יום טוב לכולם..אתם צודקים בקשר ל

הדסהש1

New member
יום טוב לכולם..אתם צודקים בקשר ל

פלאפונים..לי בעלי שדרג את הפלאפון לחכם..אבל מה לעשות
שאני לא"""" לכן משתמשת בו כמו בפשוט.רק שהמצלמה שן טובה יותר
לא מורידה אפליקציות..יש לי פייסבוק ווטסאפ..זה הקשר עם הנכדים
ובנות שקשה לתפוס אותן בטלפון...אתמול נכדי נסע לים עם חברים
והפל"לא היה זמין במשך שעות...אני דאגתי מאוד כי המצילים שובתים
ונערים בגיל זה עושים שטויות...לא כך כך מקשיבים אבל לשמחתי,הם לא נכנסו לים
מצאו איך להתשעשע עד שיצר קשר הייתי במתח נוראי...סבתא "דאגנית"

דאגנית מילא

אשתי רק רואה שחורות.
כל בעיה קטנה היא תחזית לאסון נורא.
נכד לא ענה בטלפון, והיא בלחץ אטומי שבטח קרה לו אסון נורא.
יש לנו נכדה שכשהיא עוסקת במשהו היא לא שומעת אף אחד ולא את הטלפון, שום דבר. אשתי יודעת זאת אבל לא עוזר לה, וכבר כמה פעמים נסעה לנכדה הביתה במהירות והתברר שהיא שקועה בטלויזיה או בהכנת שיעורים וברור שהיא לא שומעת שום דבר אחר.
וההגיון לא עובד פה.

י מ י ת 2

New member
גם אני "שודרגתי" בני החליף את האיפון שלו

והעביר אלי את הישן. מובן שיש הרבה אי הבנות ואי תפקוד וכל מיני תקלות אבל בעיקר קבלתי זאת מפני שיש לי נכדה שגרה עכשיו בחו"ל ולקבל סרטו מהנין המתוק היה שווה את כל הטורח. לאט לאט בכל זאת אני משתלטת.
מה שכן אני לא צמודה כל היום למכשיר הזה.

זה בדיוק הענין

לא להתמכר אליו, לא להפוך אותו למרכז החיים, אלא להתייחס אליו ככלי עזר למטרות מסויימות בלבד.

עמיקם10

New member
סמרטפון מקשר ל'פנגו' לחנייה בתשלום קטן.

אם מקום חנייה אפשר היה לקנות ב'סופר' היה נהדר. סגן ראש עיריית רמת גן אמר שניסע באוטובוס. אבל בכל העולם החנייה היא בעיה-והמכונית היא כנראה אחת מעשרת המכות. כבר ב[ת]נ"ך נכתב - 'אבי אבי רכב ישראל ופרשיו" (מל"ב ב, יא,יב)

הדסהש1

New member
אני מבינה את אשתך...אני פשוט לא נרגעתי

עד ששמעתי מהנכד...לחפש אותי בים?

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב - מחר ערב חג

האם גם אצלכם נהוג להשפריץ מים על עוברים ושבים בערב החג???

היום בעלי חוגג יום הולדת .

גם אני דואגת כשאין לי תשובה מהטלפונים....

הדסהש1

New member
מזל טוב לבעלה של יוליקה..הרבה בריאות

אנו כבר משחקים במיים...אולי הילדים...

סיפורי ילדות

במסגרת איסוף החומר לספר על יבנאל, אני מעלה שם כל מיני סיפורים שלילדים היום אין שום מושג שככה חיו פעם הילדים, בלי אייפון שמייפון ובלי טלויזיה ומחשב, בלי מעדנים ופינוקים , ובכל זאת חיינו היו מלאים ועשירים ומותירים בנו זכרונות רבים לכל אורך חיינו.

אגב, ממש היום הצלחתי למצוא את הספר "קידי ילד הערבה" שהיה ספר הרפתקאות וקיבלתי אותו ליום הולדת עם הוצאתו לאור ב-1954, והוא היה מרתק בעיניי (אז כולם היינו משוגעים על ספרים, גם היום), והנה אחרי חודשיים ההורים היו צריכים איזו מתנה לבר מצוה, לקחו לי את הספר ונתנו כמתנה. היה לי כעס עצום עליהם בגלל זה. והנה ממש היום הצלחתי לאתר את הספר והוא בדרך אלי (המחיר 75 שקלים, זה בערך פי מליון מכמה שהוא עלה אז.....) ממש כמו שהצלחתי לאתר את מכונת הכתיבה הרמס בייבי שעליה כתבתי את יומן מלחמת ששת הימים,שלום הגליל כשהיא איתי על צריח הטנק ועוד המון דברים.

החלטתי להפוך את הספר "ריח הזבל ניחוח חציר - יבנאל" לפלטפורמת סיפורי ילדות מטבעות, קרית עמל, נהריה, טבריה ועפולה (משם עברנו לחולון, שם כבר התגייסתי לצבא).
אחי ראה זאת וישב אף הוא להעלות זכרונות, ואמנם כבר כעת יש לי המון סיפורים על החיים שלנו אז כילדים.

זה לא סופר שכותב על ילדים, אלא "הילדים לשעבר" שכותבים על עצמם, על חייהם ו-"הרפתקאותיהם" בילדות ובנערות.

אני שמח להחלטה זו כי כך יש לי עוד פלטפורמה לתיעוד החיים האחרים כמו שחיינו פעם, לטובת הזכרון לדורות הבאים. לא שאני רואה את הדור העכשבי רץ לקרוא את החומר, כי זה לא כתוב ב-"מה נשמע", אז זה לא מענין.....
אבל אולי אחרי שאמות אם כל מה שיש לי לא ייזרק לפח אלא יישמר לדורות הבאים, אולי......

למעלה