אם המצרכים מוכנים לבישול ,זה רק 10 דקות,,
למשל תפוחי אדמה ,אפשר לבשל מראש בקליפתם, ולשמור במקרר,
ובזמן הפנוי, אפשר ב-10 דקות להכין:לקלף לתבל ולהכניס לתנור להזהבה.
 
סלק אדום שמבושל ערב מראש ,ונשמר במקרר:
בהחלט יספיקו 10 דקות לקלף ,לחתוך לקוביות במעבד-המזון,לתבל ולהגיש.
 
ירקות קפואים הכנה מהירה ביותר:
להפשיר 2 דקות בסיר עם במים חמים ,ואז לסנן ,לתבל ולהקפיץ.
גם לסלט כרוב ו מוקפץ עם עוד ירקות,יספיקו 10 דקות.
 
ב-10 דקות אפשר להכין גם סלט גזר מגורר,עם קוביות אננס ,פרוסות בננות ,מיץ תפוזים.אגוזים ,תמרים.