פרק 4X10 לצופי הסדרה

THE WIZARD 55

New member
האמת שמאוד התאכזבתי

בפרט מהסצנה של אריה וכלב הציד שאליו מאוד נקשרתי:(

הייתי מצפה ליותר מפרק סיום עונה.

Saladin

New member
גם אני התאכזבתי

מכיוון שאת הסצינה בין טיריון לטייוין כבר ספיילרו לי פה, זה לא בא לי בהפתעה
אבל ההכנה מראש דווקא עזרה להתמודד עם האכזבה מהצפייה בסצינה שהיתה מהירה ושטחית נורא בעיניי. ככה נראית הפרידה של Mighty Tywin מהסדרה והשקיעה של בית לאניסטר (לא יודע מה הולך לקרות עם הילדודס בהמשך אז נא לא לספיילר...)? וזה כבר אולי קשור להתפתחויות עתידיות בספרים אבל המהלכים של טיריון לא היו נורא מובנים. מה, פתאום הוא נהיה קילר, יוצא למסע נקמה כמו בסרט של טרנטינו בטרם הברחתו מקינגס לנדינג? ובכלל, הדמות של טייוין נורא שטחית בסדרה. לא יודע איך זה בספרים אבל אותי זה מאכזב.
גם הסיפור עם אריה מעלה תהיות רבות ואני מניח שגם זה קשור להתפתחויות עתידיות. חוסר המוכנות שלה לתת לכלב את "מכת החסד" היה סוג של נקמנות מצידה, ה"דרך הנכונה" להוסיף אותו לרשימה שלה? קצת מוזר כי בסך הכל נראה לי שהיא חייבת לו לא מעט והם עברו לא מעט ביחד. אז אולי תגידו שזה המתכון הקבוע של ג'ורג' מרטין להראות את "טבע העולם האכזר" שמגלה את פניו גם בסיפור הזה וגם התהליך של אריה בגילוי העולם הזה על בשרה ובסוג של טרנספורמציה שהיא עוברת כל הזמן. בעיניי זה עדיין נראה מוזר. מה שכן הוצג באופן בולט זה המוות המגוחך/מייסר של הכלב (אם כי עדיין לא הראו שהוא מת אז לך תדע) במקביל למוות המייסר של אחיו בתחילת הפרק. ועוד דבר לא ברור עם אריה הוא ההחלטה שלה לנסוע לחומה - מה פתאום, על מה ולמה? אולי זה קשור ליכולות המיסטיות שלה שעליהם יש דיבורים בפורום הזה, אולי לרצון מיסטי להתאחד עם בראן וג'ון סנואו (או רק עם בראן)? לא יודע ואל תספרו לי (אלא אם כן היו רמזים קודם לכן בסדרה לכך שהיא רוצה להגיע צפונה).

ספוילר.

כן, ככה נראית הפרידה של מייטי טיווין, זה לא אמור להיות אדיר? תחשוב שהלורד רם המעלה, האיש הכי עשיר ומפואר בעולם, מי ששולט על הממלכה במו ידיו - מוצא את מותו על ידי גמד בזמן שהוא מחרבן לו בשירותים. זאת ההשפלה הכי גדולה שאפשר לחלום עליה.

Saladin

New member
בלקשיפט סיכם את זה טוב ממני.

זו היתה סצינה מאכזבת מאוד, ולא בגלל המוות הפתטי של טייוין (אם כי פתטי זו לא בדיוק המילה המתאימה, יותר משהוא נרצח ע"י גמד הוא נרצח ע"י הבן שלו - זה יותר טרגי במובן היווני של המילה). והאמת שבסדרה לא שמתי לב שזה היה בשירותים, חשבתי שזה היה בחדר השינה של טייוין. אצפה בזה שוב מתישהו.

israelmiv

New member
אני אהבתי את הפרק
אבל

גם אני חושב שהמפגש בין טיריון לטייוין היה רגע "מאוד" לא אמין. אני לא רוצה להרגיז אותך, אבל יש שינוי משמעותי אחד מהספר שלדעתי גורם לחוסר האמינות.

לאריה תמיד היה קשר מיוחד לג'ון סנואו. הוא היחיד שנשאר בחיים ובמצב קבוע יחסית מכל בני המשפחה שלה, ולכן טבעי שהיא תרצה לחבור אליו.

ראיתי שכולם התלהבו מהדו קרב של סנדור ובריאן, וגם אני חושב שהוא היה מאוד מחוספס וכאוב, אבל הוא די ריקני לא? על מה הם רבים, מי מנצח בתלישת אוזניים? סנדור ובריאן שניהם אנשים חכמים ומחושבים, בעיקר בריאן, וכאן הם אחרי החלפה של שלושה משפטים נכנסים לדו קרב מדמם.

Saladin

New member
מסכים.

משעשע איך שסנדור קורא לבריאן dumb bitch ושנייה אחר כך צולל לדו קרב האידיוטי הזה.

גקיקולה

New member
כנראה פספסתי קטע...

אבל מישהו יכול להסביר לי מה היה המטבע שאריה הביאה לרב חובל?

RoyBehar

New member
אז ככה...

אחרי הבריחה מהארנהול בעונה 2 (אאל"ט), ג'אקן האג'ר (האיש שעזר לה להימלט, "שלושה שמות" וכו'...) מציע לאריה להצטרף אליו. היא אומרת לו לא, בשלב הזה היא חושבת שעדיין יש לה משפחה לחזור אליה. הוא אומר לה שאם היא אי פעם תתחרט, שתיתן את המטבע הזה לכל בראבוסי שתפגוש, בצירוף המשפט "ואלאר מורגוליס".
הוא לא מפרט הרבה מעבר לזה בסדרה, ככה שלדעתי זה כל מה שאני יכול לכתוב בלי לספיילר.

Blackshift

New member
הגיגי

טוב, משוגע שכמותי, ראיתי את הפרק פעמיים פעם אחת בשבע בבוקר ופעם אחת בשידור עכשיו.

החומה:
נמאס לי לראות כבר את החומה אחרי הפרק האחרון, אני מבין שאם היו מביאים את סטאניס בסוף הפרק הקודם היה חסר הפאנץ' בסוף הפרק (למרות שבפרק שאפשר להקביל אליו - בלקווטר הסוף הוא בניצחון ואין איזה קליפהנגר) אבל יש כבר הרגשה שזה נמרח. מה גם שזה מעלה המון המון שאלות שנשארות פתוחות: איך סטאניס יודע להגיע לחומה ועל המלחמה של המשמר עם הפראיים, איך הוא יודע את המיקום של המחנה? מאיפה כל הצבא הזה? איך הקרב הזה לא כולל ממוטות וענקים שאותם פחות קל לנצח מאנשים מופתעים.
החלק עם טורמונד וייגריט היה מאוס, ההלוויה של אנשי המשמר הייתה יכולה להתבצע בפרק הקודם (לא נראה כאילו לסטאניס יש חלק גדול בה) והיה אפשר לבטל את החלק עם ייגריט - נפרדנו ממנה בפרק הקודם. די.

בראן:
אני דווקא די אוהב את הסטוריליין הזה, אז שמחתי לראות אותו מתקדם.
הקרב היה קצת מוזר, היה קטע שבו מירה דחפה את ג'וג'ן לרצפה שלא היה ברור, וגם שהיא בסוף הרג אותו לא בדיוק הבינו מה היא עשתה, וכמובן, אותו קטע רגיל של זאב מציל סטארק.
אהבתי את ההצטרפות של ילדת היער (שמשום מה קיבלה את השם של הפרק, הייתי קורא לו ואלאר דוהאריס אבל זה אני) והיה סצנה מעולה שבה רואים את הפיצוץ בעיניים המתות של ג'וג'ן.
לא נתנו יותר מדי מידע אז אני מצפה כבר להמשך.

דאני:
עוד סצנה של דאני שעשתה פעולה נמרצת ועכשיו אוכלת את מה שהיא בישלה. אהבתי את הפסיקה שלה.
דאני והדרקונים, היה קטע לא ממש ברור, דני פשוט עוזבת את הדרקונים שלה ולא חשבה שהם מסוכנים?
הקטע שבו היא כולאת אותם היה טוב במיוחד התמונה האחרונה

סרסיי:
עכשיו אני צריך לחכות 10 חודשים כדי להבין מה קורה עם ההר :O
מעולה, נלחמת כמו לביאה על הילדים שלה ולא תתן אפילו לאבא שלה לקרוע את הילד שלה שבכל מקרה נשלח לגוב האריות (תרתי משמע) של מרג'ורי.
סרסיי מראה שמוכנה לוותר על הכל למען אהבה, הופך אותה לדמות נוראה הגיונית, שאוהבים לשנוא אבל עם מניעים יציבים לאורך זמן וניתנים לסימפטיה

סאנסה:
איפה היא הייתה? :(

אריה:
בריאן פוגשת את ההאונד - מדהים, קרב מעולה ועד זוב דם שההאונד נלחם מתוך האהבה שרכש לרוצחת הקטנה מול בריאן שנלחמת בשביל השבועה שנתנה.
היו חורים בעלילה קצת: סנדור היה צריך לראות את הזהב שבקצה החרב כדי להבין שהיא עובדת בשביל הלאניסטרים? פודריק לא מספיק? הרי הוא מכיר אותו כנושא כלים של טיריון. הסוסים - בריאן חיפשה סוסים, מצאה את החוטפים (כנראה של הסוסים) ועוזבת בלעדיהם? אריה לאחר מכן רוכבת על סוס (אותו סוס לבן שהיא רוכבת עליו מאז ומתמיד). למה בריאן לא הסבירה את עצמה יותר טוב מאשר סתם לשלוף חרב? יש לה פאקינג הסבר שיכול להיות הגיוני ויעזור לה.
אריה עם ההאונד - מדהים, מייסי שחקנית אדירה, הפרצוף האדיש שהיא רואה אותו מת, חלק חזק מאוד בפרק.
מאמצע שום מקום בהרי הבקעה אריה מגיעה איכשהו לנמל (לא ברור איזה) ומבקשת להגיע לחומה (ברור, גם בספרים שהספקתי לקרוא היא רוצה לחזור לוינטרפל אבל הכי מתגעגעת לג'ון) ובסופו של דבר נוסעת לבראבוס. לא הופתעתי שהיא עושה את זה, זה מהלך ברור מאז העונה השניה, ואלאר מורגוליס.

השיא של הפרק כביכול, טיריון:
ג'יימי מציל אותו, כמה אצילי מהקריקטורה של פרינס צ'ארמינג, עם ואריז (מה?!) טיריון ושאי הייתה סצנה מדהימה, פיטר משחק מדהים, רואים את הכאב בדמות ומגלים שבסופו של דבר שאי לא העידה נגדו בגלל שנפגעה או שהייתה עצובה, פשוט כמו שנאמר - סתם זונה.
טיריון וטיווין - באמת? ככה טיווין מנסה להתחמק מהמצב שבו הבן שלו, שבו התעלל שנים, שאותו שפט למוות, מכוון אליו קשת? במשפטים סתומים, לא בתחכום הראוי לטיווין? "לא הייתי נותן לאילין לקחת לך את הראש, אתה לאניסטר?" באמת? חבל כל הטקסט היה רדוד. טיריון יורה בו וכל מה שיש לו להגיד זה ירית בי, אתה לא הבן שלי? ביאס אותי בקיצור.
ביי טיריון, תהנה באסוס, עם אריה ודאני.

*כל מיני דברים נוספים:
רק אני שמתי לב שכשמיסאנדיי מציגה את דאני פתאום אנחנו שומעים בפעם הראשונה על הגזע שנקרא רויינאר שלא הופיעה עד היום בסדרה?

המון בעיות תרגום שנעשו בחופזה -"סנדרו" במקום סנדור.
וגרוע מכך: ג'ון סנואו אומר לסטאנסים "burn them" התרגום מציג "תקבור אותם" "bury them"... אתם לא מכירים את הסדרה? אין לכם אוזניים? מעצבן!

eran289

New member
פרק מאכזב לעונה מאכזבת ומיותרת..

עונה זו הייתה מיותרת ,לעומות העונות הרודמות שהיו מותחות טובות וחזקות , לא היו מי יודע מה הפתעות בעונה זו , או במילים אחרות שום דמות לא התפתחה והתקדמה , נראה שהכול עומד במקום ולא זז לשום דבר...

Macphista

New member
בוא לא נגזים

בעונה הזו הכרנו את סר פאונס!
החתול של טומן!

ובאמת- קרו הרבה דברים העונה...
ג'ופרי מת
טייווין מת
שאיי מתה
ייגריט מתה
לייזה מתה
ג'ון מקבל כוח בחומה
ג'יימי משתנה משמעותית
סטאניס חבר למשמר הלילה עם כסף בארנק מבראבוס
אנחנו מגלים מי הרג את ג'ון ארין ובעצם התחיל את כל הבלגן מהיום הראשון שהתחילה הסדרה
אנחנו מגלים שהוא כל כך חם על סאנסה שהוא הבריח אותה כדי שתהיה איתו
אנחנו מכירים את בית מארטל ומבינים שהשנאה ללאניסטרים שם גדולה גדולה...
דיאנריז מגרשת את ג'ורה
דיאנריז מאבדת מהכוח שלה ומהאהדה אליה
אריה עוזבת את ווסטרוז
טיריון מוברח מווסטרוז
בראן נפגש עם עץ
וכמובן- סר פאונס, החתול ועמוד הפייסבוק שמוקדש לו.

קרו הרבה מאוד דברים העונה, פשוט רוב העונה משום מה הייתה על low key במקום להעיף לנו ת'תחת כמו בעונה השלישית.

למעלה