פורים!!!!

פורים!!!!

מחר חוגגים את פורים. החג הכי הכי של הילדים בישראל. בזמנו היינו מחכים לו כל השנה

אוהבים את פורים? חוגגים או מציינים את פורים?
איך זה היה בילדותכם?
ואיך אפשר בלי אוזני המן? אתם מכינים? מה המתכון המנצח שלכם?

איך אהבתי את פורים כשהייתי ילדה!!!!

אז לא התחפשנו כל שני ושלישי בתחפושות שקונים ולכל ילד יש המון מהכל. כל השנה הייתי חושבת על מה אני רוצה להתחפש, ואז אמא שלי היתה מכינה לי את התחפושת. אני זוכרת שהיו ערבים שההורים היו מכינים את התחפושות, ואנשים מוכשרים עזרו לי שהיה צריך עזרה.

בוני כבר גדולה בשביל ממש לחגוג, אבל מחר נכין אוזני המן ואם היא רוצה להתחפש, קדימה!!! אין פה קהילה יהודית, אז...

יש לי מתכון לאוזני המן, אבל אין לי זמן כרגע להדפיס אותו. אני מאוד אוהבת מילוי אגוזים, ולבוני אני מכינה עם מילוי נוטלה.

המתכון שלי לאוזני המן

המתכון הוא של קרין גורן מלפני כמה שנים, אבל אני לא מוצאת קישור למתכון הזה, אז צריכה להקליד

כמות: 40-50 אוזניים
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
300 גרם קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפיה
110 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1/4 עד 1/3 כוס חלב

מערבבים יחד: חמאה, קמח, אבקת אפיה, סוכר, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
מוסיפים רבע כוס חלב, ואם יש צורך מוסיפים עוד - לעבד כמה שפחות.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
מרדדים עלה דק בעובי 3 מ"מ, קורצים עיגולים, ושמים מילוי במרכז העיגול (לא יותר מידי שהאוזן לא תפתח) וסוגרים בצורה של אוזן המן כמובן

אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות, כ 18-20 דקות.

מילוי אגוזים:
יוצאת כמות ענקית. אני מקפיאה את מה שלא משתמשת.
1 כוס חלב
1/2 כפית קינמון
25 גרם חמאה
125 גרם סוכר
270 גרם אגוזים טחונים/חתוכים דק או שילוב של השניים
1/3 כוס פירורי עוגיות

להרתיח את החלב, קינמון, חמאה וסוכר.
מורידים לחום נמוך ומוסיפים את האגוזים.
מבשלים כרבע שעה עד שמסמיך., לערבב מידי פעם שלא ידבק.
מורידים מהאש לקירור ומוסיפים פירורי עוגיות.

מילוי נוטלה:
לרכך את הנוטלה שיהיה נוח לעבוד איתו.
להוסיף פירורי עוגיות, פירורי עוגה או אגוזים, עד קבלת מרכם מילוי שאפשר לעבוד איתו.

תמונה מחר

פורים זה ה- חג

שאני ה-כ-י שונאת בשנה!
שנאתי בתור ילדה, ושונאת עכשיו כמבוגרת.
אז לא מפתיע שאת החג הזה החלטנו שלא לחגוג (גם בן הזוג לא בקטע), ואפילו לא לציין.
ולא, לא מכינים אוזני המן ...

לא נראה לי משהו ספציפי

יש לי אפילו זכרונות מתקופת הגן שכבר לא רציתי להתחפש, ובכל זאת התחפשתי (לא יודעת אם הכריחו אותי או מה, את זה אני לא זוכרת חח). אמא שלי דווקא די השקיעה בתחפושות אבל זה אף פעם לא דיבר אלי. כמובן כשכבר הייתי יותר גדולה אז ויתרתי על התחפושות ALL TOGETHER ...
האמצעי שלי גם כן לא אוהב להתחפש ואני לגמרי מבינה וזורמת איתו. אין לו שום בעיה ללכת לעשות TRICK OR TREET לא מחופש והוא אגב לא היחיד

danakama10

New member
כילדה אהבתי מאוד את פורים

התחפושות, משלוחי המנות, אוזני המן, קריאת המגילה...
כשגדלתי קצת זה הפסיק להיות קול להתחפש, ובזה נגמר הרומן שלי עם פורים.
כשהילדים היו ממש קטנים עוד עשיתי מאמצים לחפש אותם ולגרור אותם לבית כנסת פה. עכשיו, די. אין לי כוח וסבלנות, והם לא מעוניינים בכל מקרה.
אנחנו אוכלים אוזני המן, ואני אספר להם את סיפור פורים, וזהו. להתחפש הם יתחפשו בהלואין.

alphadelta

New member
הם כבר לא ממש בקטע של להתחפש

אבל הלכנו לקריאת המגילה. אבל כשעברנו לשלב אזני ההמן, מבחינתם זה הזמן לשבת עם החברים שלהם במרחק בטוח מההורים... יחי גיל העשרה.
השתתפנו באריזת ה מ ו ן משלוחי מנות ובפורים הילדים ובני הנוער חילקו אותם לאנשים בקהילה. כילדה מאד אהבתי את פורים. התרגשתי ושמחתי. ואני זוכרת שהתחפשנו ממש עד התיכון. פה זה כמובן אחרת. זה חלק מלחיות מחוץ לישראל. לעומת זאת בתור ילדה ועד שהפכתי לאם לא הייתי אף פעם בקריאת מגילה...
אגב, כל שנה אנחנו מדברים איתם על הסוף של המגילה, ולא על הסוף המצונזר שלימדו אותי בבית הספר.

alphadelta

New member
מגילת אסתר

אחרי תליית המן, לי סיפרו שתלו את זרש ,אשת המן ,וילדיו (שתמיד נראה לי אכזרי, מה הם עשו? ) ואז אסתר הצילה את כולם, מרדכי על סוס וגזרות הרג היהודים בוטלו. ליהודים הייתה אורה ושמחה וששון ויקר. ממש סיפור מהאגדות. לא סיפרו לי שהיהודים בשושן הרגו חמש מאות איש ואת עשרת בני המן תלו מאוחר יותר לבקשת אסתר . ואפילו מצויין בגאוה ש״לא שלחו ידם בביזה״
ויש עוד: היהודים בשושן הרגו שלוש מאות איש ו(בביזה לא שלחו את ידם…) היהודים בכל מדינות המלך הרגו חמישה ושבעים אלף (ובביזה לא שלחו את ידם…) ואחרי כל הרצח הזה, שלא כולו מצויין כהגנה עצמית, הם עוד ערכו יום משתה ושמחה ויום טוב ומשלוח מנות איש לרעהו.

למעלה