רושם מ"משחקי הרעב" ספר וסרט (חלק א)

TotalCommnader

New member
רושם מ"משחקי הרעב" ספר וסרט (חלק א)

בד"כ אני קודם קורא ואחר כך לפעמים שנים אחר כך צופה. לרוב משמעות עשיית הסרט הוא לקחת את הספר, לקרוע את רובו (כי כמה כבר יכנס בשעה וחצי) ושינוי של השאר כדי שיתאים למדיה ויזואלית. את הדמויות זורקים לטובת סלבס כשבסוף הגיבור זוכה בבחורה, לא לפני מאבק הוליוודי בבוס של הרעים שבו במקרה לשניהם הנשק נופל/מתקלקל/נגמר ואז הם הולכים מכות כדי שהגיבור יצא גבר גבר.

במקרה הזה בבורותי לא שמעתי על הספר, ואת שם הסרט פגשתי במקרה. אחרי שראיתי את הסרט 4 פעמים ב3 ימים (שיא אישי חדש) וקראתי את הספר הגעתי למסקנה הבאה:

הספר והסרט מהווים יחד שלם. העלילה והדמויות העיקריות דומים מאוד בספר ובסרט אבל בכל אחד מהם יש רובד שאין באחר. בספר יש את המחשבות של קטניס. על גייל, ו"פיתה" והמעשים שלהם, על הקפיטול והחיים במחוז. זה ממלא את המעשים שלה ושל האחרים במשמעות נוספת.

בסרט כמובן קשה להכניס מחשבות מעבר לקמצוץ. והסרט - ביצוע פשוט מושלם. דוגמא נהדרת של SHOW AND TELL. איך אפשר בלי לראות את האימה בעיניים של קטניס כשאומרים "30 SECONDS". את טירוף הצער כשרו מתה. אדישות השופטים, הנאת המרדף וההריגה של הקרייריסטים ותגובות הקהל.

הסאטירה בשני המקורות פשוט נפלאה (גם אנחנו נהנים מהסרט/ספר למרות שהוא מפוברק), הדילמות והשימוש בטלווייזיה להרדמת ההמונים.

אגב חוץ מהמחקרים הידועים על צייתנות יש עוד כמה פחות ידועים אבל מפחידים יותר:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/o...tbWlpc2VkLWhvbG9jb3VzdC1pbnNpZ2h0LTA2MDUxLw==

אתר שהוא מצוין לדעתי גם בלי קשר

Black Stain

New member
מסכימה איתך..

אני גם חושבת שהסרט הבין שהוא לא יכול להעביר בצורה טובה מספיק את הספר והמחשבות של קטניס והחליט להתמקד בחלק אחר לגמרי שאנחנו לא כלכך רואים בספר.. כמו הנקודת מבט של היימיץ' וסנקה במשחקים ואת חדר הבקרה וכו'..
אני חושבת גם שבסרטים הבאים זה יהיה הרבה יותר מודגש הספר נגד הסרט בכל הנוגע לדבר הזה.. הסרט הוא יותר אפי ומסתכל על התמונה כולה והספר מתרכז יותר בפרט

יאללה תעבור לספר הבא!!

TotalCommnader

New member
אני כבר בספר הבא. הגעתי לשלב שגייל

נתפס חוזר מהציד. בהתחלה חשבתי "שנייה אחרי שהם מדברים על בריחה/מרד הוא נתפס?". אבל על ציד זה הגיוני. בעקבות המרד שולחים שוטרים קשוחים יותר ומקפידים יותר. במיוחד אחרי "הצלחת" סבב הנצחון. לא אומרים את השינוי בחוקים אבל ציד תמיד היה לא חוקי אז אין מה להגיד. גייל חזר בעצבים אז לא כ"כ נזהר וגם לא חשב שיש ממה להזהר.

רק לא הבנתי למה הם לא יכולים לצנן אהבת נעורים סוערת עד מוות תוך כמה שנים להתפכחות של חוסר התאמה ופרידה. או לפחות אירוסין ארוכים עד שהמצב קצת ירגע. הרי ממשחק למשחק החשיבות של המנצחים בריאליטי יורדת. אומנם יש למנצחים תפקיד כמדריכים אבל הפוקוס הולך ויורד מהם עם השנים ועם הצטברות המועמדים.

למעלה