חמסה|
היי, שבוע אחרי ומרגישה מעולה

debi42

New member
חמסה|
היי, שבוע אחרי ומרגישה מעולה

עברתי לכלכלה טחונה / מרוסקת והולך לא רע,
לגבי מרק ירקות, הכנתי מרק עם קולורבי ושומר, זה בסדר???
ואם כוס מרק טחון/מרוסק נחשב לארוחה?
אני ישמח לקבל הצעות לתפריט טחון / מרוסק, מה שיקבלתי בבי"ח מאכזב ( גבינה , קוטג', מעדן)
תודה
 

ליבי3617

New member
מרק ירקות

מרק טחון נחשב בשלב שלך לארוחה.
כמה זה טוב שזה יהיה מקולורבי ושומר אני לא בטוחה... יש בכלים ומידע - הודעות נבחרות, שני מרקים של אפונה ומרק כתום.
 

kolhazmanim

New member
קולורבי הוא בלי סיבים, אם אני לא טועה,

הוא יחסית רך (וכשהוא מבושל זה מרגיש כמו מרק כרובית טעים טעים...). שומר באמת מלא סיבים.
אבל הפתעת אותי - אפונה? עד היום, שנתיים אחרי הניתוח, זה כבד לי מדי. אם יש פה מישהו שמצליח לעשות מרק אפונה רך אשמח לשמוע את הסוד.
 

אבשלום68

New member
היי דבי

גם אני שבוע אחרי -יום שני 11/11 אחה"צ בבילניסון
גם אני עברתי היום לטחונים.
אבל אני שמרן והכנתי את מרק העוף עם גזר, דלעת,קישוא,וחזה עוף טחון דקדק.
כמו שהיינו עושים לילדים לפני המצאת גרבר (איכס)
אצלי בתפריט כתוב במפורש רסק עגבניות ולא עגבניות מרוסקות גם אצלך?
הכנתי פטה כבד עוף ומחר מוס טונה.......
יותר מעניין בפה
 

debi42

New member
היי..

עברתי את הניתוח באסותא ביום ראשון בערב 10/11 ובאמת מרגישה טוב... מקווה שגם אתה.
איך הולך לך מבחינת עמידה בתפריט? איזה כמות אתה מצליח לאכול?
לצערי אני לא מצליחה לאכול 6 ארוחות ואז אני מרגישה רעבה ונראה לי שאני אוכלת יותר. למשל אתמול בערב אכלתי ביצה קשה (מרוסקת) עם 2 כפות גבינה (נשמע הגיוני??? זה לא הרבה??)
לגבי הרסק עגבניות, גם אצלי רשום רסק עגבניות.
תודה
 

אבשלום68

New member
עברתי את הניתוח ביום ב אחה"צ

אני עומד בתפריט ככתבו וכלשונו.
לא מוותר.
אם תקראי יום או יומיים קודם הכנתי לי מערכת התראות לסלולרי
הכנתי דף תעסוקה
אני מצרף לך כאן את הדף
ולפיו עשיתי לי התראות בסלולרי ואז אני יודע/זוכר מתי לעשות מה.
מבחינת כמויות אז בקושי שלוש כפות מלאות של גבינה כפית רסק עגבניות זה מה שאכלתי הבוקר.
אתמול למשל כחצי כוס מרק שעשוי מגזר דלעת קישוא וחזה עוף טחון עד צאת נשמתו.
החכמה היא לאכול לאט - כדי להגיע לשובע לפני לחץ או כאב.
אני - שואב אבק לשעבר, שלפני שהאוכל היה מגיע לצלחת הוא נעלם בנבכי ביטני,
סופר היום עשר לעיסות(יעני!!1 מה יש ללעוס בטחון)
ואחרי הבליעה אני סופר עד 20 ואח"כ לוקח חצי כפית נוספת.
זה מה שנקרא חינוך מחדש!!!!!
שימי לב בקובץ מופיות גם כל התרופות שאני לוקח, זה לא מחייב אותך
 

ליבי3617

New member
מאד מאד חשוב לאכול לפי זמנים

במיוחד עכשיו כשאין לך תחושת רעב.
התוצאה היא, כמו שאת רואה, אכילה רבה יותר ולא רק זה.. בעתיד כשתתחילי לאכול מוצקים את תראי שברגע שתהיי רעבה, תאכלי מהר. ואם תאכלי מהר - תסבלי.

חבל.
באמת מניסיון, שלי ושל כל אלה שכבר עברו את השלבים האלה - תאכלי לפי זמן, תאכלי לאט ובנחת.
ולא פחות חשוב - לשתות כמו שצריך.
 

גברת ע

New member
אני יודעת שזה אינדבדואלי אבל

לי אישית קולורבי גורם לכאבי בטן נוראיים, דבר שלא קרה לי לפני הניתוח... אז תזהרי פשוט.


מבחינת מתכון את יכולה להכין מרק כתום מבטטה גזר דלעת ולטחון אותו, אפשר להוסיף גם גבינה לבנה לתוכו.
כשאמא שלי עברה ניתוח הכנתי לה סיר שיספיק לה לכמה ימים
 

אבשלום68

New member
דבי 42

אני מעביר לך את התפריט שקיבלתי מבית החולים כששוחררתי הביתה
כבשלן ותיק יש לי גם מתכונים.
של כל מה שמותר לנו לאכול
וחוץ מזה אם תקלידי שם של מאכל שאת רוצה בגוגל, תקבלי מיד תפריט,
תבדקי אם יש שם מרכיבים שאסורים עלינו.
שומר למשל דומה במבנה שלו , לא החיצוני אלא במבנה הבוטני שלו לסלרי, בצל וכו', מה שאנחנו אוכלים אלא הענפים
הגזע הוא בתחתית ממש בין הגזע לשורשים.הענפים מלאים סיבים, מציע לך להעביר את המרק במסננת.
 

גברת ע

New member
אם תרצי אני אוכל להעביר לך במייל

דפים שאני בזמנו קיבלתי ודוגמאות לתפריטים וסדר יום
 

מרים 882

New member
תנסי להמנע כמה שאפשר

סתם פחממות ריקות שמכבידות על הקיבה.
תוכלי לנסות כחודשיים אחרי הניתוח.
 
למעלה