לריקוד עם דרקונים בהודעה מתחתיי

היזהרי מהממונה המבושם

בריקוד מוסרת קוואית׳ לדאני נבואה שזה תכנה (במשוער כי הספר לא לידי)
״בקרוב תגיע הסוסה החיוורת ואחריה האחרים , הקראקן, הגריפין ובן השמש, האריה והדרקון המחופש, אל תבטחי בהם, זכרי את דברי הבלתי מתים, זכרי מי את, היזהרי מהממונה המבושם.״
די ברור מה מסוכן בסוסה החיוורת או בקראקן, שרוצה לחטוף את דאני, אבל ממש לא מובן מה רע בנסיך הדורני האמיץ והאומלל, באחיינה של דאני, הנצר האחרון לבית טאראגריין, או במומחה היחיד הידוע לנו לטיפול בדרקונים.
לדעתי, המכנה המשותף היחיד בין כל המנויים ברשימה הוא - כולם מעוניינים להביא את דאני לווסטרוז.
הקראקן רוצה להביא אותה לאיי הברזל ולכבוש את שבע הממלכות. קוניגטון ואאיגון מעוניינים לקחת את דרקוניה ולהפליג לשם מייד, טיריון כבר היטה צבא לווסטרוז כדי לנקום באחותו והיה עושה כל מאמץ להביא לשם גם את דאני. מרטל חייב את דאני בווסטרוז לפני שכס הברזל ידע על בגידתו.
ולמעשה גם הסוסה החיוורת היא סיבה לגרום לדאני לעזוב את המפרץ שהוא הסיבה היחידה המונעת ממנה להגיע לווסטרוז.

קוואית׳, מסיבות השמורות עמה, מעוניינת שדאני תתעכב באסוס, (אולי כדי שתפנה לאחור כדי להתקדם, כדברי נבואתה) לכן היא מזהירה אותה מכל הגורמים הללו.

לריקוד עם דרקונים בהודעה מתחתיי

שימו לב שחובה לציין ספויילרים. הפעם הייתי נחמד ועשיתי את עבודת התיקון בעצמי, אבל היה לי קל הרבה יותר למחוק את ההודעה ולבקש לפרסם את הטקסט שוב בסימון נאות. לא תמיד יהיה לי הזמן או הרצון להיות נחמד, אף על פי שאני נחמד באופן כללי, ומשתדל להיות נחמד. ראו הוזהרתם.

ממש עכשיו קראתי את הנבואה הזו בהקשר אחר

נתחיל בנוסח הנבואה באנגלית:
The glass candles are burning. Soon comes the pale mare, and after her the others. Kraken and dark flame, lion and griffin, the sun's son and the mummer's dragon. Trust none of them. Remember the Undying. Beware the perfumed seneschal
הפירוש המתקבל ביותר על הדעת לנבואה:
נרות הזכוכית - נרות זכוכית הדרקון של מכשפי ואליריה (למארווין המג יש גם אחד, ולמעשה גם הוא עושה את דרכו לדאני. אולי הוא הלהבה השחורה להלן).
הסוסה החיוורת - המגפה.
קרקאן ולהבה שחורה - ויקטאריון ומוקורו.
הגריפין ובן השמש - לורד קונינגטון וקוונטין מארטל.
האריה והדרקון המחופש - טיריון ואאיגון (השישי, גריף הצעיר. כינויו "מחופש" הוא אחד מהביסוסים לתיאוריה שאאיגון הוא נצר לבית שחוראש ולא אאיגון טרגאריין המקורי).
הבלתי מתים - הבלתי מתים (משום מה הנבואות נוטות לזנוח את הלשון המצועפת והמסתורית כשהן מאזכרות את העבר)
הממונה המבושם - ואריז, שריח הלוונדר מלווה אותו לכל מקום ומוזכר שוב ושוב, ושמנהל משחק משלו (יחד עם איליריו) שמערב גם את דאני וגם את אאיגון. באופן כללי אחד האנשים המסוכנים בכל פלנטוז.

הבעיות בפירוש הזה:
לורד קונינגטון ואאיגון לא הגיעו בקרוב לדאני. הם הפליגו מערבה, כאילו היא לא קיימת. גם לא ברור למה קוואית' כרכה יחד את הגריפין עם בן השמש. מה הקשר ביניהם? כנ"ל האריה והדרקון המחופש - טיריון עשה את דרכו לדאני, הדרקון המחופש לא. היה הגיוני הרבה יותר לכרוך את הגריפין עם הדרקון ואת בן השמש עם האריה.

כמו כל הנבואות השונות אצל מרטין, צריך לתת להן יחס של "כבדהו וחשדהו", לא רק הדמויות עצמן צריכות (תראו מה נבואת הוולונקר עשתה לסרסיי), אלא גם אנחנו הקוראים. עבורנו, בניגוד לדמויות, אין אפשרות של נבואות שתגשמנה את עצמן, אבל עדיין נבואות הן קסם וקסם הוא חרב ללא ניצב. הפרשנויות השונות לנבואות יוצרות תיאוריות על גבי תיאוריות, חלקן מופרכות למדי (ממש עכשיו קראתי תיאוריה שסנדור קלגאן הוא אזור אהאי שנולד שוב). זה מאוד כיף להשתעשע בהן, אבל זה יכול להביא להרבה מסקנות שגויות.

אז אני שומע את הרעיון שדאני צריכה להיזהר מכל הנ"ל כי כולם אמורים למשוך אותה לווסטרוז בזמן שקוואית' רוצה שהיא לא תעשה זאת. אבל לא בטוח שזו הסיבה, או שיש מכנה משותוף לכל הנ"ל. או מיהם בדיוק הנ"ל. אני מניח שנחיה ונראה.

תמיד חשבתי שהממונה המבושם - ספויילר לריקוד

הוא רזנאק החנפן, מאנשי שלומו של היזדאהאר זו לוראק.

יש כמה "ממונים"...

כמו שאביר הקרנפים כתב, החשד הראשוני נופל על רזנאק.
אח"כ אנו מגלים שזה גם השם של הספינה עליה מפליגים מוקורו וטיריון.
ויש מי שמפילים את החשד על ואריז, כפי שציין למעלה דיוגנס.

זו אחת השאלו הגדולות הנוגעות לגבי נביאים.

האם הם מנבאים את העתיד מבלי לדעת את משמעותו, או שהם משמשים צד בסכסוך הזה.

אני מסכימה שהאזהרה היא לגבי וואריז - התוכניות שלו מבוססות מדי מכדי שהם יעריכו שבגיל שלוש עשרה דאני תעיר את הדרקונים, יש לי הרגשה שהיא ואחיה נועדו לאורך כל הזמן הזה למשוך את האש, בכדי להגן על השחקן הבאמת חשוב מבחינתו, אאיגון.

אף אחד לא העריך שדאני תעיר דרקונים

כנראה שתכננו להשיא אותה לאדם שיוכל לארגן לה צבא גדול שיעזור לה לכבוש את ווסטרוז.

היא יועדה להנשא לוויסריז.

אבל אני שייכת לצד שטוען שלאורך כל הזמן הזה היא ואחיה היו לא יותר מהטעייה, העובדה שהיא העירה את הדרקונים והפכה לכוח משמעותי תפסה אותם לא מוכנה.

תיקון. היא חשבה שהיא תתחתן עם וויסרייז. ספוילר לריקוד.

מי יעד אותה להתחתן עם וויסרייז?
סר מהשמו דארי שהבריח אותה לבראאבוס יעד אותה לקוואנטין מארטל. לוואריז ואיליריו היו תוכניות אחרות, ואף אחד לא שיתף אותה בתוכניות שלו כי היא הייתה פשוט זאטוטה.
נכון לסוף הריקוד, עדיין לא ברור אם היא הפסיקה להיות זאטוטה.

"כל הזמן"? איזה זמן? רוב הזמן היא ואחיה נדדו כמו קבצנים ולא היוו איום על אף אחד. רק בגיל 12 שלה, איליריו קיבל אותם אל ביתו.

זה בדיוק הטיעון.

הבט על מה שרוב הפורום יקרא לו הדרקון המזוייף. מזוייף מזוייף, אבל יש לו שכירי חרב יחסית נאמנים, הוא זוכה לחינוך טוב ויציב, בזמן שהיורשים לכאורה של הכתר בורחים מניסיונות התנקשות במשך שנים, ואין להם מושג ירוק על הפוליטיקה הפנים ווסטרוזית.

רק אחרי שדאני מעירה את הדרקונים מתחילים להביט עליה כעל כוח שעלול להיות משמעותי.

גם לוויסרייז ודאינריז היה איש נאמן. ספוילר לריקוד.

אבל הוא מת. מה היה קורה לגריף הצעיר אם גריף המבוגר היה מת כשהוא בן שש?
הוא היה גדל כיתום ברחובות ונאבק לשרוד כיתום ברחובות. אף אחד לא היה מנסה להתנקש בו, אבל אף אחד גם לא היה מכיר בו ועוזר לו. אנשים עזרו לוויסרייז ודאינריז כי ידעו שהם טארגאריין. את גריף הצעיר אף אחד לא היה סופר.

שאלה טובה.

האם בנקודת הזמן הזו גריף כבר הצטרף לפלוגה הזהובה ? אם כן, סביר להניח שמישהו היה מאמץ אותו כבן באותו זמן.

ספוילר לריקוד

אם את מדברת על אאיגון, בפלוגה הזהובה לא ידעו על קיומו עד שהצטרף אליהם עם לורד קונינגטון בנקודת הזמן של ריקוד עם דרקונים. אם היה בא בעצמו ומספר שהוא הבן של ראיגר, מי היה מאמין לו?

אתה באמת צריך לצפות בתיאוריית תכנית העל הדורנית

לפי התיאוריה הזו דוראן העריך שבמחנה הבלאקפייר יש ביצים והוא חיכה שנים (תוך תמיכה ותכנית נישואין כוזבת לאריאן ולקוונטין) שהן תצוצנה רק כדי לגנוב אותן
(רק שהתכנית השתבשה ומירי מאז דור, הסוכנת של המחנה הדורני באמצעות מארווין שהייתה אמורה לגנוב את הביצים גרמה לכך שהן תבקענה. אני חושב שדי מופרך שמירי הושתלה בלאזאר שנים מראש במטרה להיות מופעלת אחרי שהחאלאסר והחאלאסאר של דאני דווקא יישדוד את הארץ שלה. אבל אני מסכים ששום דבר לא חייב להיות כפי שהוא נראה במבט ראשון, וזה כולל גם את האקראיות לכאורה שבבקיעת הביצים אצל דאני).

אני לא הולך לצפות בסרטון יוטיוב באנגלית

בעיקר כשהתאוריה נשמעת מוגזמת להחריד.
דוראן הוא אדם זהיר ומחושב שהולך על בטוח. הטארגאריינים ניסו במשך שנים לבקע את מאגר הביצים שלהם והנסיונות הסתיימו באסונות. אם הבנתי נכון, האחרון היה בסאמרהול.
כחלק מהנסיונות, הטארגאריינים הביאו מכשפים שיעזרו להם לבקע את הביצים ולהוציא מתוכם דרקונים. כבר ניסו את זה. למה דוראן חשב שאיזו פראית מקצה העולם תצליח במקום שבו כל כך הרבה נכשלו?
ואכן, כפי שציינת, די מופרך להפוך את האקראיות הזו לתכנון מחושב. ראשית מירי לא הושתלה בלאזאר. היא לאזארית. שנית, מארווין סיים את מסעותיו כבר לפני שנים. המצודה לא נותנת לרבי מלומדים להתרוצץ בקצווי המזרח.
ובאמת מי סיפר להם שדרוגו יתקוף חאלאסר אחר, בזמן שאותו חאלאסר תוקף את הלאזארינים, ושדרוגו יפצע, ויהיה טיפש מספיק כדי לא לשמוע לרופאה שלו, ושדאינריז תחליט על דעת עצמה לבקע את הביצים?
הרי מירי מאז דור לא אמרה לה לבקע את הביצים. הדבר היחיד שמירי מאז דור תרמה לביקוע הביצים, היה החיים שלה. אה.. ואת הרעיון שמוות משלם על חיים.

אני מעדיף תאוריות יותר מבוססות שלא סותרות את העלילה.

למעלה