הוי אלוהים

פשוט מדגדג לו ה-"אנטי".

להתנחלויות דאג לתקציבים מטורפים שרק החרדים מתחרים בהם.
הוא מוודא שאף התנחלות לא תורד למרות שכולם בנויים בניגוד לחוק, מחוץ לתחומי מדינת ישראל.
הוא מוודא שלא יצביעו נגד התנחלויות.

אז מה נשאר לו ?
הוא מאוד היה רוצה לטרנספר ערבים, אבל יש בעיה, אז הוא מתנקם בחתולים.....
מה לא ברור פה ?

מינהר

New member
מאיר, כל ההתנחלויות בנויות כחוק ומאושרות.

על שטח ששוחרר, כשהותקפנו ורצו לזרוק אותנו לים, והוא נחלת אבותינו.
בעצם צריך לבדוק אם השכונה שלך בנויה כחוק.
זה שאריאל מדבר שטויות לפעמים לא שייך לעניין.
מי לא מדבר שטויות לפעמים?

100% מהעולם בנוי על שטחים שנכבשו בזמן זה או אחר.

יוליקה

Member
מנהל
מינה, בדקת את העובדות?

כל ההתנחלויות בנויות כחוק ומאושרות?? על שטח משוחרר???
מה זה שטח משוחרר??
את מדברת כעת ממש כמו ארגון להב"ה.
אפילו המדינה מכירה בהתנחלויות מסויימות כלא חוקיות
כי נבנו על שטח פרטי.
בית הכנסת שרוצים כעת להרוס בצו בית המשפט הוא כזה.
הוא ניבנה על שטח פרטי מבלי שדאגו לקנות אותו קודם.
לבעליו יש שטר קנין המוכיח זאת.

מינהר

New member
יוליקה, מה שנבנה על שטח פרטי צריך בדיקה.

אם הוחרם על ידי המדינה לצרכי בטחון או צרכי ציבור זה חוקי. כמו שמפקיעים מן החלקה הפרטית שלך לצרכי כביש, מדרכה, או צורך ציבורי אחר.

יוליקה

Member
מנהל
שטח פרטי - זהו שטח שיש הוכחות לבעלות

לא מפקיעים מהחלקה הפרטית שלי שום מדרכה או כביש...
אולי אצלכם!!
הגדה המערבית לשיטתך כולה שטח משוחרר??
לאף אחד שם אין שטח פרטי???
את ממש להב"ה!!!

מינהר

New member
יוליקה, מן החלקה שלך ועוד איך הפקיעו בשביל כביש

ומדרכה. מי זה להבה? אל תיסחפי בבקשה להשוואות שהן בחזקת הוצאת דיבה.
יש לי חברה בכפר שלם תל אביב עם חצי דונם ובית ישן. רוצים להפקיע לה , כי רוצים לבנות שם כביש, עם פיצוי עלוב. מזמן היו עולים שם בולדוזרים, אלמלא היתה גרה בבית.היא יהודיה לגמרי.
בגדה המערבית יתכן שיש שטחים פרטיים. יש לבדוק זאת בעיון, אם זה לא זיוף, ואם צריך לצרכי ציבור, אז צריך.
להזכירך כשבנו את כביש 6 לתועלת תושבי המשולש, הקיבוצים בסביבה נתנו ברצון את האדמות שהפקיעו מהם, ואילו הערבים התנגדו להפקעה ודרשו דונם נגד דונם.
התנועה האיסלאמית זה הלהבה של הערבים?

יוליקה

Member
מנהל
יש הבדל בין הפקעת שטח לטובת כביש

לבין "גניבת" שטח להקמת התנחלות!!!

מינהר

New member
יוליקה, אם התנחלות הוקמה על אדמת מדינה

זו לא גנבה. גנבנו מעצמנו? רוב שטחי יוש היו אדמת מדינה ירדנית.

יוליקה

Member
מנהל
זה ממש לא נכון

מה זה אדמת מדינה ירדנית???
כל ההתנחלויות הבלתי חוקיות נבנו על שטח פרטי
שלא דאגו לרכוש אותן - ולכן הן בלתי חוקיות...
התנחלות על קרקעות של פלסטינים[עריכת קוד מקור | עריכה]
אף על פי שבג"ץ קיבל את טענת החוקיות של ההתנחלויות ואף את הלגיטמיות העקרונית של הפקעת קרקעות פלסטיניות פרטיות לצרכים ביטחוניים, באמצעות צו תפיסה צבאי (לדוגמה, בבג"ץ בית אל), בבג"ץ אלון מורה אסר בג"ץ על הפקעה כזו לצורך הקמת התנחלות בשל חילוקי דעות פנימיים במערכת הביטחון לגבי מידת החשיבות הביטחונית של הקמת אלון מורה.
בעקבות פסיקה זו התקבלה החלטת ממשלה כי מעתה יבנו התנחלויות חדשות אך ורק על גבי אדמות מדינה, ועל כן נעשה מאמץ להסדרת מעמד של אדמות מדינה בשטחים נרחבים ביהודה ושומרון. בראש המאמץ עמדה פליאה אלבק שהייתה במשך 24 שנים מנהלת המחלקה האזרחית בפרקליטות המדינה. בתפקידה זה הגדירה את המנגנון המשפטי שאיפשר להכריז על הקרקע כאדמת מדינה על פי החוק העות'מאני מ-1858. הדבר לא כלל את מערכת הכבישים עוקפים, שנבנו עקב בעיות ביטחון מחד ורצון להפרדה בין ישראלים וערבים מאידך, ושלצורך הקמתם הופקעו שטחים פרטיים נרחבים. עם זאת, במרץ 2007 פרסמה תנועת "שלום עכשיו" דו"ח המתבסס על נתוני המנהל האזרחי, לפיו כ-32% מהשטח עליו שוכנות ההתנחלויות ו-24% מהשטח הבנוי בהתנחלויות הן קרקעות פלסטיניות פרטיות‏‏‏[62].

מינהר

New member
יוליקה, כל הכבוד על הניתוח המעמיק.

עם זאת כל ההתנחלויות הוקמו ע-י ממשלות ישראל הנבחרות, ואני לא מתווכחת איתן, בין אם אני בחרתי בהן, בין אם לאו.

מינהר

New member
יוליקה, זה עניין של הממשלה. כמו שערביי לוד

בונים בתים בלי רשיון, וזה עניין של הממשלה.

זה נכון, על אלו אני בכלל לא מדבר

הממשלה רואה ושותקת וההתנחלויות פורחות כמו שריפה בשדה קוצים בלי שום תגובה, ומידי פעם עושים שרירים על אתר זה או אחר, הרבה רעש בתקשורת, המקום (לרוב צריף מאולתר) נהרס, ולמחרת מוקם מחדש, ואין פוצה פה ומצפצף......

המגמה כל השנים ברורה לגמרי ללא כחל וסרק: לקבוע מצב בו לא ניתן לפנות את התושבים, ואז לא יהיה כמובן פתרון מדיני, בעיקר שנתניהו תורם בכל פעם בהכרזות על בניית 2000 דירות או אבו מאזן שלא טומן ידו בצלחת ומכריש על ירושלים כבירת פלסטין , מה שכמובן מסלק את האפשרות לשיחות כל שהן , ואחר כך עושים את עצמם מופתעים שהטרור משתולל.....

את מערבבת רגש עם אגדות

כל מה שנבנה מחוץ לגבולות המדינה הוא בלתי חוקי בעליל, כיוון שלא נבנה בשטח של המדינה. מדינת ישראל לא החילה את ריבונותה על הגדה המערבית ו/או רצועת עזה (אם הבניה היתה חוקית, לא היו מפנים את הרצועה!).

השטחים היחידים שהוחלה עליהם ריבונות המדינה הם:
1. רמת הגולן,
2. קטע כביש 1 שעובר בשטח שהיה ירדני (לטרון)
3. מזרח ירושלים שסופחה לירושלים המערבית (והיום מבינים שזו היתה טעות קשה).
לכן שטחים אלו נחשבים לחלק מהמדינה כחוק, גם הלאומי וגם הבינלאומי.

הגדה איננה חלק מהמדינה, והיא נמצאת מעבר לקו-הירוק הוא גבול המדינה.

כל מי שיש לו בעיה ש-"כל העולם נגדנו", לא מצליח או לא רוצה להבין שמה שעשתה המדינה היא להתיישב בשטח שאיננו מדינת ישראל ולבנות שם יישובים וליישב בה 400.000 איש בין אם בהסכמה ובין אם בלי הבעת אי-הסכמה אבל הקצאת מליארדים של שקלים,
מעשה שללא ספק לא יאפשר בוודאי לא "שלום", אבל אפילו לא "הפסקת-אש". כאשר לעולם לא ניתן יהיה לפנות את האנשים משם (בעיקר משום שרובם פאנאטים, ומיעוטם מי שקנו דירות בגלל המחיר הזול שלהם) הערבים בשטחים אלו הם ללא נתינות כל שהיא, ואני לא אוהב ערבים, אבל צריך להיות גבול בהתעללות באנשים.

ממי השטח שוחרר ? האם הגדה היתה פעם שייכת למדינת ישראל ?
אם כן מדוע ממשלות ישראל כולן לא מחילות על הגדה את חוק המדינה ולא מספחים אותה למדינה ?

הטיעון של "נחלת אבותינו" איננו מסמך משפטי אלא סיפורים מספר של סיפורים, ואין לכך שום ערך במשפט הבינלאומי.

"100% מהעולם בנוי על שטחים שנכבשו?"
מהיכן המספר המדהים הזה שאין לו שום קשר למציאות ?

הנסיון להעביר את הכדור אלי לא צלח לך, כיוון ש
1. השכונה שלי נקנתה בכספי המוסדות המיישבים תמורת קושאן, (איזור דיונות)
2. השכונה שלי נמצאת בתחום ריבונות מדינת ישראל
3. מעולם לא היתה לאף אחד דרישה או תביעה כל שהיא לבעלות ערבית על השכונה כיוון שהשכונה נבנתה על חולות במקום שלא היה מעולם שום ישוב.
4. ומה עם השכונה שלך ???

בשורה התחתונה: אני אומר כבר שנים - המדינה צריכה להחליט או לצאת מהשטחים או לספח אותם. מצב הביניים איננו חוקי והוא התעללות באנשים שהם חסרי מדינה, ואחר כך מתפלאים שהם מייצרים טרור.
אולם , עד היום, כל ממשלות ישראל משך 48 שנים החליטו לא להחליט וכך השאירו את שטח הגדה עם אנשים שהם באמת שקופים שאיש לא לוקח אחריות עליהם.

מינהר

New member
מאיר, השכונה שלי היא על אדמת קרן קיימת במקרה.

לעניין 100% כיבוש תלמד היסטוריה. ותראה שהתורכים כבשו את ביזנטיון, הערבים את המזהת, הארופים את ארצות האידיאנים, וכו.
בעניין השטחים- הם שוחררו מירדן. זה שישראל רחמנית ולא גרשה את ערביי יוש, זה לא אומר שאין זכותה להתיישב שם.
תורכיה למשל גרשה את כל היוונים מצפון קפריסין בשנות השבעים.

תודה ששלחת אותי ללמוד היסטוריה.....

כל הדוגמאות שהצגת אינן רלוונטיות כלל לנושא, כיוון שכל מדינה שכבשה שטח, החילה עליו את חוקיה, ואותם שטחים כבושים הפכו לחלק מאותה מדינה.

וזה בדיוק מה שאני אמרתי ואומר:
יש לצאת מהשטחים או לספח אותם למדינה על כל המשתמע.
ישראל לא רחמנית, הממשלות לא החליטו על טרנספר בגלל התירוץ היהודי העתיק: "מה יאמרו הגויים?"

ואמנם אין ישראל רשאית להתיישב בשטח שאיננו שייך למדינה, ולפי דברייך, למעשה ישראל כבשה שטח ירדני ובנתה בירדן ישובים.
תחשבי לרגע כמה זה נשמע בלתי הגיוני.

אלא שהירדנים יותר חכמים מאיתנו, כמו המצרים, לא רוצים קני-צפעונים ולכן , כך אני מניח, לא דורשים את השטחים הללו הרצועה והגדה בחזרה כי הם רק מהווים צרות צרורות.
רק המח היהודי המתוחכם לא מצליח להבין זאת.....

אני לא מחליט בשביל הממשלה מה יעשו, אבל הם מחליטים לא להחליט ומסבכים את המדינה כל הזמן בטרור בלתי פוסק ושלא ייפסק לעולם, ואזרחי המדינה ימשיכו לשלם את המחיר בדמים, בגלל ממשלות נירפות שלא רוצות להחליט.

אני מזכיר את דברי אהוד ברק (שאני ממש לא מסמפט), שאמר באחת מהרצאותיו שאילו הוא היה ערבי מהשטחים, זה כלום מה שהערבים עושים היום לנו לעומת מה שהיה אם היה המצב הפוך.
וזה ממש נכון.

אז ?

שיצייתו לחוקים או שישנו אותם.
אבל להחליט לא להחליט זה בלתי הגיוני.

כמו שאמר החכם להרון אל ראשיד- "לפעמים בקשת הסליחה, גרועה מהחטא עצמו".....

למעלה