אוטוטו שנה...
ההורים שלי מאוד דומים באופיים להורים שלו ולכן לא היה שום שוני ברמת המעורבות.
מכיוון שהתחתנו בגיל מבוגר יחסית (32.5, 37.5) וכנראה גם הודות לאופי של ההורים,
לא היה עלינו לחץ משום צד לערב יותר מדי. כנראה שאחת הסיבות היא שלא ביקשנו מההורים שקל לכיסוי החתונה.
אני מלכתחילה לא רציתי 'אירוע', מבחינתי היה אפשר להגיע עם ההורים לרבנות ולתקתק עניינים בחצי שעה.
במקרה כזה הייתי מתאפרת ומסתרקת בעצמי, לובשת שמלה לבנה יפה שיש לי כבר כמה שנים ואני מאוד אוהבת...
האמהות התעקשו שח-י-י-ב-י-ם להזמין את X ואת Y ואת Z, מפה לשם נהייתה רשימה של 50-60 איש ואז אמרתי
שלקהל כזה, שלא עם כולו אני מרגישה 'בבית' אני מרגישה צורך לעשות 'הצגה' - עלכל מה שמשתמע מזה.
הבהרתי לשני הצדדים שבמקרה כזה אני מצפה מהם לשתף פעולה - נגיד לא לבוא בג'ינס, טי-שירט וסנדלי שורש.
התקבלה ההחלטה שיהיה 'אירוע' ויצאנו לדרך, כשאנחנו מתכננים הכל לבד.
היו כמה פרמטרים שהיו חשובים לנו מאוד ולכן ידענו שיש דברים שאנחנו לא מתפשרים עליהם:
למשל, שהאורחים שלא רוצים לקום לרקוד לא ייאלצו לדבר בצעקות.
אז סגרנו במקום פתוח ולא באולם, שבו המוזיקה משתלטת.
לא לקחנו די ג'יי אלא מפעיל שרב"צ ומסיבות עבריות, שזו ממילא המוזיקה שאנחנו מעדיפים.
למשל, שאנשים לא יסבלו מהעובדה שהחלטנו להתחתן במיקום ובתאריך מסוים.
אז סגרנו בגן שנמצא במקום שאין בו הרבה לחות ומכיוון שהוא רחוק טיפונת לקחנו אוטובוס לטובת מי שלא רצה לנהוג לשם.
למשל, שהצמחונים והטבעונים לא ייאלצו להסתפק ב"תוספות" כשלקרניבורים יש מגוון של 4 מנות לבחירה.
אז רבתי עם מנהל הגן עד שנתנו לי הבטחה שיהיו שתי מנות לבחירה, כשאחת מהן מתאימה גם לטבעונים אדוקים.
לא מצאנו לנכון לערב אף אחד אחר בהחלטות הללו, מכיוון שאלה היו דברים עקרוניים מבחינתנו.
כל ההחלטות שקיבלנו היו במסגרת אילוצי התקציב, כשהנחת היסוד היתה שיהיה לנו סכום מסויים מהמתנות
(בחישוב צנוע יחסית למה שנהוג בשוק הזה, כי אף אורח לא צריך לכסות בחירה שלנו במיקום/קייטרינג/לבוש מסויים)
וכל הזמן בדקנו שיש לנו מאיפה לשלם, גם אם אף אחד מהאורחים לא יביא מתנה.
הדבר היחיד שבו עירבנו את ההורים היה ערב הטעימות, כשבסופו של דבר את ההחלטה הסופית
עשינו אנחנו - כמי שמכירים את מרבית האורחים, גם הצעירים וגם המבוגרים.
מה שכן - החתונה היתה ביום שני בשבוע ולא התראינו מיום חמישי שקדם לו.
שלחתי את בן הזוג להעביר את השבת בבית הוריו, עד היום אמא שלו מקפידה לציין שזאת המתנה הכי טובה שיכולתי לתת לה.