המתכון שלי לאוזני המן
המתכון הוא של קרין גורן מלפני כמה שנים, אבל אני לא מוצאת קישור למתכון הזה, אז צריכה להקליד
כמות: 40-50 אוזניים
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
300 גרם קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפיה
110 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1/4 עד 1/3 כוס חלב
מערבבים יחד: חמאה, קמח, אבקת אפיה, סוכר, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
מוסיפים רבע כוס חלב, ואם יש צורך מוסיפים עוד - לעבד כמה שפחות.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
מרדדים עלה דק בעובי 3 מ"מ, קורצים עיגולים, ושמים מילוי במרכז העיגול (לא יותר מידי שהאוזן לא תפתח) וסוגרים בצורה של אוזן המן כמובן
אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות, כ 18-20 דקות.
מילוי אגוזים:
יוצאת כמות ענקית. אני מקפיאה את מה שלא משתמשת.
1 כוס חלב
1/2 כפית קינמון
25 גרם חמאה
125 גרם סוכר
270 גרם אגוזים טחונים/חתוכים דק או שילוב של השניים
1/3 כוס פירורי עוגיות
להרתיח את החלב, קינמון, חמאה וסוכר.
מורידים לחום נמוך ומוסיפים את האגוזים.
מבשלים כרבע שעה עד שמסמיך., לערבב מידי פעם שלא ידבק.
מורידים מהאש לקירור ומוסיפים פירורי עוגיות.
מילוי נוטלה:
לרכך את הנוטלה שיהיה נוח לעבוד איתו.
להוסיף פירורי עוגיות, פירורי עוגה או אגוזים, עד קבלת מרכם מילוי שאפשר לעבוד איתו.
תמונה מחר