חדשות, כתבות ומאמרים

טאוֹ

New member
אכלת גרנולה? לא תרצח

האופן שבו אנחנו משיגים את האנרגיה שלנו מכתיב את תפיסת המוסר שלנו ומשנה אותה בכל עידן - מהציידים־לקטים, דרך העולם החקלאי ועד ההווה התעשייתי המבוסס על דלק מאובנים. עכשיו, טוען פרופ' איאן מוריס ברב־מכר חדש ובראיון למוסף כלכליסט, אנחנו שוב עומדים בפני שינוי מוסרי אדיר ונכנסים אל "מאה השנים הדרמטיות בהיסטוריה של העולם"
 

טאוֹ

New member
"המדיטציה משמשת לי עוגן בסערות החיים"

11 שנה אחרי שהחלה לתרגל מדיטציה, אושרת קוטלר מספרת איך היא סייעה לה להתמודד עם המשברים בחייה. "זו חצי שעה שמשנה לי את כל היום. יום שבו לא תרגלתי הוא פחות טוב".

הכתבה
 

טאוֹ

New member
כאבי צוואר- הפקק של כביש 6 הטיפול בשיאצו

מי לא חווה מהם כאבי צוואר?כולנו חווינו לפחות פעם אחת צוואר תפוס ונוקשה, משינה בתנוחה לא טובה, או משינה תחת מאוורר, יחד עם הצטברות של מתח רב ושעות עבודה רבות, אולם הלוואי ורק בזאת היו מסתיימים כאבי הצוואר.
 

טאוֹ

New member
טיפול בהורים כחלק מהטיפול בילד

בטיפול בילדים בולט הקשר שבין מצבו הבריאותי והרגשי של הילד. מצבם הרגשי של ההורים ומערכת היחסים הרגשית שבין הילד והוריו משפיעה על מצבו הבריאותי של הילד.
 

טאוֹ

New member
המתמטיקה של הרפואה הסינית ואמנות הריפוי

ברפואה הסינית ישנן התייחסויות רבות למספרים. האחד הוא הדאו, ממנו נוצרים השניים – yin yang שמתוכם נולדים השלושה – אדמה, אדם, ושמיים, ומהם ריבוא הדברים.

הרבה נכתב על המספר חמש
 

טאוֹ

New member
איך טבעונות מקלה על תסמיני גיל המעבר?

גיל המעבר (מנופאוזה) מתרחש בנשים בסביבות גיל 50 ומלווה בשינויים הורמונליים והשפעות על בריאות האישה. איך מעבר לתזונה טבעונית יכול לסייע להקל על התסמינים?

הכתבה
 

0 אור 0

New member
גיל המעבר שלי :)

אני מזה כמה שנים, שמתי לב שכל פעם שיש יום חם באוגוסט בצהרים והטמפרטורות עולות מעל 40 מעלות בצל עם לחות שחדרה לאיזורינו לאחרונה, פתאום יש לי גלי חום, ואם אני עוסקת בפעילות גופנית בתנאים האלו יש לי גם הזעה מרובה, כולל פרץ זיעה בחלק העליון של הגוף והפנים.
ובצחוק אני מציינת ש"יש לי גיל המעבר"
בשבועיים האחרונים זה קרה הרבה ... הדלקתי מזגן החודש יותר מכל העשור הקודם ביחד נראה לי .
אתמול אני מדברת עם מישהי בגילי, שעובדת בהגשת מנות חמות בחדר אוכל, ומספרת לי לשפני כמה ימים המזגן התקלקל בדיוק בשעת הצהרים (יום שבו כל מי שהציץ החוצה מהמזגן היה במצב עלפון תוך דקות). והיא אומרת לי בשיא הרצינות - אני בדרך כלל לא סובלת מחום, אבל בגלל שאני בגיל המעבר ממש הזעתי ...
זו סתם אנדקוטה - אבל אכן כדאי מאד ללכת אחרי המלצות הכתבה + להוסיף תרגול גופני וטיפולים הוליסטיים לאיזון , ואין צורך לסבול מתסמינים של חוסר איזון הורמונלי. בשביל זה המציאו את הרפלקסולוגיה :)
&nbsp
 

טאוֹ

New member
מה עושים כאשר אנטיביוטיקה לא עובדת יותר?

פניצילין שינה הכל. זיהומים שבעבר הרגו אנשים הפכו לברי-ריפוי מהיר. אך כפי שמרין מק'קנה מספרת בשיחה מפכחת זו, ניצלנו ובזבנו את היתרונות שהציע לנו הפניצילין והאנטיביוטיקות המאוחרות יותר. חיידקים עמידים לתרופות משמעם שאנו נכנסים לעולם פוסט-אנטיביוטי - וזה לא הולך להיות יפה. עם זאת, ישנם דברים שאנחנו יכולים לעשות... אם נתחיל מיד.
 

0 אור 0

New member
אוי!!!!! איזה ערבוב של דברים נכונים עם שטויות

חמי וחמותי בגיל הזהב,
כאנשים מאד פעילים ובריאים הם נחשפים להרבה מאד הרצאות של מומחים, דוקטורים, מדענים , לפעמים מטפלים בכל מיני גישות,
בנוסף להרצאות, גם מאמרים מהסוג הזה מוצאים דרכם לתפוצה הפנימית הענפה של רשת האימיילים שלהם
והבעיה הגדולה היא שהם מאמנינים לאמירות כאלו ומתחילים לפעול לפיהם.וכשאחד מתעקש שזה מה שלמדו , וואי כמה שקשה לשחרר אותם מהשטות
המקרה שהכי הרג אותי היה כשאיזו מישהי מכובדת הצליחה לשכנע את חמותי שבננה זה לא בריא , ואז במקום להכניס בננות לסלט הפירות שהיא מאד אוהבת לעשות, היא הוסיפה כל מיני פירות משומרים מתוקים מקופסת שימורים (וזה אחרי שנים שלקח לי לשכנע אותה שאם היא רוצה שאני אוכל מסלט הפירות אז צריך להסתפק בפירות טריים ובלי תוספות מזיקות). לקח לי חודשים להחזיר את הבננות לבית שלהם ...
המאמר הזה חמור במיוחד מההיבט הזה, כי הוא נשמע מאד מרשים ומקצועי, מתבסס על עובדות ידועות לגבי גיל הזהב (לדוגמא רגישות גדולה יותר להרעלות מזון) ולגבי תזונה (למשל הנזקים של שומן טראנס לגוף),
ואז באות ההמלצות ומערבבות כל חלקה טובה בהמלצות מזיקות - למשל "להמנע ממזונות נאים" - וואלה , באמת נכון כשמדברים על דג או בשר, אבל למה באותה נשימה להגיד שרצוי להמנע מסלט או פרי חי שאינם מפוסטרים , שאלו המזונות הכי בריאים גם לגיל הזהב???
כמה נכון שרצוי (ולא רק בגיל הזהב ) להמנע ממזונות מעובדים וממתיקים מלאכותיים, ובהחלט התחברתי אל ההמלצה שעדיף מעט סוכר על פני תחליפים, אבל למה להעדיף עוף עמוס בהורמונים ותרופות על פני בשר אדום בכמות קטנה?
בקיצור, כמו כל מאמר בתחום הבריאות והתזונה, שמגיע ממי שניזון ממקורות מדעיים בלבד, כדאי לקרוא בצורה ביקורתית והשוואתית, ולקחת רק מה שמוכח ומתאים
&nbsp
 

טאוֹ

New member
דיאטת המסע

החלום שלי במשך שנים היה להיות אישה רגילה. כן כן. אישה רגילה. אישה שיכולה להיכנס לחנות בגדים רגילה ולקנות בגדים רגילים. ג’ינס. לא עם לייקרה. גופיית סבא, בלי להזדקק לנוגדי דכאון או להתפלל שימציאו כבר את התרופה לשרוול הנוסף שיש לי מתחת לזרועות. שמלה שלא תגרום לי לשאול את עצמי למה לעזאזל עוד לא המציאו מחיקון זוהר לדבר המטומטם שנקרא “ברכיים”, שהרי ברור לגמרי שהמציאו את הברכיים רק כדי לעשות לי תסביכים, כאילו שחסרים לי...

המשך
 

טאוֹ

New member
טראומה זה בגנים

האוכל, התחביבים, מריבות בכביש - ממצאים חדשים מלמדים שבניגוד למה שסברנו גנים משתנים במהירות, לעתים בתוך דור, וכל חוויה עשויה להשפיע על התכונות שהורים יורישו לילדיהם. הביולוג האבולוציוני ד"ר שרון מועלם לוקח את מוסף כלכליסט למסע בתוככי הטבע הבלתי נתפס שלנו, ומסביר איך ענף המחקר החדש אפיגנטיקה ישנה לחלוטין את עולם הרפואה.
 

טאוֹ

New member
כּוֹאֵב אֲבָל פָּחוֹת

מול כאב כולנו מתכווצים. זה קורה לנו באופן אינסטינקטיבי. מנגנוני ההגנה שלנו – גם אלה שאחראים להגן עלינו מפני כאב פיזי וגם מפני כאב רגשי – מתורגלים למנוע מאיתנו לחוש את הכאב, או לפחות לנסות להקטין אותו ולשכך אותו כמה שרק ניתן. כך אנחנו בנויים.
 
למעלה