וונדרלנד 103

Macphista

New member
וונדרלנד 103

אף אחד עוד לא ראה?

קיצור ראיתי את עשר הדקות הראשונות אתמול, השתעממתי, וחזרתי להשלים את השאר היום.
היה קצת יותר מעניין.
די צפיתי כבר בתחילת הפרק שאנסטסיה היא המלכה האדומה, ויודעים מה? זה רעיון לא רע בכלל ופותח אפשרות לסיפורי רקע מעניינים ולהתפתחות עלילה מעניינת.
מקווה שזה אכן יהיה מעניין.
היה נחמד לראות את רובין הוד. נחמד שנותנים לשחקן משהו להתעסק בו כשהוא לא בוואנס.
חבל שלא ראינו את מליפיסנט. היה יכול לתרום בהחלט לפרק.

זהו בעקרון, אני עדיין מרגישה שהסדרה פונה לקהל צעיר יותר ממני וחושבת שאם לא יזריקו אנרגיה משמעותית יותר לסדרה היא לא תשוב.

Jason2

New member

זה היה פרק טוב ודי מפחיד בעיקר אם הוא פונה לקהל צעיר.
לכמה ילדים יהיו סיוטים מהגרנדל הזה.

קרו די הרבה דברים בפרק הזה שיכולים לקדם את הסיפור, אנסטסיה היא המלכה האדומה, אליס יודעת על הארנב, ג'אבה ההוט, סליחה, מרבה הרגליים שולט בעולם התחתון.

במחלקת האפקטים המיוחדים יש שיפור קל למרות שזה עדיין בינוני ומטה (מצאתי שיטה, אני מתייחס לסדרה כאל הצגת תיאטרון אז אני מתעלם מהתפאורה ומתרכז בסיפור, תנסו, זה עובד).

shirush3

New member
האפקטים טיפה השתפרו

אני מנסה להתעלם מזה ובשלב מסויים זה סתם הופך להיות רקע לא משמעותי

Lady in red2

New member
אהבתי את השיטה

אולי התפאורה נראית מלאכותית בכוונה כי זה wonderland?

Shiri from the block

Active member
גם אני חשבתי על זה אבל אז נזכרתי שגם בוואנס האפקטים לא משהו ונראה שהשחקנים עומדים באוויר במקום על רצפה

אז עדיין יש להם שיפורים לעשות.

Jason2

New member
וכפי שאמרתי

היא לא אמורה לשוב, יהיו 13 פרקים וסוגרים את הסיפור ועוברים לסיפור הבא או שלא.

Macphista

New member
כן, אנחנו יודעים.

השאלה היא אם הפורמט של הספינאוף ישוב או שהצופים (ובעקבותם ABC) ירצו לדחוק את המסך הירוק ממסך הטלוויזיה שלהם ואת הדמויות שהיו אמורות להיות מורכבות ומעניינות אבל נראות ומתנהגות כמו קריקטורות של עצמן, וזה תקף גם לוואנס.
צר לי, אני לא מצליחה להתעלם מזה.
המשחק של השחקנים והעלילה לא כזו ממקדת ומאלפת כדי שאוכל להתעלם מהמסך הירוק.

Jason2

New member
יש פתרון לזה

זה נקרא לותר. יש מספיק סדרות אחרות.
כשאני לא אוהב סדרה מסוימת או מפסיק לאהוב והצפיה הופכת למשהו בלתי נסבל, אני פשוט עובר הלאה.

Macphista

New member
לגבי וונדרלנד זה בהחלט שיקול

לגבי וואנס אני מרגישה שחבל לי.
אני חושבת שכל כך מפריע לי מה שקורה עכשיו בוואנס כי כל כך אהבתי ונהנתי מהסדרה הזו עד כה.
מעניין אותי לדעת מה יקרה לדמויות בהמשך, רוצה לראות איחוד אמיתי של רמבל, רוצה שהם יחזרו לסטוריברוק ויפסיקו עם המסך הירוק.
אני מקווה שזה פשוט פייז שהם יעברו עוד מעט. נברלנד אמורה להיות רק חצי עונה ובחצי השני יהיו עניינים אחרים.
היו סדרות שנמשכו הרבה עונות ואיפשהו באמצע הייתה עונה חלשה, אבל הסדרה השתפרה אח"כ. אני מקווה שזה המצב כאן כי... חבל. פשוט חבל.

לגבי וונדרלנד... האמת? אני מחכה לראות הופעת אורח של אנשים מוואנס. קורה, רמפל, אולי רג'ינה. מתה לראות את רג'ינה מול המלכה האדומה.
מעבר לזה? כן, יש סיכוי לא קטן שאפסיק לראות. למרות שגם את הפרקים שראיתי בסדרה הזו זה היה במקביל לעיסוקים אחרים אי שם ברקע.
נראה.

יסמין@

New member
פייר,

לא מבינה את הקטע עם המסך הירוק שאתן כותבות עליו הרבה בזמן האחרון.

אין לי עניין לשבת עם מונוקל, עם מיקרוסקופ ועם טלסקופ ולנתח את הסדרה (לא משנה אם וואנס או וונדרלנד) מרחוק. אני רוצה להישאב לתוך הקסם, ויש בשתי הסדרות (למרות ביקורת כזו או אחרת שלי) רגעי קסם לא מעטים. אין לי עניין לראות את מה שהקוסם עושה מאחורי הקלעים או איך בדיוק בדיוק הוא מצליח לעשות את הטריק. אני רוצה להנות מהשואו, מהקסם. אני לא רואה שום מסך ירוק. אני נמצאת איתם בוונדרלנד, או ביער המכושף או בסטוריברוק או בכל עולם שהם רוצים לקחת אותי אליו. אני יוצאת איתם למסעות דרך פורטלים מכושפים ומגיעה לעולמות קסומים. וזה מה שאני רוצה לעשות בסוף היום, לאחר יום עבודה ועניינים וסידורים.

OohLaLa

New member
המסך הירוק רע, רע לי לעיניים ורע לי להרגשה.

אני מרגישה ממש בחילה ויזואלית, מצטערת...
ברור שמדי פעם שמים לב יותר ופחות אבל עדיין הוא מפריע לי ברוב המקרים

יסמין@

New member
לשמחתי אני

פשוט לא רואה אותו. אני רואה את האשליה הקסומה שהם רוצים שאראה. לא מחפשת מאחורי הקלעים ולא מציצה מתחת לתחפושות. מתרכזת בשואו.

יסמין@

New member
לדוגמה,

כשטינקר שפכה על רג'י אבקת פיות ושתיהן עפו באושר למקום שבו נמצא המיועד לרג'י - מבחינתי הן עפו עטופות אבקה ירקרקה מקסימה. לא רוצה שהשכל הרציונלי יפריע לי להנות מהקסם האמנותי. לא חשבתי לעצמי: אה, עכשיו יש מאחוריהן מסך ירוק והן עושות תנועות בכאילו, ואח"כ יוסיפו אפקטים במחשב ובסוף יערכו הכל ביחד וכו'. כשאני צופה - אני לא עוסקת בתולדות האמנות ובדרך היצירה של הסרט. אני רוצה להנות מהאמנות, ולא מעניינים אותי העניינים הטכניים והטכנולוגיים. מציעה לך לעשות כך. במקום לסבול, תהני

OohLaLa

New member
האמת יש צדק כזה.. ובאמת לפני שידעתי על המסך

הירוק הסדרות נראו הרבה יותר טוב. לפני שלוש ארבע שנים ראיתי ביוטיוב איך נגיד איזה סדרה הסצנה בה היא על מדרגות איזה בית ספר בניו יורק ומראים פשוט שהם יושבים סתם על דברים ירוקים... והייתי בשוק. רגע מה הם לא ברחוב? כמובן שזה לא מפריע לי בסדרות עממיות יום יום אבל פנטזיה קצת קשה לי...
כן אני נהנת עדיין, בכל מקרה ONCE היא סדרת הדגל שלי מבחינתי

יסמין@

New member
אבל

למה בכלל אכפת לך איך הם יוצרים את הקסם? כשלמשל יש הצגה של פיטר פן, אכפת לך שהשחקן לא באמת עף אלא הוא מחובר לכבלים שקופים וחזקים שמחזיקים אותו? הרי את לא מצפה ממנו באמת לעוף. אבל כשאת באה לראות הצגה כזו, כדאי שתבואי כשאת רוצה להנות מהמקסם האמנותי ולא לחפש איפה הכבלים שמחזיקים את השחקן. את גם לא אמורה לזכור שזה שחקן, אלא לחשוב שזה באמת פיטר פן ושהוא באמת עף. כנ"ל בסדרת TV. את הרי לא באמת חושבת שיש אש בידו של השחקן שמגלם את רמפל ושהשחקנית שמגלמת את רג'ינה באמת באמת יכולה לכשף ולעשות קסמים. ובכל סדרות הפנטזיה - כל הערפדים וכל היצורים וכל מה שמתרחש שם - זה בגדר הפנטזיה או המדע הבידיוני. אז את כל הזמן יושבת וחושבת: הממממ... איזה יופי של איפור! איזה מסכות מוצלחות, ממש נותנות רושם ריאליסטי

בקיצור, מדוע מפריעים לך כל האמצעים הטכניים שבאמצעותם מנסים ליצור את האווירה הקסומה? הרי את לא באמת רואה מסך ירוק. את רק יודעת שהוא קיים. והוא אמצעי טכני, שבלעדיו קשה מאוד ליצור את האווירה הקסומה. את מעדיפה שיעבדו עם תפאורות מקרטון?

כבר כמה שבועות אני מנסה לחשוב

מה מפריע לכולם המסך הירוק. אני בדיוק כמוך, לא רואה אותו ולא מעניין אותי כל השטויות של המעריצי- יוצרים, והתנסחת כלכך בדיוק.... סידרת לי את כל המחשבות

למעלה