ביקורת ד"ר הו 6.01

Davy Jones

New member
ביקורת ד"ר הו 6.01

בואו לבקר בפורום טלוויזיה והיזהרו מספוילרים

shaharEB

New member
קראתי את הביקורת
רק שאלה..

ראית את 4 העונות הקודמות של דוקטור הו,נכון ?
והאמת.. כן, העונה החמישית..הייתה די מאכזבת . אבל השישית הרבה פחות מאכזבת ממנה...

מקווה שלא תפסיק לצפות

Davy Jones

New member
אכן צפיתי ונהנתי מהן

אם כי יש להודות שפרקים מיותרים וחלשים תמיד היו מנת חלקן של כל עונה ב"דוקטור הו". אני לא בטוח אם אז וויתרתי להם בטון הביקורתי שלי בגלל גילי הצעיר יותר, או בגלל שהתוכנית באמת הייתה אז ילדותית פחות. אין ספק שמופאט יודע ליצור חומר בוגר ואינטליגנטי בימינו ("שרלוק"), אז אין לי מושג מדוע הוא לא מיישם זאת על הדוקטור.

shaharEB

New member
אילו פרקים מצאת חלשים יחסית ?

ובכל מקרה.. מופאט לא היה הכותב הקבוע
של העונות הקודמות של דוקטור הו.. והוא באמת יוצר חומר בוגר [ואני ראיתי גם שרלוק
] אבל אני רוצה להגן על העונות הקודמות ולהגיד שראסל טי.דייוויס כותב פרקים מדהימים. ומופאט עושה את זה קצת יותר אימתי ומסורבל.. מסוג הפרקים שבו אתה בונה מתח.. וכשמגיעים ל"רגע האמת" מתאכזבים. [ רק בחלקם ]

Davy Jones

New member
ראסל כתב כמה פרקים מדהימים, אבל

גם כמה פרקים גרועים ומביכים - ביניהם למשל צמד פרקי החייזרים השמנים והטיפשים מאמצע העונה הראשונה או פרקי הסיום הנמרחים של עונה 3 ו-4. בסה"כ הוא כתב הרבה יותר פרקים טובים מאשר רעים, וכאמור כתב כמה פרקים מאוד אהובים עליי (סוף עונה 1 ו-2 למשל). במבט ראשון, זה נראה כאילו מופאט עושה פרקים אפלים יותר ולכן היה נחמד ב-4 העונות הראשונות להיתקל מדי פעם בפרקים שלו ולקבל זווית ראייה טיפה שונה. אך החל מהעונה החמישית כשרוח היוצר שלו השתלטה על הסדרה ה"אווירה" הזו שלו נמאסה עליי מהר מדי והבנתי שהעלילות אולי אפלות טיפה יותר יחסית לסטנדרטים של דוקטור הו, אבל יחסית לאפלות של סרטי אימה ומיסתורין לדוקטור הו נותרה עוד הרבה מאוד תחרות ולכן פניית התוכנית לכיוון הזה רק הופך במין סוג של פרדוקס את הסדרה ליותר ילדותית כי היא מנסה לקחת את עצמה לכיוונים אפלים יותר, אבל עכשיו מתחילים להסתכל עליה גם בהשוואה ליצירות אחרות אפלות וזה בעצם גורם לפחות הערכה שלי כלפי הסדרה. עדיף אילו הייתה נותרת פחות אפלה, ולפחות שומרת על ההומור והחן הרגיל שלה ועל עקרונותיה. גם העובדה שהשחקנים הראשיים הרבה יותר צעירים מבד"כ מורידה כמה וכמה נקודות לרעתה של הסדרה. מקווה שהסברתי בצורה ברורה, אבל בסה"כ נראה לי שהייתי מעדיף אילו ראסל היה נותר בניהול הסדרה ומופאט היה ממשיך לכתוב פרקים נפלאים רק מדי פעם.

shaharEB

New member
מסכימה. הייתי רוצה מאוד שראסל יישאר,

ומדי עם שמופאט יבקר ויוסיף מהגאונות שלו לסדרה.. לדוגמה : BLINK,SILENCE IN THE LIBRARY וכו'..

Davy Jones

New member
שאני בן 20

ולא מעוניין לצפות בסדרות לילדים. וגם שהתוכנית שינתה את קהל היעד, שכן להרגשתי אם את 4 העונות הראשונות הייתי ממליץ לנערים ונערות בני 20 וקצת שהם חובבי מד"ב, אני לא כ"כ בטוח שהייתי עושה את אותו הדבר עם העונות החדשות יותר.

meilla

New member
אני חושבת שזה עניין יותר של טעם אישי.

והסידרה מאז ומתמיד שינתה את פנייה,החליפה דוקטורים עיצובים של פנים הטארדיס ומברגים וכן יש לסידרה עשרות תסריטאים/במאים/מפיקים,שהוחלפו לאורך השנים.

למעלה