הדוקטור השלישי

MonicaF

New member
הדוקטור השלישי

ראיתי את ארבעת הפרקים של Terror of the Autons.
הפרקים בהם מופיע לראשונה המאסטר.
כרגע אני מגחכת לעצמי על כל מיני דברים שהצחיקו אותי שם כמו הגלימה של הדוקטור וכל הטבעות האלה שהיו באופנה לגברים ולנשים באותה תקופה.
אבל מבעד לצחוקים מאד נהניתי מהמכוניות של פעם באנגליה. תחילת שנות השבעים אם אני לא טועה.

העלילה טובה ומפתיע לגלות שיש כל כך הרבה דברים דומים להיום.
למשל ההתרעמות של הדוקטור על כך שכל פעם שיוניט או הצבא מגלים את המטרה, דבר ראשון שהם רוצים לעשות הוא להפציץ ולירות, מבלי לחשוב.
אני חושבת שהשיא של מוטיב זה חזר באנד אוף טיים עם פצצת האוסטרהאגן או איך שקראו לה שאמורה היתה למחוק את כדור הארץ מהיקום. עם טננט.
אהבתי לראות את תחילת שיתוף הפעולה בין בריגדייר והדוקטור.
לא בדיוק הבנתי לאן נעלם המברג הסוני שלו לאורך הפרקים האלה.
הופתעתי גם לגלות שאחד המשפטים הכי אהובים עלי מקורו בסדרה זו: military intelligence is a contradiction of terms.
זה מה שהדוקטור תוהה בקול רם בפני ג׳ו המלווה המדענית שלו.
כדאי לראות פרקים אלה כי כבר שם רואים את האינטראקציה בין המאסטר לדוקטור, ושם אנחנו פוגשים לראשונה את האוטונס שפוגשים אצל טננט עם דונה אם אני לא טועה, וכבר בפרק הראשון אם אני זוכרת נכון של אקלסטון עם רוז.
אמנם הכל נראה ישן לעומת היום מבחינה טכנולוגית אבל יש תחושה באוויר כשצופים בפרקים אלה, שהאנשים בסרט מאד מבסוטים וגאים בעצמם על הקדמה ושמשרתת אותם בעשיית הסרט.
אני תוהה מאיפה הרעיון הזה שהפלסטיק יכול להיות כל כך מסוכן. אולי מאסו באותה תקופה בתחליפים הפלסטיקים שהשתלטו על כל דבר שהטבע הציע ללא התערבות טכנולוגית.
אז יש כאן איזה ניגוד בין שביעות הרצון של האנושות מהקדמה לבין החשש שלה ממנה.

MonicaF

New member
לי זה הפריע בזמנו

הייתי גולשת כאן ממש ממש בזהירות מחשש לספוילרים.
יש מצב שגם היום מצטרפים חובבים חדשים לסדרה, עבורם אני מסמנת בספויילר

Lior Knight

New member
האמת

הפלסטיק הופיע לראשונה בפרק הראשון של הדר' השלישי - Spearhead from Space אבל יכול להיות באמת שחשש מהפלסטיק זה משהו שדיברו עליו אז והכותבים קיבלו השראה.

וכלל האינטרקציה בין הדר' השלישי למאסטר הייתה אחד הדברים שמאוד אהבתי בתקופה הזאת של הסדרה. גם בעתיד יהיה מאסטר אחר ותהיה אינטראקציה עם דר' אחרים אבל ספיצית המאסטר הראשון זכור לי לטובה. ואת אגב מקבלת רעיון ממש טוב גם על יוניט בתקופה ההיא.

MonicaF

New member
צודק בהחלט

ראיתי שהאוטונס הופיעו לראשונה ב-Spearhead from Space.
אני כל הזמן נעה קדימה ואחורה עם הסדרה על פי העניין שלי בדמויות דווקא ולאו דווקא בעלילה.
ראיתי גם את ribos operation כדי להכיר את רומנה. ארבעה פרקים די דביליים, לא הצלחתי להתרשם מישהו. הקטע של הגארדיאן הלבן והגארדיאן השחור, כל כך מזכיר את גנדלף וסרומן. המסע למציאה והבאת מפתח הזמן, דומה כל כך לטבעת.
זו היתה פעם ראשונה שפגשתי את קיי ניין הישן, אבל אחרי קריאה הבנתי שזה הדגם המשופר שלו ויש לו הופעה קודמת בסדרה.

ראיתי גם את ארבעת פרקי ה-The Time Warrior, עם הדוקטור השלישי, מפני שזו הכניסה של שרה ג׳יין סמית לסדרה.
ארבעה פרקים אלה היו סבירים יותר. בעיקר בגלל המפגש עם הסונטרן.

כל כך הרבה פרקים לראות

יש לי עוד כמה פרקים של שני אלה, הדוקטורים השלישי והרביעי, ואז עוברת לחמישי.

ראיתי שאורכי הפרקים, עד הסדרה החדשה, היו כעשרים דקות, למעט אצל הדוקטור השישי, והבנתי שגם שם פרקים אלה מופיעים בפורמט של כעשרים דקות.
קשה לי לדמיין פרקי דוקטור הו היום באורך של עשרים דקות!

MonicaF

New member
לגבי שרה ג'יין סמית'

רציתי לציין, ושכחתי, כמה נהניתי ממנה מהופעתה הראשונה. איזו כניסה מרשימה יש לה בסדרה. אני לא יודעת אם זה בזכותה היא, השחקנית, או בזכות הדמות שתפרו לה. כנראה שגם ושם.
הפעם הראשונה שראיתי אותה היתה ב-Genesis of the Daleks שראיתי עוד לפני שהספקתי לראות את כל העונות עם טננט. היא נראתה לי בסדר גמור שם ולא יותר מזה. אבל רק אחרי שצפיתי בעוד לא מעט מלוות מהתקופה ההיא, הבנתי את גדולתה.

ועכשיו
לעונות עם טננט
.
.
.
.
.
.
.
.
הפעם השניה שראיתי אותה היתה עם טננט. כמה התרגשתי. איך הוא נמנע ממנה, והיא הולכת אחריו, אתה הדוקטור שלי, למה עזבת אותי? זה היה מרגש ומשכנע.

ועכשיו יצא לי לראות פרקים ישנים עוד יותר. אין לה מקבילה בסדרה זו.

Lior Knight

New member
היא אחת הגדולות בהחלט!

מאוד אהבתי אותה בסדרה הקלאסית ובזכותה צפיתי בסדרה הבת (למרות שהיא נועדה לילדים). למרות שכמו ששמת לב הייתה לה דינמיקה שונה מאוד עם הדר' השלישי לעומת הרביעי אבל בכל מקרה היא תמיד תיזכר לטובה.

אגב לרומנה היו שני גלגולים בסדרה, אחת שראית במסע אחר מפתח הזמן והשנייה שהופיע בהמשך. כדאי לך לפצות בפרק "עיר המוות" שם גם תקבלי טעימה מרומנה 2 וגם תהני מפרק ממש כייפי.

MonicaF

New member
אני יודעת על שני הגלגולים של רומנה

אבל זה לא סיקרן אותי מעבר לפרקים הראשונים בהם היא הופיעה. בכל מקרה שכנעת אותי, אראה את city of death.
גם קראתי על זה קצת בויקיפדיה. דגלס אדמס הוא אחד הכותבים ויש שם הופעה קצרה של ג'ון קליז? נשמע טוב.
לגבי שרה ג'יין סמית', מתביישת להודות שלא שמתי לב לשרה אחרת עם פרטווי או עם בייקר. אולי אני צריכה לראות שוב. אבל אם אני מאמצת קצת את המוח, אז היא יותר עצורה עם פרטווי בהתחלה?

למעלה