12 שנה לפייסבוק!

shoosh2607

Member
מנהל
12 שנה לפייסבוק!

מי היה מאמין...

אתם זוכרים מה היה הפוסט הראשון שלכם? ומי היה החבר הראשון שלכם?
ובכלל, אם היה משהו מעניין?

shoosh2607

Member
מנהל
אני אתחיל

הצטרפתי יחסית מאוחר - אמצע 2010. זה לא נראה לי בהתחלה כל העניין הזה

&nbsp
החברה הראשונה שלי היתה חברת ילדות שחברה טובה שלי עד היום.
&nbsp
פוסט ראשון (לא שיתוף או פוסט אצל מישהו אחר) היה בינואר 2011 - תמונה עם אותה חברה מלפני עשרים שנה

&nbsp
משהו מעניין? לאורך השנים לא נעים למחוק חברים אז אני בעיקר עושה unfollow למי שלא מעניין או מעצבן.
&nbsp
למי שבא לו להשתתף בסרטונים של צוקרברג, זה הלינק:
https://www.facebook.com/friendsday/?source=shared_story
&nbsp
&nbsp

BobboVilla

New member
אני הצטרפתי ב-2007

ומסתבר ש-5 הפוסטים הראשונים שלי שהועלו ביום הראשון שם (או לפחות 5 הפוסטים הראשונים שאני רואה, שכולם הועלו באותו יום) הם שורות של שטויות. לא זכרתי את זה, אבל זה גם לא מפתיע אותי במיוחד
.
&nbsp
אני לא זוכר מי החבר הראשון, אבל לפי מתי שהתחברתי, השטויות שכתבתי, ומה שאני זוכר שעשיתי בהתחלה (שזה היה משחקים מטופשים), כנראה שמדובר בראש הצוות שלי.
&nbsp
מעניין? הדבר הראשון ה"רציני" שהעליתי (ביום השני שלי בפייסבוק, כנראה) היה זה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3470803,00.html
.

BobboVilla

New member
לכן העליתי את זה

מסתבר שרוב מה שכתבתי בהתחלה היו תלונות - "אני עייף", "אני חולה", "אני שונא אותו", "נמאס לי", "אני רוצה חופש". שוב - לא באמת מפתיע, וההבדל היחיד בין אז לעכשיו זה שאני לא כותב את זה יותר בפייסבוק
.

shoosh2607

Member
מנהל
אני שיחקתי בעיקר משחקים דביליים

ואז עוד לא ידעתי שאפשר למנוע את הפרסום הזה

BobboVilla

New member
גם אני שיחקתי במשחקים דביליים

ולדעתי הסיבה היחידה שאני לא רואה יותר את השטויות שהן כתבו זה כי המשחקים האלה כבר לא קיימים יותר
.
&nbsp
נזכרתי גם שהייתה האפליקציה Super Poke (או משהו דומה), ש"הרחיבה" את מנגנון ה-Poke של פייסבוק, ואיפשרה לעשות דברים כמו לזרוק (וירטואלית) כבשים (וירטואליות) על חברים (וירטואלים).

argamon

Member
השתוללתי מכעס ושוש עזרה לי הרבה להרגע:

אני לא זוכר מה היה הפוסט הראשון שלי ומי היה החבר הראשון שלי אבל השידוך הראשון שלי עם פייסבוק היה קשה מאד וכעסתי וחשבתי לעצמי "מה לעזאזל כל העולם מתעסק עם האתר הנורא הזה?"
>
אולי תצחקו, אבל תקופה לא קטנה חשבתי שהפייסבוק הוא בכלל תוכנת עזר כלשהי העוזרת לגלישה שצריך להוריד למחשב, ולא הבנתי שמדובר באתר אינטרנט.
> לאחר ש"כל העולם", גם באינטרנט וגם במציאות דיבר על הפייסבוק, חיפשתי אותו בגוגל, נכנסתי לתוצאה ,,,,, והגעתי לזה שבקישור למצב לא רשום, אבל לפייסבוק בעברית:
[URL]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/he/archive/b/b9/20120403120056!New_Facebook.jpg[/URL]
(המשך)
ואז הייתי המום, ואמרתי לעצמי: "מה זה? מי נגד מי כאן? מה השטויות האלו? מה לכל הרוחות כולם מצאו באתר המוזר הזה?
> אחר כך אמרתי שלא יתכן שכל העולם טיפשים ואני חכם וכנראה אני נכנס לאתר אחר הנקרא גם הוא "פייסבוק" .
> אני לא זוכר כבר איך, אבל כנראה שאלתי בפורומים ושם הסבירו לי שכך עולה הפייסבוק לאלו שלא רשומים, וצריך להרשם.
>
או אז כטירון בפייסבוק התחילו הצרות האמיתיות: לא הבנתי מה זה "קיר", מה העניין הזה בפייסבוק העברי שאם לוחצים על "אהבתי" מופיעה הכותרת "לא אהבתי" וזה בלבל אותי (וכנראה אחרים כי עובדה שפייסבוק שינו את זה למצב הופעת צבע כחול אחרי הלחיצה על לייק) התחילו להגיע לי ים של מיילים על כל מילה שכתב חבר פייסבוק כי היה לי מסומן לקבל את זה כך ועוד ועוד, וחשבתי שאם אמשיך לגלוש בפייסבוק, אצא מדעתי.
>
ואז הופיע הגאולה: אני לא זוכר איך , אבל גיליתי את הפורום הזה, ****והכי חשוב את שוש**** שעזרה לי בהרבה דברים לא מובנים לי כטירון בפייסבוק , ועוזרת לנו עד היום , והיה עוד מישהו שעזר לי כאו הרבה וזה מה שמנע ממני לשכנע את דאעש להפציץ את משרדי פייסבוק כדי שלא ישגעו אותי ונשארתי בפייסבוק. ( סתאאאאם
)
והיום ?????
אני בלחץ אם חס וחלילה, רחמנא ליצלן, אלוקים ישמור, חמסה חמסה חמסה, יש תקלה בפייסבוק או במחשב שלי הגורם לקשיים בגלישה בפייסבוק או בחוסר אפשרות להכנס אליו.

חוטהשני

New member
אני הצטרפתי לפייסבוק
בערך ב-2009..לא ממש הבנתי מי נגד מי ועוד...
&nbsp
דבר מעניין שקרה לי בשבוע הראשון שלי בפייסבוק -
באותה שנה ארגנו להורי דברים למסיבת חתונת הזהב שלהם. הייתי אמורה לדבר עם האחיין שלי כדי לברר כמה דברים - זה היה במוצ"ש והחלטתי שכבר מאוחר להתקשר אליו, לכן שלחתי לו מייל עם השאלות שהיו לי...
בהמשך פתחתי את הפייסבוק וראיתי את השם של האחיין שלי - פתחתי את הדף שלו וראיתי שהייתי יכולה לשלוח אליו הודעה פרטית.
אז שלחתי לו הודעה....
למחרת בבוקר היתה לי תשובה ממנו בפייסבוק עם כל הפרטים.
&nbsp
שבועיים אח"כ כשנפגשנו באיזה שהוא אירוע אמרתי לו תודה על התשובה וציינתי ששלחתי את השאלות גם במייל, והוא ענה לי שהוא עוד לא פתח את המייל

&nbsp
אז הבנתי שלתפוס את הצעירים שווה לכתוב להם בפייסבוק (למרות שמתלמידים הבנתי שהרבה כבר לא משתמשים בו...)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

חוטהשני

New member
הסיבה שהבנתי שתלמידים כבר
לא בפייסבוק היא בעקבות זה שהקמתי דף לכבוד פעילות שיש לנו בספריה וכאשר סיפרתי לכמה תלמידים על הדף, הבנתי שהרבה לא משתמים בפייסבוק

הדף הזה נוצר אחרי שראיתי כמה קל ליצור דף בפייסבוק וככה אפשר לשתף דרכו תמונות של פעילויות/תערוכות שאנחנו עושות בספריה.
באתר ביה"ס אין לי אפשרות לשים הרבה תמונות וכד' (ועכשיו התברר לי שבכלל השנה גם קשה לעדכן דברים באתר - כך שדף הפייסבוק הוא פתרון שווה...)

shoosh2607

Member
מנהל
האמת שזה נכון

שכבת הגיל עד 20-25 כבר לא בפייסבוק.
מכל מיני סיבות.
כיום הם בעיקר בווטסאפ ובאינסטגרם (גם של פייסבוק
).
וברוכה הבאה אלינו

למעלה