ממש בוכה.
נכנסתי למקלחת ושוב לא הצלחתי לנעול את הדלת, הלכתי לכיוון המטבח והמחשבות עולות צפות ומאוד מפחידות.
הכנתי לי לשתות ובמקרר היה כד חלב שלם וסגור, לא הצלחתי לפתוח אותו ועשיתי מאמצים שטפתי ידיים וניגבתי אולי הם משומנות וניסיתי גם עם מגבת.
ולא הצלחתי אלא רק אחרי שעם סכין חתכתי מסביב לפקק את הפלומבה שלו.
מישהו כאן מכיר את התופעה ההזויה הזו?
ממש ממש מפחיד..
תודה

Sigal H

New member
היי כוכבית

באמת נשמע לא נעים, בלשון המעטה. שולחת לך טישו
וחיבוק וכל המילים הטובות שאפשר

&nbsp
אני מציעה, לפני שתקפצי למסקנות ולפחדים, להגיע לנוירולוג ולראות מה לו יש להגיד, אילו בדיקות צריך לעשות (אני יודעת שכבר שבעת בדיקות, ובכל זאת משהו חדש שווה תשומת לב ובדיקה) ואיך לגשת לעניין. כן, זה עלול להיות, לא עלינו, משהו משמעותי, אבל זכרי שזה יכול להיות גם משהו זמני שאפשר לטפל בו ולהחלים ממנו.
&nbsp
בינתיים אפשר להתארגן עם דברים שיותר נוחים לך לתפעול, למשל (זורקת מהראש, אולי לך מתאים דבר אחר בכלל): חלב בשקית במקום בכד, לא לנעול את האמבטיה, להשתמש בברזים וידיות מעלה-מטה ולא בסיבוב וכו'. מה שעושה לך טוב

&nbsp
חופן חיוכים וחיבוקים,
אני.

קודם כל ניחומים. לא כתבת האם במקביל היו לך כאבים בידיים

אני מכירה את זה. לפעמים קשה מאד לעשות פעולות כאלה. בתת"כ זה יכול להיות קשור גם לכאבים / נפיחות / חולשה של הידיים וגם יש לפעמים אובדן של קואורדינציה וקושי עם מוטוריקה עדינה.

אבל כמו שסיגל כתבה, כדאי לבדוק עם רופא כל סימפטום חדש או החמרה לגופה.
וגם במקביל לנסות לטפל בנפש, כי זה באמת מתסכל ומפחיד אובדן היכולות האלה. אבל כפי הנראה אן מדובר בפיברו / תת"כ זה לא משהו ניווני שהולך ויחמיר. אלא יכול גם להשתפר.

כל ההתמדדות עם תלות מול עצמאות זה דיאלוג קשה. באיזשהו שלב כדאי לגייס לשם את ההומור. כי אם לא נצחק....

כאבי ידיים לא היו לי באותם רגעים אבל

בחודש האחרון היה לי מדי פעם נימול ביד שמאל וכאב בכף היד.

למעלה