פרק 12, חזרה לעונה 4!

אביטל186

New member
בבקשה לא לכתוב תוכן בכותרת.
עוד לא בטוחה מתי חוזרת הסידרה לטלויזיה, היום או בחמישי.

Y. Welis

New member
לקוח מ'פנטסיה' של דיסני, מהקטע 'סערה על הר קרח'
נקרא 'צ'רניאבוג' - http://disney.wikia.com/wiki/Chernabog
&nbsp
גם שימש השראה רחוקה לבאלרוג בשרה"ט של ג'קסון (בלי קשר למקור אגב; טולקין חשב עליהם שנים לפני הסרט).
&nbsp

Jason2

New member
3 שנים
שר הטבעות - אחוות הטבעת נכתב ב-1938 ופנטסיה יצא ב-1941.

Y. Welis

New member
פרק מושקע (הצמד כתב), אבל חוזר לשבלונות

רמפל' מסובב את כולם על האצבע, המאבקים ידועים מראש; ועוד.
&nbsp
המידע היחידי היה שה'כחולה' (המילפית הנאה) טענה שה'מחבר' איננו המכשף שאת ביתו מצאו בפרקים הקודמים. מעריך שנגלה אותו בהמשך העונה.
&nbsp
השאר מדשדש. שורה אחת טובה - רג'ינה לסוואן: 'מה זה הצהוב הזה? למה בחרת אוטו צהוב?'
&nbsp
(הייתי אגב בטוח שהשתיים הכניסו את רמפל' בבגאז'... היה יכול לקרוא את המגילה משם, דרך הסלולארי; אבל אז היו מוותרים על הקטע הדרמטי של זריקת המקל והחזרה לכוחו).

אביטל186

New member
נראה לי אני היחידה בעולם שלא שמחה מהפרק הזה.

למה?
כי נמאס לי מקטסטרופות!
כן אני יודעת, זה הקטע כאן, כולם אוהבים את הרעים, זה הכיף להתחכך עם הסכנה, עם הרוע,
לאבד דברים ואנשים. אני ממש לא! תנו לי סוף טוב הכל טוב ואני מרוצה..
עד שיש שקט בסטוריברוק... זה לזמן מוגבל מאוד.
נקודות שאהבתי:
-רגינה אומרת להוק:" אפשר כבר להיפטר מהרעה?"
-רג'ינה לאמה, למה צהוב?? , ואמה שעונה לה- זה הזמן לבקר את הטעם שלי במכוניות, גנבתי אותה!
-רג'ינה מכנה את אורסולה, כלבת ים, תמנון, היה ממש משובב לב!
-באמת שאהבתי את המבט הלא ברור שרג'ינה שמה לאמה אחרי שהמפלצת הזאת עפה מהעיר, והיא הרגישה שהיא ניצלה...
-לראות את סנואו מאיימת על תלישת לב למישהו.. גורם לתהות מה הצליחו להמציא כבר, שקרה ביניהם ככ נורא ביער המכושף..
-קצת נמאס שהוק זועף ככ בכל סצנה, ביכיאת זה כבר מוכר עד אימה, קצת לגוון
-הסצנה שהוק ובל מתפרצים בהתרגשות לרג'ינה שהם מצאו את הלחש, ונכנסים אחד לדברי השני- כזה מבויים!! לא נראה אמיתי!
&nbsp
ושאלה לסיום: לא הבנתי מה היה הקטע של המפלצת, הוא רוצה לאכול את הלב בעל הפוטנציאל הגדול ביותר לדרקנס?
מה זה היה קשור למשפט האחרון של אורסולה, שהיא אמרה שרג'ינה הרבה יותר חזקה\אפילה ממליפיסנט כי המפלצת לא להצליחה להביס אותה. המפלצת לא נדחית ע"י האפל ביותר אלא רוצה לאכול את האפל ביותר, וזה לא היה נשמע שמשהו יכול לעצור אותה.
אז בסדר הבנתי שהלב של אמה עם הפוטנציאל הכי גדול, איך זה קשור ללהביס?
ולמה הם צריכים לדאוג מאמה? השלישייה הזאת? בלי קשר לקסם אור שלה, כן.

Y. Welis

New member
כנראה יש dark side... אולי נראה אלמנטים מסטאר וורז. קנו אותם

כנראה שהמשוואה היא - קסם למטרות אישיות משחית; למטרות קהילתיות - מקנה ערכים...
&nbsp
אני כבר מזמן לא מצפה להרבה, ועל כן לא מתאכזב. שיהיה. רק עונה 1 שווה באמת.

Y. Welis

New member
הסיכוי להשחית.

יש לה פוטנציאל גדול ולא ממומש. כאשר מישהו ללא נסיון מקבל כוחות גדולים, קל לו להתדרדר ולהשתמש בהם לרעה.

אביטל186

New member
נכון. את זה הבנתי, עכשיו יותר טוב

אבל למה בגלל זה היא הצליחה להדוף את השד הזה?
מליפיסנט לא הצליחה כשהיא היתה ההכי אפילה מולה.

Y. Welis

New member
קשה לומר. המפלצות שם מקבלות תיאורים מאיימים יותר מאשר

הופעתן במציאות. אולי כי אין תקציב לאפקטים...
&nbsp
היא הצליחה להתחכם, לא להדוף, ככל שנראה.
&nbsp
&nbsp

Jason2

New member
הייתי רוצה לראות

סדרת בת על ראמפל ואורסולה כשותפים בניו יורק.

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה וביאת המלכות

פרק טוב. האם זה רק אני או שבל והוק התנהגו כאילו הם מאוהבים זה בזה? הם מדברים על חוויות משותפות והם אפילו משלימים אחד את המשפט של השני. מנגד, ברור לי שבל עדיין מאוהבת בעוץ לי גוץ לי אבל עדיין... זה היה מאד לא מעודן. אני חושב שמבין המלכות, קרואלה דה ויל היא זו שיש לה הכי הרבה אופי. לגבי מה שהתגלה בפרק: לדעתי, הפיה הכחולה רוצה למצוא את הסופר בערך כמו הדמויות וייתכן שזו הסיבה מכלתחילה שהיא ארגנה את כל הסיטואציה הזו בה היא דוחפת את האפל להטיל את הקללה הזו. אחרי הכל, מה שהפיה הכחולה רוצה זה כח ומהו הכח המוחלט? הספר.

לגבי רג'ינה ואמה, בהחלט נעשו לחברות טובות. לגבי הצ'ארנאבוג, הוא מחפש את הלב עם הפוטנציאל הגדול ביותר לאפלה. אמה היא בערך היחידה מבין תושבי סטוריברוק שטרם מימשה את הפוטנציאל שלה לאפלה אם מתעלמים מעברה כציידת ראשים. לגבי עוץ לי גוץ לי, המחווה הקטנה לטולקין - פרופ' לשפות באוקספורד - הייתה נחמדה. אני יכול רק לשער שהוא קרא את שר הטבעות והחליט לתת מחווה לסופר האהוב עליו. בכלליות, עוץ לי גוץ לי הוכיח שוב שהוא האיש החכם ביותר בעיר.

Y. Welis

New member
אכן היתה מחווה... מי יודע, אולי יקנו גם אותו יום אחד

אביטל186

New member
הי, כן באמת

זה היה לא ככ מעודן הוק ובל היו יחד יותר מאשר הוק ואמה בפרק הזה.
אבל לפי דעתי זה בגלל ההתפייסות, והמכנה המשותף שלהם- הם היו בידיים של רמפל, ונשלטו על ידו.
הפיה הכחולה רוצה כוח, והיא דחפה את רמפל לעשות את הקללה?? בשביל הספר?
זה מאוד יצירתי, אבל לא ראיתי שהספר נותן כוח למישהו.
רג'י ואמה חברות אבל לא כמו חברות רגילות, או שזה האופי של רג'י להיות כזאת, או שזה רק עם אמה.
&nbsp

הלדיל

New member
הו,

כוונתי הייתה שהפיה הכחולה רוצה לפגוש את הסופר בעצמה משום שהיא רוצה יותר כח ממה שיש לה (ראינו שבלי שרביט טעון באבק פיות היא חסרת כח.) היות והיא לא מצאה את הסופר למרות רצונה העז, היא מצאה דרך בה הסופר - כפי שהוא מכונה עד כה - יבוא אליה. בסופו של יום, אם הייתי מכיר מישהו שיכול לשכתב את המציאות בהינף שרביט, היית עושה הכל כדי לפגוש ולשכנע אותו לפעול למען האינטרסים שלך.

Aranel Nenharma

Well-known member
פרק לא משהו

הם ממש מתרדרים עם העונות וחבל.
יש להם כל כך הרבה דמויות טובות והם מתעלמים מהם לחלוטין לטובת דמויות חדשות ובינוניות, תעזבו את הדמויות הראשיות שסתם ברקע שם, מה עם הכובעם המטורף, מרוקו ופינוקיו, ג'ימי הצרצר, כל הדמויות שהיו בעונה הראשונה ופשוט נעלמו.
ואם כבר מדברים על דמויות טובות שנעלמות, אז בואו נדבר על וייל, נסיך הלבבות. הוא בערך היה הדבר הכי טוב בסדרת הספינאוף וממש שמחתי ששמעתי שמחזירים אותו. אך בנתיים הוא היה סתם ברקע, ואז חשבתי אולי בונים לו עלילה בחלק השני אבל לפי הפרק הזה נראה כאיו שוב הולכים לשכוח את הדמות שלו, וזה מעצבן כי באמת היה עדיין לתת לו את הסוף מאליס ולעזוב אותו במקום סתם להרוס את בדמות.
מה שכן יצאתי עם תיאוריה אחד לגבי הפרק, כל הקטע של שלגייה והרעות ומה שקרה ביער המכושף, הרי אף פעם לא דיברו על ההריון של שלגייה, כאילו כן, יש את הלידה אבל מהרגע שהיא וצארמינג התחתנו עד הלידה והקללה אין כלום, לכן אני חושבת שהסיפור הוא שהם רצו להכנס להריון אך לא הצליחו וקוראלה ואורסולה עזרו להם בעזרת קסם שחור להיות בהריון וזה גם מסביר למה לאמה יש פוטנציאל לרוע כי היא התעברה בעזרת קסם רע.

אביטל186

New member
חח כן לפחות זה.

הריון יכול להיות חתיכת דבר...
אין שליטה על מה שזה עושה לך.

למעלה