אין, אין על הכותבים של הסדרה הזאת. כפי שכתבתי בעבר, אחד מסודות ההצלחה של הסדרה הנפלאה הזו הוא ההצמדות לאירועים עכשוויים, בעיקר בכל הנוגע לפוליטיקה, בטחון, טכנולוגיה ומה שביניהם.
כך הסדרה יוצרת לה קהל נאמן של צופים אינטיליגנטים שיודעים שהם לא באים רק בשביל מניפולציות רומנטיות או סצנות "אובג'קשן" צפויות אלא הרבה יותר. מעבר לעלילה הראשית של כל עונה שנוגעת להתפתחות הדמויות, ישנם פרקים רבים שמעניקים לסדרה את הערך המוסף שלה - שזירתם של אירועי אמת מעניינים וחדשניים בסוגיות המשפטיות המטופלות על ידי כוכבי הסדרה.
בפרק בו עסקינן זכו הצופים להיחשף וללמוד מעט על "הרשת העמוקה", אותו חלק עצום של האינטרנט (יש המדברים על 70% ואף 80% מסך הרשת אבל לא ניתן לדעת בדיוק) שאינו מאורכב במנועי החיפוש ושלא ניתן לגשת אליו בדרכים רגילות - כמו חיפוש בגוגל. כיצד מנווטים ברשת זו ? בעיקר דרך דפדפנים מוצפנים כמו זה של TOR (המוזכר בפרק). מה יש שם ? הרבה דברים טובים, כמו לוחמי זכויות אדם ודיסידנטים שחיים בדיקטטורות אלה ואחרות (צפון קוריאה, סין, סוריה, אירן וכד') ומנסים לשנות את מצבם ומצב שכניהם לטובה מבלי שהמשטר יגלה זאת. אולם, ישנם גם הרבה דברים רעים - פדופיליה, סחר בנשק, סחר במידע לא חוקי, הזמנת חיסולים וכאמור בפרק, סחר בסמים.
אתר "סילק רואד" הוא אתר אמיתי שפעל במשך כמה שנים ואכן סיפק דרך קלה להזמין סמים, כלי נשק וכו' באמצעות האינטרנט, מעין אמזון של העולם התחתון. הוא נסגר לפני כמה חודשים לאחר שרשויות החוק בארה"ב איתרו את מפעיליו בדרך דומה מאד למה שראינו בפרק. בגדול, מקים האתר הוא טיפוס די רברבן והוא חשף את עצמו בשגגה באתר "רגיל" (אם אני זוכר נכון מדובר ברדיט אבל אל תתפסו אותי במילה). מי שרוצה ללמוד עוד על הנושא מוזמן לחפש בגוגל מונחים כמו SILK ROAD, TOR ו- DEEP WEB.
חדי העין מביניכם שמו לב למשמעות הכפולה שבשם הפרק. מצד אחד הוא עוסק בכל מה שתיארתי לעיל. מצד שני, מדובר גם במאבק הפנימי המתחולל בקרבה של אלישה, שמתמודדת עם כמה סוגי צער ויגון - מותו של וויל, הפרידה מפיטר, איבוד דרכה המקצועית והאישית, חרטה על מה שעשתה ולא עשתה ועוד. היא בעצם מרגישה לכודה ברשת שטוותה סביבה בשנים האחרונות ולא יודעת כיצד להיחלץ. בצרתה, היא פונה לאמה שמספקת לה קצת נחמה (אחרי שכמובן הביאה לה בטוויסט של החבר הצעיר והראתה לה שכולם נהנים מהחיים חוץ ממנה). גם הבחור השרמנטי שפגשה בזימון המושבעים מהווה מוצא פוטנציאלי אבל היא עוד מתחבטת אם לאחוז בחבל הזה.
לאור שאר ההתרחשויות בפרק, אני מניח ששאר העונה תוקדש בעיקר למאבק הפנימי ב-LG בין דיאן לדייוויד לי ולואיס קאנינג וכן מירוצו של פין למשרת התובע הכללי ואני שמח על כך. בשני הערוצים נראה שמחכה לנו לא מעט אקשן, גם בהיבט המשפטי וגם בהיבט הפוליטי. עם זאת, ייתכן שלפחות אחת מהעלילות הללו לא תבוא על סיומה ונזכה לקליפהאנגר (Cliffhanger) שייפתר רק בעונה השישית שתבוא עלינו לטובה.
אגב, זה רק אני או שהשיער של איליי גולד היה צבוע וכל האופר נעלם ממנו ?
קדימה, תרביצו בתגובות.