הגיגי
טוב, משוגע שכמותי, ראיתי את הפרק פעמיים פעם אחת בשבע בבוקר ופעם אחת בשידור עכשיו.
החומה:
נמאס לי לראות כבר את החומה אחרי הפרק האחרון, אני מבין שאם היו מביאים את סטאניס בסוף הפרק הקודם היה חסר הפאנץ' בסוף הפרק (למרות שבפרק שאפשר להקביל אליו - בלקווטר הסוף הוא בניצחון ואין איזה קליפהנגר) אבל יש כבר הרגשה שזה נמרח. מה גם שזה מעלה המון המון שאלות שנשארות פתוחות: איך סטאניס יודע להגיע לחומה ועל המלחמה של המשמר עם הפראיים, איך הוא יודע את המיקום של המחנה? מאיפה כל הצבא הזה? איך הקרב הזה לא כולל ממוטות וענקים שאותם פחות קל לנצח מאנשים מופתעים.
החלק עם טורמונד וייגריט היה מאוס, ההלוויה של אנשי המשמר הייתה יכולה להתבצע בפרק הקודם (לא נראה כאילו לסטאניס יש חלק גדול בה) והיה אפשר לבטל את החלק עם ייגריט - נפרדנו ממנה בפרק הקודם. די.
בראן:
אני דווקא די אוהב את הסטוריליין הזה, אז שמחתי לראות אותו מתקדם.
הקרב היה קצת מוזר, היה קטע שבו מירה דחפה את ג'וג'ן לרצפה שלא היה ברור, וגם שהיא בסוף הרג אותו לא בדיוק הבינו מה היא עשתה, וכמובן, אותו קטע רגיל של זאב מציל סטארק.
אהבתי את ההצטרפות של ילדת היער (שמשום מה קיבלה את השם של הפרק, הייתי קורא לו ואלאר דוהאריס אבל זה אני) והיה סצנה מעולה שבה רואים את הפיצוץ בעיניים המתות של ג'וג'ן.
לא נתנו יותר מדי מידע אז אני מצפה כבר להמשך.
דאני:
עוד סצנה של דאני שעשתה פעולה נמרצת ועכשיו אוכלת את מה שהיא בישלה. אהבתי את הפסיקה שלה.
דאני והדרקונים, היה קטע לא ממש ברור, דני פשוט עוזבת את הדרקונים שלה ולא חשבה שהם מסוכנים?
הקטע שבו היא כולאת אותם היה טוב במיוחד התמונה האחרונה
סרסיי:
עכשיו אני צריך לחכות 10 חודשים כדי להבין מה קורה עם ההר :O
מעולה, נלחמת כמו לביאה על הילדים שלה ולא תתן אפילו לאבא שלה לקרוע את הילד שלה שבכל מקרה נשלח לגוב האריות (תרתי משמע) של מרג'ורי.
סרסיי מראה שמוכנה לוותר על הכל למען אהבה, הופך אותה לדמות נוראה הגיונית, שאוהבים לשנוא אבל עם מניעים יציבים לאורך זמן וניתנים לסימפטיה
סאנסה:
איפה היא הייתה?
אריה:
בריאן פוגשת את ההאונד - מדהים, קרב מעולה ועד זוב דם שההאונד נלחם מתוך האהבה שרכש לרוצחת הקטנה מול בריאן שנלחמת בשביל השבועה שנתנה.
היו חורים בעלילה קצת: סנדור היה צריך לראות את הזהב שבקצה החרב כדי להבין שהיא עובדת בשביל הלאניסטרים? פודריק לא מספיק? הרי הוא מכיר אותו כנושא כלים של טיריון. הסוסים - בריאן חיפשה סוסים, מצאה את החוטפים (כנראה של הסוסים) ועוזבת בלעדיהם? אריה לאחר מכן רוכבת על סוס (אותו סוס לבן שהיא רוכבת עליו מאז ומתמיד). למה בריאן לא הסבירה את עצמה יותר טוב מאשר סתם לשלוף חרב? יש לה פאקינג הסבר שיכול להיות הגיוני ויעזור לה.
אריה עם ההאונד - מדהים, מייסי שחקנית אדירה, הפרצוף האדיש שהיא רואה אותו מת, חלק חזק מאוד בפרק.
מאמצע שום מקום בהרי הבקעה אריה מגיעה איכשהו לנמל (לא ברור איזה) ומבקשת להגיע לחומה (ברור, גם בספרים שהספקתי לקרוא היא רוצה לחזור לוינטרפל אבל הכי מתגעגעת לג'ון) ובסופו של דבר נוסעת לבראבוס. לא הופתעתי שהיא עושה את זה, זה מהלך ברור מאז העונה השניה, ואלאר מורגוליס.
השיא של הפרק כביכול, טיריון:
ג'יימי מציל אותו, כמה אצילי מהקריקטורה של פרינס צ'ארמינג, עם ואריז (מה?!) טיריון ושאי הייתה סצנה מדהימה, פיטר משחק מדהים, רואים את הכאב בדמות ומגלים שבסופו של דבר שאי לא העידה נגדו בגלל שנפגעה או שהייתה עצובה, פשוט כמו שנאמר - סתם זונה.
טיריון וטיווין - באמת? ככה טיווין מנסה להתחמק מהמצב שבו הבן שלו, שבו התעלל שנים, שאותו שפט למוות, מכוון אליו קשת? במשפטים סתומים, לא בתחכום הראוי לטיווין? "לא הייתי נותן לאילין לקחת לך את הראש, אתה לאניסטר?" באמת? חבל כל הטקסט היה רדוד. טיריון יורה בו וכל מה שיש לו להגיד זה ירית בי, אתה לא הבן שלי? ביאס אותי בקיצור.
ביי טיריון, תהנה באסוס, עם אריה ודאני.
*כל מיני דברים נוספים:
רק אני שמתי לב שכשמיסאנדיי מציגה את דאני פתאום אנחנו שומעים בפעם הראשונה על הגזע שנקרא רויינאר שלא הופיעה עד היום בסדרה?
המון בעיות תרגום שנעשו בחופזה -"סנדרו" במקום סנדור.
וגרוע מכך: ג'ון סנואו אומר לסטאנסים "burn them" התרגום מציג "תקבור אותם" "bury them"... אתם לא מכירים את הסדרה? אין לכם אוזניים? מעצבן!