אוי!!!!! איזה ערבוב של דברים נכונים עם שטויות
חמי וחמותי בגיל הזהב,
כאנשים מאד פעילים ובריאים הם נחשפים להרבה מאד הרצאות של מומחים, דוקטורים, מדענים , לפעמים מטפלים בכל מיני גישות,
בנוסף להרצאות, גם מאמרים מהסוג הזה מוצאים דרכם לתפוצה הפנימית הענפה של רשת האימיילים שלהם
והבעיה הגדולה היא שהם מאמנינים לאמירות כאלו ומתחילים לפעול לפיהם.וכשאחד מתעקש שזה מה שלמדו , וואי כמה שקשה לשחרר אותם מהשטות
המקרה שהכי הרג אותי היה כשאיזו מישהי מכובדת הצליחה לשכנע את חמותי שבננה זה לא בריא , ואז במקום להכניס בננות לסלט הפירות שהיא מאד אוהבת לעשות, היא הוסיפה כל מיני פירות משומרים מתוקים מקופסת שימורים (וזה אחרי שנים שלקח לי לשכנע אותה שאם היא רוצה שאני אוכל מסלט הפירות אז צריך להסתפק בפירות טריים ובלי תוספות מזיקות). לקח לי חודשים להחזיר את הבננות לבית שלהם ...
המאמר הזה חמור במיוחד מההיבט הזה, כי הוא נשמע מאד מרשים ומקצועי, מתבסס על עובדות ידועות לגבי גיל הזהב (לדוגמא רגישות גדולה יותר להרעלות מזון) ולגבי תזונה (למשל הנזקים של שומן טראנס לגוף),
ואז באות ההמלצות ומערבבות כל חלקה טובה בהמלצות מזיקות - למשל "להמנע ממזונות נאים" - וואלה , באמת נכון כשמדברים על דג או בשר, אבל למה באותה נשימה להגיד שרצוי להמנע מסלט או פרי חי שאינם מפוסטרים , שאלו המזונות הכי בריאים גם לגיל הזהב???
כמה נכון שרצוי (ולא רק בגיל הזהב ) להמנע ממזונות מעובדים וממתיקים מלאכותיים, ובהחלט התחברתי אל ההמלצה שעדיף מעט סוכר על פני תחליפים, אבל למה להעדיף עוף עמוס בהורמונים ותרופות על פני בשר אדום בכמות קטנה?
בקיצור, כמו כל מאמר בתחום הבריאות והתזונה, שמגיע ממי שניזון ממקורות מדעיים בלבד, כדאי לקרוא בצורה ביקורתית והשוואתית, ולקחת רק מה שמוכח ומתאים