מה הולך לקרות בעונה 5 ו-6...

HOT SPOT 2010

New member
מה הולך לקרות בעונה 5 ו-6...

זהירות כולל
לכל מי שלא קרה את ספר 4 ו-5...

אז כן, הנה אני עושה את זה שוב, מנסה להמר מה יקרה בעונה ה-5 וה-6, ושוב פעם חופר על מה יקרה לפי דעתי ועל זה שיחלקו את ספר 4/5 לשני עונות שונות. אם נמאס לכם מזה, אני מצטער, אבל אני חייב...
קודם כל, אני שוב חוזר ואומר שלפי דעתי הספרים 4 ו-5 הם בעצם ספר אחד ממש ארוך ומייגע, ולכן אני קורא לו ספר 4/5. מצחיק שיש דברים שאני זוכר בצורה מעולה מהספרים הראשונים, שאותם קראתי לפני מאתיים שנה, אבל דברים שקרו בספר 4/5 אני בקושי זוכר. מזל שיש את ויקיפדיה שתרענן לי קצת את הזיכרון.
בכל מקרה, לפי דעתי לכותבים של הסדרה כרגע אין ברירה אלא לחלק את ספר 4/5 לשתי עונות, ולהוסיף כמה דברים פה ושם. אני ממש בספק שהם ילכו לכיוון שונה לגמרי מבלי אפילו לחשוב על הספר ה-6. הם אונם יודעים איך הספרים יסתיימו, אבל לא נראה לי שהם רוצים פשוט ללכת לכיוון אחר. אם הם יעשו את זה, אני מוריד בפניהם את הכובע. אבל כמובן גם אי אפשר שלא לזכור שהם כבר יודעים איך הספרים יסתיימו ולכן הם יודעים מי ימות, מי חשוב, ולאן העלילה נושבת. אבל אני שוב אומר, שאני מאמין שהם ינסו למשוך קצת זמן כדי לתת לספר ה-6 לצאת, ואני מאמין שהוא יצא בשנתיים הקרובות.

נתחיל בעונה 5:
נתחיל בזה שלא כל דמות צריכה להופיע כל פרק, וגם בפרקים שהדמות הזאת מופיע, יש מצב שנראה את הדמות הזאת בסצינה אחת בלבד. ככה זה במשחקי הכס, וזה לפי דעתי יקרה הרבה ב-2 העונות הבאות.
הדמות שהכי קל לעשות איתה את החילוק לשתי העונות היא טיריון.
לפי דעתי בפרק הראשון של עונה 5, טיריון יגיע לפאנטוס עם ואריז, ויפגשו את אילריו, ואז יגלה גם את הקנוניה של השניים. הפרק הראשון יסתיים בכך שטיריון יגלה על גריף, הלא הוא אאיגון, מה שיהיה רגע הולי שיט לצופים שיגלו שיש עוד טארגריאן בעולם. אני לא חושב שואריז יעלם, כי הם לא רוצים לאבד את השחקן המוצלח, ולכן נראה לי שואריז יצטרף למסע של טיריון, לפחות לחלק ממנו. בפרק השני, טיריון עדיין יהיה בפאנטוס, אבל איפשהוא באמצע הפרק הוא יצא למסע עם ואריז לפגוש את אאיגון.
טיריון יפגוש את אאיגון רק בפרק 4, ובאותו הפרק טיריון יסביר לאאיגון שהדרך היחידה שדאינריז תכבד אותו, היא אם תראה שאאיגון הוא כובש וחזק. משם נראה הרבה דברים שקרו בספרים. באיזשהוא שלב, ואריז עצמו ימשיך איתם, כי זה יהיה מגניב לראות עוד קצת אינטרקציה בין ואריז וטיריון.
בכל מקרה, בפרק 9, טיריון יפגוש את ז'ורה, וז'ורה כמובן יחטוף את טיריון.
בפרק הסוגר של העונה, השניים ייתפסו ע"י אדוני העבדים (אני חושב שכל העניין עם הספינה וכל זה לא יהיה בסדרה), וככה תגמר העונה ה-5 עבור טיריון, כשהוא הופך להיות עבד. אני עושה פה סטייה קטנה מהספרים, שאולי מיותרת, אבל אני חושב שחייב לקבל קצת אקשן דרקונים. אני חושב שבפרק 10 נראה את טיריון בתור האסיר של ז'ורה, וכשהם יהיו בדרך, פתאום דרוגון יצנח לו מהשמיים כשהוא נושף אש. טיריון יהיה בהלם מהדרקון, אבל ז'ורה יצליח להרגיע את דרוגון, שזוכר את ז'ורה. אבל אז פתאום דרוגון יחטוף חץ בגוף שלו משום מקום, והוא יעוף משם בזעם. טיריון וז'ורה יגלו שאדוני עבדים מנסים לתפוס את דרוגון, אבל אז האדונים יחליטו לקחת את טיריון וז'ורה יחד איתם, בתור עבדים.

אנחנו נראה מה קרה עם אאיגון וג'ון קונינגטון אחרי שטיריון ייחטף. בפרק 10 של עונה 5, אאיגון יכריז שהוא ופלוגת הזהב הולכים להפליג לווסטרוז ולכבוש אותה.

וכעת נעבור לג'ון, שגם הוא קיבל לא מעט פרקים בספר החמישי, אבל עם ג'ון כמובן יש בעיה, ואני תכף אנסה להתגבר עליה.
לפי דעתי בחלק הראשון של עונה 5, נראה את הקטעים שהסדרה עדיין לא הגיעה אליהם בעונה 4. נקבל את כל העניין שבו ג'ון מסרב להפוך לסטארק ועם כל העניין עם הבחירות, שיתפוס את החצי הראשון של העונה. נראה גם את אשתו של מאנס ריידר, ונקבל כמה סצינות בין ג'ון ומליסנדרה, שתסביר לכולנו על האויב שמעבר לחומה. ג'ו כמובן לא חייב להופיע בכל פרק, ולכן אפשר למתוח את זה קצת. כדי למלא קצת את הסיפור, נגלה שיש קבוצה של פראיים שמסרבת לקרוע ברך בפני סטאניס, ונקבל קרב קטן (לא קרב בסדר גודל של פרק 9). בסוף העונה, ג'ון ישלח את סאם וחבורתו, וסטאניס יחליט שהגיע הזמן לעזוב גם. בסצינה האחרונה של ג'ון בעונה 5, יגיע סייר שיספר שהוא ראה צבא ענקי של מהלכים לבנים שבדרכו לחומה. אני גם חושב שבמקום שמאנס ריידר יהפוך לאדון העצמות, הוא יהפוך לטורמנד (הפראי הג'ינג'י), כי אותו אנחנו כבר מכירים. .

במעלה המלך, נראה בפרקים הראשונים של עונה 5 את ההידרדרות לטירוף של סרסיי ואיך היא תהפוך את ג'יימי לאויב שלה. קאבן לאניסטר יגיע למעלה המלך. ג'יימי ינסה להציל את סרסיי מעצמה, אבל לאט לאט המירמור של סרסיי ירחיק את ג'יימי ממנה. מבחינת סרסיי, היא כמובן תעשה את הנזק הגדול, ובסופו של דבר גם תסרב לשלם את החובות לבנק הברזל. אני מקווה שהם איכשהוא יחזירו את ברון, שימשיך להתאמן עם ג'יימי, והוא יהיה גם זה שיספר לג'יימי שסרסיי שכבה עם לנסל. זה יכול לחפר על כך שטיריון לא סיפר לג'יימי (כאילו כדי לא לפגוע בג'יימי), ומאחר ולברון לא כזה איכפת, הוא פשוט יספר לג'יימי את זה, מה שיגרום לג'יימי להתחיל לשנוא את אחותו. נראה את סרסיי שולחת את סר לוראס לתקוף את הצבא של סטאניס בדרגון-סטון, אבל סרסיי תתחרפן כשהיא תגלה שג'יימי הצטרף לכוח התקיפה. בפרק 9 נקבל פרק קרב (אבל לא כל הפרק). ג'יימי לא ילחם, למרות שתהיה סצינה בה הוא חייב להגן על חייו, והוא גם יפצע קצת (כשכעת הוא מבין שימי הלחימה שלו תמו). באותו פרק לוראס ייפצע אנושות, וג'יימי יגלה שסרסיי תכננה את זה. במקום לחזור למעלה המלך, ג'יימי מחליט לצאת לעשות קצת סדר בווסטרוז. כל העניין עם הספט החדש והדרורים וכל זה יידחה לעונה 6.

דאינריז עצמה תהיה שבורה אחרי מה שקרה עם הדרקונים שלה. יהיו קטעים שלא היו בספרים, אבל בסופו של דבר דאני תתחתן עם האציל ההוא (היזדור משהו?). באותו הזמן דאני תגלה גם שהצבאות של אדוני העבדים עומדים לתקוף את מירין, ובאותו הזמן היא מגלה על המגפה שמתחילה בעיר. דאני גם מגלה שהדרקונים שלה מתמרדים נגדה אחרי שכלאה אותם. היא גם תגלה שדרוגון הפך להיות לדרקון פראי והוא תוקף ושורף ערים בשביל הכיף, וכל עולמה עומד להיחרב בסוף העונה ה-5.

אריה תגיע לבארבוס רק בפרק 2, ומשם יתחיל המסע שלה להפוך להיות מתנקשת. לא נראה את אריה בכל פרק, אבל בסופו של דבר בפרק 9 (כן קפצתי ישר לסוף) אריה תהרוג את האח במשמר הלילה שבגד, ואחרי שהיא תתוודה על הרצח (בפרק 10), היא תגלה שהיא הפכה להיות עיוורת, וכך תגמר העונה עבורה.

נראה את המשך המסע של בריאן ופודריק (את האמת דילגתי על הרבה פרקים של בריאן), כשהם מנסים לאתר את אריה, ובאותו הזמן גם למצוא את סאנסה. נראה לי שהם ימתחו את העלילה, ולא נראה את הפגישה שם בריאן עם ליידי סטון-הארט. אני גם לא חושב שנראה את ליידי סטון-הארט בכלל בעונה 5, אלא רק בעונה 6. יש סיכוי שנראה את בריאן ופודריק מגיעים לפגוש את אצבעון, ונראה שם כמה סצינות מתוחות בהן אצבעון חושש שהם יגלו שסאנסה שם.

המשך בהודעה הבאה...

HOT SPOT 2010

New member
עונה 5 - המשך

בעונה הזאת, סוף סוף נראה את באלון גרייג'וי מת. אני עדיין מאמין בתיאוריה שלי, והיא: יוראן גרייג'וי איכשהוא הרג את באלון בזכות כוחות הקסם האפלים שלו. בכל מקרה, בעונה 5 נקבל יותר קטעים עם יארה, ונראה את האחים האחרים של באלון. אני מאמין שהם ימשכו את העלילה של הגרייג'ויז, ולא נראה אותם כל פרק, אולי איזה 2-3 פרקים. אני חושב שבאלון ימות בפרק 9, וזה אחרי שיבססו את הדמות שלו טוב יותר, ככה שלצופים יהיה קצת איכפת מהמוות שלו (למרות שבאלון זה דמות שלצופים באמת לא איכפת ממנו). המוות שלו יהיה הולי שיט בגלל שיוראן ישתמש בכוחות קסם אפלים כדי להרוג את באלון (שוב, אני מבסס את זה על התיאוריה שלי, שהיא יכולה להיות קלושה מהמציאות). יוראן עצמו יופיע בפרק 10, כשהוא ידרוש את הכס לעצמו, ובאותו הפרק הוא גם יחשוף שהוא השיג את הכוח לשלוט בדרקונים.

קשה לי לחשוב בנתיים על רגע הולי שיט גדול אחר לפרק 9 בעונה הזאת. אבל לפי דעתי קרב בדרגונסטון, עם סיכון לג'יימי, ז'ורה חוטף את טיריון פתאום, ההתנקשות הרשמית הראשונה של אריה, אולי גם הפציעה של מירסלה בדורן יהיה מספיק רגעי הולי שיט לפרק אחד. כמובן שאם נסתכל על העונות הקודמות, בעונה 1 קיבלנו מוות של סטארק, עונה 2 קיבלנו קרב גדול, עונה 3 עוד מוות של סטארקים, עונה 4 קרבות גדול. בעונה 5 לצערי לא נקבל משהו בסדר גודל כזה, אבל לפחות נקבל משהו.

מן הסתם נראה את ת'יאון והבולטונים. נגלה מה שנרמז בעונה 4, שהבולטנים הפכו את ווינטרפל לבית החדש שלהם. אני לא חושב שנראה מהם הרבה, כי עונה 5 גם ככה כבר עמוסה לדעתי, וזאת עוד אחרי הפילוג של הספרים. אני חושב שנראה את אריה סטארק המזויפת ואת החתונה של ראמזי איתה, ואז נראה איך ראמזי מתעלל בה. אני חושב שהסיפור של ת'יאון בעונה 5 יסתיים כאשר בראן (דרך הווטאספ של העצים) ידבר עם ת'יאון, וחלק מהשפיות של ת'יאון תחזור עליו. יש לי עוד תיאוריה לגבי המוות של באלון, למרות שאני מאמין בתיאוריה הראשונה שלי, והיא שיוראן אחראי למוות, אבל יש מצב שראמזי שלח את ת'יאון להרוג את אביו. לא הכי בטוח בתיאוריה הזאת, אבל זה אפשרי. אני פשוט לא מאמין שהמוות של באלון היה טבעי.

לא כזה יודע מה יעשו אם בראן וסאנסה. כי למרות שהיו לא מעט קטעים עם סאנסה, אני לא יודע איך הם יצליחו לעשות מזה שתי עונות, אותו דבר עם בראן. למרות שעם בראן הם יכולים לעשות דבר מגניב, ואולי לעשות כמה סצינות פלאשבקים לעבר כשבראן צופה דרך העצים, זה יכול להיות נחמד. אבל שוב, לגבי סאנסה ובראן אני די אבוד עצות.

אני חושב שנראה מה קרה בדורן, ונראה את הנסיך ונחשות החול, אבל אני בטוח שהן לא יהיו 8. כמובן נקבל את כל הקטע עם מירסלה וכל זה. בפרק 10, דוראן מארטל יחשוף שהוא שלח את קווינטון לפגוש את דאינריז.

אין לי גם מושג מה תהיה הסצינה האחרונה של העונה, אבל יש מצב שזאת תהיה סצינה קצת דומה לסוף עונה 2, כשנראה את בראן נכנס לתוך נשר או נץ או משהו, כשהוא רואה צבא ענקי של מהלכים לבנים צועד לכיוון החומה. ווינטר איז היר!!!

עונה 6, בהודעה הבאה...

HOT SPOT 2010

New member
עונה 6

נתחיל שוב בטיריון. בפרקים הראשונים, נראה את טיריון וז'ורה מתמודדים עם החיים בתור עבדים. לאורך העונה הם יהיו בדרכם למירין. בדרך טיריון יפגוש את פני, יהיה פה שינוי קטן, כשיתגלה שפני היא אחות של אחת הגמדים שהיה בחתונה של ג'ופרי, אבל הוא נרצח ע"י בגלל סרסיי. איפשהו בפרק 6/7 הם יגיעו למירין, שכעת תחת מצור. טיריון יצליח להשתמש בחוכמה שלו כדי להצטרף לבנים השניים, ובפרק 10 נראה איך טיריון מנסה לגרום להם להילחם עבור דאינריז. יהיה מגניב לראות את התגובה של טיריון כשהוא יראה את הדרקונים עפים מהעיר.

העונה תתחיל כאשר מספר "אחים" בחומה לא יכירו בג'ון בתור מפקד המשמר החדש. ג'ונס סלינט ינסה להנהיג מרד כנגד ג'ון, אבל ג'ון יתלה אותו. לאחר מכן, טיכו יגיע לחומה כדי לפגוש את סטאניס, אבל סטאניס כבר עזב את החומה בשלב הזה. ג'ון ישלח מספר סיירים, כולל כמה חיילים של סטאניס כדי להילחם בלבנים המהלכים שבדרכם לחומה, הוא יצעד יחד איתם לקרב. באותו הזמן, מליסנדרה תתחיל לקבל את החיזיונות שלה, והיא תשלח את מאנס (שכעת מתחזה לטורמנד) למצוא את אריה.
אחרי הקרב נגד הלבנים המהלכים (זה לא יהיה צבא שלם, אלא חבורה, אולי אפילו אותה חבורה שתקפה את משמר הלילה בעונה 3), ג'ון יחזור לחומה. הוא יקבל את המכתב מראמזי, ויתכנן לצאת לעזור לסטאניס, אבל אז חברי המשמר המורדים יתנקשו בו, האם ג'ון יחיה?

בעונה הזאת נראה את ההמשך של ההתדרדרות של סרסיי, כולל כל העניין עם הדרורים. נראה גם את המריבות של סרסיי עם קאבן, וסרסיי תמשיך להשתגע לאט לאט. כבר שכחתי מכל הסיפור עם האישה ההיא עם השיער הכחול או משהו כזה מספר 4, אבל אני חושב שזה יהיה בעונה הזאת. התוכנית של סרסיי לחשוף את מארג'רי תבוא לה בהפוכה באמצע העונה, כאשר הספט יאסור את סרסיי. בפרק 9, נראה את הצעדה של סרסיי בעירום. בפרק 10, סרסיי תקבל את הזכות לבחור את האלוף שלה בקרב, אבל היא תהיה בהלם לגלות שג'יימי סירב לבוא להגן עליה. אבל אז, קיובורן יחשוף את מפלצת הפרנקישטיין שלו, כאשר הוא יציג בפני סרסיי את סר רוברט סטרונג.

כבר בפרק ה-1 של העונה נראה את ליידי סטון-הארט והאחווה, כשהם תולים בני פריי. לא נדע עדיין מי היא ליידי סטון-הארט מאחר והפנים שלה יהיו מוסתרים ע"י ברדס. אנחנו נראה אותה מדי פעם, אבל לא יותר מדי. לקראת סוף העונה (סביבות פרק 7/8), בריאן ופודריק ילכדו ע"י האחווה.

הרבה קטעים בעונה 6 יהיו קטעים מספר 4, כאשר ג'יימי פוגש את לאנסל, והופך להיות איש שלום וכל זה. לא כזה יודע מה יעשו עם ג'יימי לאורך העונה, אבל בגלל שג'יימי כרגע על תקן דמות ראשית נראה אותו הרבה. כמובן נראה את כל הקטע עם המצור על נהרן וכל זה. למרות שזה אולי לא הכי הגיוני עלילתית, אני מקווה שאיכשהו ברון יצטרף לג'יימי, ממש חבל לאבד את השחקן והדמות. בפרק 10, בריאן תפגוש את ג'יימי, ותספר לו שהיא צריכה את עזרתו כדי להציל את סאנסה מגראגור קלייגאן, וזאת כמובן מלכודת.

דאינריז תצטרך לא רק להתמודד עם מצור על העיר שלה, אלא גם עם המגפה שתתקוף את העיר. נראה את המערכת היחסים של דאני נהרסת קצת עם דאריו נהריס, שמרגיש קצת נבגד על כך שדאני התחתנה עם היזרד. בשלב הזה קווינטן מארטל יגיע למירין.

אריה תמשיך באימונים שלה בבראבוס, כשבעונה הזאת היא עיוורת. נראה את אריה פחות, אבל בפרק 9, אריה תתנקש במטרה הראשונה שלה, ובפרק 10 היא תצטרף באותם רשמי לחסרי הפנים.

בתחילת העונה נראה סטאניס מנצח ומתחיל לכבוש כמה טירות, כולל הטירה שבא הוא תופס את יארה גרייג'וי. אבל אז נראה איך המצב של הצבא של סטאניס מדרדר, עד שבפרק 10 הצבא יותקף ע"י כוחו של החורף.

בפרק השני של העונה, נראה את דאבוס מגיע לנמל הלבן ונפגש עם לורד ווימאן, כבר באותו פרק כולנו (טוב מי שלא קרה את הספרים) יחשוב שדאבוס מת. נגלה כמובן שדאבוס לא מת כמה פרקים אחרי זה, ובפרק 10, וויאמן יחשוף את התוכנית שלו בפני דאבוס, ויספר שהוא צריך אותו כדי לעזור לריקון סטארק.

נראה מה קורה עם אאיגון, כשהוא מתחיל לכבוש טירות בווסטרוז, ונגלה קצת יותר על הדמות שלו. ואריז יהיה איתם, אבל בשלב מסוים הוא יעלם לו.

נראה את סרחן לאט לאט חוזר להפוך לת'יאון, כשכעת הוא מתכונן לנקום בראמזי. נראה את המצב בצפון נהיה מאוד מתוח, ות'יאון כמובן יפגוש את מאנס ריידר וכל השאר. בפרק 8 נראה את ת'יאון ו"אריה" חומקים מחוץ לווינטרפל רק כדי להיתפס ע"י הצבא של סטאניס. בפרק 10, ת'יאון יגלה שהוא ואחותו סוף-סוף התאחדו.

נראה את כל מה שקרה בדורן, עם התוכנית של הנסיך דוראן. לא נראה את הדורנים לאורך רב העונה, והם יופיעו 2-3 פרקים. בפרק האחרון שלהם בעונה נראה את דוראן שולח את נחשות החול לעבודה.

נראה את ויקטוריאן גרייג'וי, שמפליג לכיוון מירין. נראה אולי איזה סצינת אקשן בים. בפרק 10, ויקטוריאן ואנשיו יהיו ממש ליד חופי מירין, כשלפתע הם יראו את דאני והדרקון עפים (תכף נגיע לזה).

בפרק 9, נקבל את רגע ההולי שיט הגדול כשנגלה שליידי סטון-הארט היא בעצם קייטלין סטארק. יהיה מגניב אם נראה את המהפך שלה בזכות בראן, שיקבל פלאשבק לעבר. באותו הפרק נראה את "המשפט" של בריאן, וזה יסתיים בשאלה האם בריאן תהרוג את ג'יימי.

בפרק 10, באחד הקטעים האחרונים של הפרק, יהיה את כל הקטע בבור הלחימה, כאשר הדרקונים של דאני ישרפו ויהרגו את כל מי שבדרכם, כולל קווינטן מארטל. דאני תעלה על דרוגון ותעוף בפעם הראשונה. אחת הסצינות האחרונות בעונה תהיה כאשר דאני עפה על דרוגון על הלא נודע, כי זאת לפי הדרך הכי טובה לסיים את העונה, כשדאני עפה על דרקון.

אחרי הסצינה עם דאני שעפה על הדרקון, הסצינה הבאה והאחרונה בעונה 6 תהיה עם חזרתו של ואריז, והחיסול של פייסל וקאבן לאניסטר.

מקווה שנהנתם וקראתם, אשמח לשמוע את דעתכם...

HOT SPOT 2010

New member
משהו ששכחתי!!!

ותודה ל"גם ברוטוס" שהזכיר לי, רק מוכיח כמה הייתי רדום בזמן שקראתי את ספר 4/5.

סאם!!!! איך שכחתי את סאם???

אז הנה מה שהייתי אמור לכתוב על סאם.

בסוף עונה 5, כבר כתבתי שג'ון ישלח את סאם וחבורתו.

בעונה ה-6 נראה מה קורה עם סאם והמסע שלו. אולי גם נראה את כל מה שקרא בפרק הפרולוג של ספר 4, רק מנקודת המבט של סאם.

אפשר שאלה?

ז"א, זה ארוך מושקע, אבל למי זה מיועד?
מי שקרא את הספרים, עבורו זה תקציר, מי שלא קרא את הספרים ( אני מניחה) לא ממש רוצה לשמוע ספויילרים כאלה, למי זה מכוון?

HOT SPOT 2010

New member
למי שקרא מן הסתם

זה נראה כמו תקציר, אבל ניסיתי לחלק את העלילות לשתי עונות, וגם אמרתי פחות או יותר איזה דברים יקרו ומתי.

CallMeCavanaugh

New member
לא רק

הוא גם מנסה לנחש שינויים בעלילה ופילרים שהיוצרים יוסיפו. זה לא סתם תקציר של הספרים.

CallMeCavanaugh

New member
תגובה ללא ספוילרים

יש דברים שאיתם אני מסכים, אחרים שאיתם לא וגם דברים שנרמזו על ידי שחקנים וליהוקים שונים שככל הנראה סותרים דברים מאוד נקודתיים שאמרת, אבל יש לי בעיה אחת מאוד קשה עם ההערכות שלך - הן מאוד מותחות את הסיפור. בסוף עונה 6 עוד לא הגעת לסוף ספר 5, ואני אישית מאמין שספר 5 יסתיים במהלך עונה 6, שכבר תיכנס לספר 6 (למעשה, אני מאמין שנראה משהו מספר 6 בפרק 9 של עונה 5, כי מרטין כתב פרק שהוא מגדיר כפרק WTF פסיכי עוד למשתה ואז דחה אותו לריקוד ואז דחה אותו שוב. אני מאמין שנראה אותו כבר בעונה הקרובה). צריך לדחוס את הדברים בשביל שיהיה להם סיכוי לארוז את הסדרה בשמונה עונות, אני בכלל לא בטוח ששבע העונות שעליהן דיברו אפשריות בשלב זה.

תגובות ראשוניות (ספויילרים לספרים)

הדבר שהכי לא נראה לי נכון זה הרעיון שכבר בפרק הראשון טיריון יגלה על אאיגון. עצם זה שהוא מגיע לפנטוס ופוגש את איליריו שלא נראה מאז עונה 1 זה המון. את המפגש הראשון עם אאיגון אפשר בקלות לדחותלפרק שני והגילוי על הזהות האמיתית שלו לקראת סוף העונה.

בראן הוא באמת אחד הדברים הכי בעייתיים. פשוט כי כבר בערך הגיעו איתו לנקודה של סיום ספר 5.
אני אוהב את הרעיון של זה שהוא יראה פלאשבקים. דרך זה הוא יכול לראות המון דברים שבספרים ראינו בזכרונות של אנשים ובסיפורים - על הטורניר שבו נחטפה אחותו של נד ומה שקרה איתה אחר כך למשל.

עוד משהו שציינת רק חלקית: אני חושב שיהיה עניין גדול ודגש על העברת הפראיים מעבר לחומה.
ונראה לי שגם לא ציינת כל כך את מסעו של סאם וזה שהוא פוגש את אריה בברבוס.
בעונה 4 הסדרה יצרה כמה מפגשים בין דמויות שלא היו בספר (בראן רואה את ג'ון מעבר לחומה, הכלב ובריאן) אז הם בטח לא יוותרו על מפגש שבעצם קיים בספר, אלא ינפחו אותו. מי יודע, אולי סאם יעצור בדרך גם בוייל ויפגוש גם את סאנסה.
אני יודע שלא כל כך הגיוני שירחיוב בנושא הזה, אבל אני אהיה שמח אם נפגוש גם את אבא של סאם.

Macphista

New member
וואו!
ספרים

יו, איזה השקעה!
תודה רבה!
ממש מדליק.
נצטרך לחזור להודעה הזו בסוף העונה החמישית ולהשוות אם הדברים אכן קרו.

טוב, אז ממש אהבתי את הרעיונות שלך וזה מעניין שממש ניסית להישאר במסגרת "שתי עונות לשני ספרים" ולבנות עלילה מלאה וגדושה לשתי העונות על בסיס הספרים בלבד.
אבל, כמו שאנחנו כבר יודעים, העונות לא עומדות אחת לאחת בהתאם לספרים, ויש חריגות. לא רק שראינו בעונה הרביעית קטעים מהספר החמישי, גם ראינו את סצנת האחרים שכלל עוד לא הופיעה בספרים! לכן אני חושבת שבעונה הבאה נראה עוד קטעים שכלל לא הכרנו ושבעצם יספיילרו לנו את הספרים.

מעבר לזה- אני חושבת שעדיף לסגור את המסע של טיריון בעונה אחת בלבד ולא להאריכה לשתי עונות. אחרת זה יהפוך את טיריון למעין דיאנריז2 שהולכת והולכת והולכת... ו.....
אני בטוחה שסאנסה תכנס לעלילה שאנחנו עוד לא מכירים.
בעצם... כשחושבים על זה... אין הרבה דמויות שאין מה לעשות איתם בעונה הבאה בלי לספיילר, רק סאנסה ובראן ו...
ממממ
בואו נראה
לג'ון, סאם, סטאניס, ת'יאון, רמזי- לכל אלה יש מספיק עלילה מבלי לחרוג ממנה.
כל הבלגן עם משפחת גרייג'וי- מספיק לעונה אחת.
אגב, כתבת שאתה חושב שהמוות של באלון יהיה רק בסוף עונה 5, אני חושבת שזה יהיה כבר בהתחלה. אין סיבה לדחות אותה, אנחנו לא ממש הכרנו את באלון בספרים, אין סיבה לעקוב אחריו יותר מדי בסדרה.
מעלה המלך- המלחמה של סרסיי ומרג'ורי עם כל הנספחים מספיקה יופי לעונה שלמה.
היילייט טוב לעונה הבאה יכול להיות כשכולאים את סרסיי.
הקרב בדרגונסטון לא יהיה משמעותי לדעתי. אין שם אף דמות מרכזית. אם הקרב יתקיים בכלל יכול מאוד להיות שפשוט ידברו עליו בישיבות המועצה או יראו את מרג'ורי בוכה על אחיה וזהו.
דורן תהיה משמעותית וממה שהבנו עד כה ג'יימי יגיע לדורן.
אולי סרסיי כל כך תפחד לגורלה של מירסלה אחרי שטיריון הרג את טייווין שהיא תשלח את ג'יימי בעצמו להגן עליה. ג'יימי בדורן יכול להיות מעניין.
כך שרק לקראת סוף העונה הוא יגיע לריבראן ורק בסוף עונה חמש נפגוש (שוב) את סטונהארט.
מה שאומר סטונהארט צריכה להופיע פעמיים לפני כן בעונה- פעם אחת עם הפריי, פעם שנייה עם בריאן ופודריק, פעם שלישית עם ג'יימי בסוף העונה. מקווה שסטונהראט תקבל פרולוג בפרק הראשון בעונה.
מה עוד? סאנסה וליטלפינגר יעברו את הספרים, בראן גם אולי, דיאנריז- אין לה קו עלילה מעניין במיוחד. יכול להיות באמת שכולו יצומצם לעונה אחת. אם ימרחו את - דיון על בורות הלחימה, הנישואים להיזרד זו לוארק, קווינטין, נסיון ההרעלה שלה והשהייה שלה עם דרוגון בים הדות'רקי על שתי עונות נראה לי שזה יהיה ארוך מדי.
המ, אולי סוף מתאים לעונה חמש יכול להיות גם ניסיון ההרעלה שלה, ושדרוגון בא להציל אותה, כולם רואים שהיא נשרפת, הדרקון מתעופף באוויר עם "הגופה" שלה ובכך תגמר העונה.
ואז בתחילת עונה 6 נראה אותה עם דרוגון ונפגשת עם הקאלסאר.
אריה- יש לה מספיק לעונה אחת, לא הייתי רוצה לראות את הסיפור שלה נמרח על יותר מעונה אחת.

כמו שאמרת, ספרים 4-5 הם בעצם ספר אחד, וחלקים קטנים ממנו כבר התחלנו לראות בסדרה, לכן לא הייתי רוצה לראות את ספרים 4-5 מאריכים מעבר לעונה או עונה וחצי.

Macphista

New member
רגע! ושכחנו את

גנדרי!
הוא נעלם לגמרי בסדרה! לא הופיע בכלל העונה.
מעניין מה יקרה איתו בעונה הבאה.

CallMeCavanaugh

New member
בקשר לג'יימי
לספר החמישי

בפעם האחרונה שראינו אותו, הוא הלך עם בריין שמשרתת את גברת לב אבן. זה מצב שבהחלט עלול להסתיים במותו. מה אם במקום זה יוותרו על לב אבן לחלוטין וג'יימי ימות בדורן במקום אריס אוקהארט?

Macphista

New member
למה (ספרים)

למה שג'יימי ימות?
אתה חושב שסטונהארט תהרוג אותו מיידית?
אני לא חושבת שנפרד מג'יימי כל כך מהר.
אולי היא תהרוג אותו ויחיו אותו כמו עם בריאן ופודריק?

אם ג'יימי ימות הוא לא יוכל להרוג את סרסיי וזה יבאס אותי.
די קיוויתי שהוא יהרוג אותה.

CallMeCavanaugh

New member
מה?

מי החיה את בריין ופודריק? אף אחד לא הרג אותם, למה שיהיה צריך להחיות אותם?
כן, אם בריין תפגיש את ג'יימי עם קייטלין היא מן הסתם תהרוג אותו מיד. אני לא רואה איך הוא יכול לשכנע אותה להשאיר אותו חי, אין לו אפילו את המעט שהיה לבריין להציע - חרב. התקווה הכמעט יחידה שג'יימי ישרוד זה אם בריין תבגוד (והפעם באמת) בקייטלין ולא תביא אותו אליה.

Macphista

New member
בספר הרביעי

סטונהראט תולה את בריאן ופודריק.
כשמסיימים לקרוא את הפרק האחרון של בריאן בספר הרביעי מבינים שהיא מתה.

זה שהיא חיה בספר החמישי לא אומר שהיא לא מתה בספר הרביעי.

CallMeCavanaugh

New member
נראה לי שלא הבנת

בספר הרביעי תולים את בריין ואז היא צועקת מילה אחת, כך נגמר הפרק. לא במוות שלה. היה ברור לחלוטין שהמילה האחת שהיא צעקה הצילה את חייה עוד לפני שהספר החמישי פורסם. מאוחר יותר מרטין נשאל על ידי מעריץ אם המילה שצעקה היא "חרב" ואישר את העניין.

למה חרב? כי קייטלין נותנת לה שתי אפשרויות - להיתלות כבוגדת או להצטרף אליה - הלולאה או החרב.

Macphista

New member
וואלה?

הא, כן, כבר אמרתי לעצמי שאצטרך לעשות קריאה חוזרת בקרוב.

CallMeCavanaugh

New member
לא צריך בקרוב

אני התחלתי עכשיו את הקריאה השניה, בערך שמונה שנים אחרי שהתחלתי לקרוא בפעם הראשונה. אני חושב שכדאי לדבר על הסדרה הרבה עם כמה שיותר אנשים לפני שמתחילים בקריאה השניה כי אז הדברים מסתדרים הרבה יותר טוב.

agamkedem

New member
לי הייתה תיאוריה די טיפשית

לגבי המילה שבריאן צעקה - "סטאניס". אחרי ההתנקשות ברנלי, בריאן אומרת לקייטלין שביום מן הימים היא תצא למסע נקמה בסטאניס, וקייטלין מבטיחה לה שהיא לא תעצור בעדה כשזה יקרה, ואם בריאן דורשת את ביצוע ההבטחה הזאת רגע לפני התלייה...

CallMeCavanaugh

New member
זה היה באיזה כנס

שאלו את מרטין מה היא צעקה. הוא ענה בשאלה "מה אתם חושבים שהיא צעקה?", ואז כולם צעקו כל מיני מלים עד שמישהו צעק "חרב" ומרטין ענה שהוא צודק.

לי לא היה שום מושג מה יכולה להיות המילה הזאת אבל היה לי ברור לגמרי מהסיטואציה שהיא לא מתה.

למעלה