אני לא יודע אם זה נכון, אבל זה תואם כמה תיאוריות ידועות
ראשית, המקור ככל הידוע לי לא בפייסבוק אלא בפורצ'אן. מצרף קישור שלא מצריך התחברות לפייסבוק כדי לקרוא:
http://boards.4chan.org/tv/thread/55833253/what-are-your-thoughts-on-the-new-season-of-game#p55833253
זה נשמע מאוד אמין, אני מוכרח לציין. ול-HBO יש אבטחת מידע יותר גרועה מאשר לסוני פיקצ'רס, כמו שזה נראה...
לעצם העניין, אני מניח שלהרוג את אצבעון אמור ליצור את האפקט של הריגת קבאן לאניסטר: הוא אמנם קיים בסדרה אבל הוא לא מספיק מוכר לצופים כדי שהמוות שלו ייצור בום גדול כמו שהמוות של קבאן עשה לקוראי הספרים.
מבחינת תיאוריות, הייתה תיאוריה שמליסנדרה תשרוף את שירין כדי להחיות את ג'ון. היא התבססה על זה שהאלים לא סולחים על רצח שארים, אמירה שמרטין דוחף שוב ושוב במהלך הספרים. וסטאניס צריך להיענש בחומרה על רצח אחיו רנלי. איך להיענש? סטאניס ידוע כפריזר אנושי. אז שריפת שירין היא העונש.
הלאה, התיאוריה שג'ון יהפוך למהלך לבן (ובכלל על קשר הדם סטארקים-אחרים) גם הסתובבה ברשתות. וזה קשור לתיאוריה שהאחרים לא בהכרח רעים מוחלטים, ושהשיר של האש והקרח הוא השיר של ג'ון ודאני, אבל הם לא ייתחתנו אלא יילחמו. בכל מקרה הם היו חייבים להחזיר את ג'ון לחיים כבר העונה ולא בעונה הבאה כדי שהם לא ייתפסו ככאלה שחוזרים בהם ממוות.
כמו כן, יש תיאוריה שמנגידה את ששאו"ק לטולקין ומזה גוזרת את הסוף: אם שר הטבעות הוא סיפור שמספר איך הקסם הולך ונעלם מהעולם, אז ששאו"ק מספר את הסיפור ההפוך, איך הקסם הולך וחוזר לעולם. בסופו של דבר הקסם יישאר נוכח כעובדת חיים בתור הסיום - אבל זה לא יהיה קסם של פיות נחמדות אלא דרום עם אש ודם ואליריה סטייל (ואליריה לא הייתה גן עדן והעבדות בואליריה לא הייתה אמצעי להשיג נוחות חיים - הקסמים של ואליריה דרשו קרבנות אדם באופן קבוע ולכן העבדות), ובצפון יישלטו האחרים וקסמי הקרח שלהם. יופי של עולם קסום לחיות בו.