את מערבבת רגש עם אגדות
כל מה שנבנה מחוץ לגבולות המדינה הוא בלתי חוקי בעליל, כיוון שלא נבנה בשטח של המדינה. מדינת ישראל לא החילה את ריבונותה על הגדה המערבית ו/או רצועת עזה (אם הבניה היתה חוקית, לא היו מפנים את הרצועה!).
השטחים היחידים שהוחלה עליהם ריבונות המדינה הם:
1. רמת הגולן,
2. קטע כביש 1 שעובר בשטח שהיה ירדני (לטרון)
3. מזרח ירושלים שסופחה לירושלים המערבית (והיום מבינים שזו היתה טעות קשה).
לכן שטחים אלו נחשבים לחלק מהמדינה כחוק, גם הלאומי וגם הבינלאומי.
הגדה איננה חלק מהמדינה, והיא נמצאת מעבר לקו-הירוק הוא גבול המדינה.
כל מי שיש לו בעיה ש-"כל העולם נגדנו", לא מצליח או לא רוצה להבין שמה שעשתה המדינה היא להתיישב בשטח שאיננו מדינת ישראל ולבנות שם יישובים וליישב בה 400.000 איש בין אם בהסכמה ובין אם בלי הבעת אי-הסכמה אבל הקצאת מליארדים של שקלים,
מעשה שללא ספק לא יאפשר בוודאי לא "שלום", אבל אפילו לא "הפסקת-אש". כאשר לעולם לא ניתן יהיה לפנות את האנשים משם (בעיקר משום שרובם פאנאטים, ומיעוטם מי שקנו דירות בגלל המחיר הזול שלהם) הערבים בשטחים אלו הם ללא נתינות כל שהיא, ואני לא אוהב ערבים, אבל צריך להיות גבול בהתעללות באנשים.
ממי השטח שוחרר ? האם הגדה היתה פעם שייכת למדינת ישראל ?
אם כן מדוע ממשלות ישראל כולן לא מחילות על הגדה את חוק המדינה ולא מספחים אותה למדינה ?
הטיעון של "נחלת אבותינו" איננו מסמך משפטי אלא סיפורים מספר של סיפורים, ואין לכך שום ערך במשפט הבינלאומי.
"100% מהעולם בנוי על שטחים שנכבשו?"
מהיכן המספר המדהים הזה שאין לו שום קשר למציאות ?
הנסיון להעביר את הכדור אלי לא צלח לך, כיוון ש
1. השכונה שלי נקנתה בכספי המוסדות המיישבים תמורת קושאן, (איזור דיונות)
2. השכונה שלי נמצאת בתחום ריבונות מדינת ישראל
3. מעולם לא היתה לאף אחד דרישה או תביעה כל שהיא לבעלות ערבית על השכונה כיוון שהשכונה נבנתה על חולות במקום שלא היה מעולם שום ישוב.
4. ומה עם השכונה שלך ???
בשורה התחתונה: אני אומר כבר שנים - המדינה צריכה להחליט או לצאת מהשטחים או לספח אותם. מצב הביניים איננו חוקי והוא התעללות באנשים שהם חסרי מדינה, ואחר כך מתפלאים שהם מייצרים טרור.
אולם , עד היום, כל ממשלות ישראל משך 48 שנים החליטו לא להחליט וכך השאירו את שטח הגדה עם אנשים שהם באמת שקופים שאיש לא לוקח אחריות עליהם.