שאלות לגבי עונות 5-6

Double U

New member
שאלות לגבי עונות 5-6

צפיתי אתמול שוב בפרק The Pandorica Opens ובעקבותיו עלו לי כמה תהיות:

1. מי הוביל את הטארדיס (כשריבר בתוכה) ל26.6.10? כי כשריבר יוצאת מהטארדיס המסך מחשב של הטארדיס נסדק ואנחנו שומעים Silence will fall. האם הסיילנס השתלטו על הטארדיס והובילו אותה לשם? אם כן, איך ולמה? ושל מי היו העקבות בכניסה לבית של איימי?

2. בפרק 4 של עונה 5 ריבר אומרת לדוקטור שהיא למדה להטיס את הטארדיס "from the best". בפרק 12 היא אומרת לדוקטור "you taught me" ובפרק 8 של עונה 6 אנחנו מגלים שהטארדיס בכלל לימדה אותה. זה מסתדר עם פרק המלאכים, אבל לא עם פרק הפנדוריקה...אז מה נסגר?

3. במפגשים הראשונים של ריבר עם איימי ורורי היא מעמידה פנים שהיא לא מכירה אותם, אבל גם בסצינות שבהן ריבר נמצאת לבד או בתגובות אינסטינקטיביות שלה, היא ממשיכה לקרוא להם איימי ורורי. קצת קשה לי להסביר את זה מעבר ל"מעמידה פנים ממש טוב"...

תודה לכל מי שיספק לי תשובות טובות

timetraveler900

New member
תשובות

לגבי השאלה השלישית... אני חושבת שריבר לא קראה לאיימי ורורי "אמא ואבא" לעיתים קרובות. להפך, אני חושבת שהיא לא ראתה אותם כל כך הרבה כשהם יודעים שהיא הבת שלהם... גם יכול להיות שהיא התרגלה לקרוא להם איימי ורורי כי היא גדלה איתם.. מאז שהיא הייתה בבית ספר יסודי, היא היתה חברה קרובה שלהם.

השאלה השנייה: שני הסברים אפשריים לדעתי: 1. סטיבן התעלם מהאמירה הזו של ריבר והחליט לשנות את זה במחשבה שאם הטארדיס לימדה אותה זה יהיה יותר טוב.
2. יש מצב שאחרי שבגלל שריבר והדוקטור נוסעים בכיוונים הפוכים, אפילו כשריבר ידעה להטיס את הטארדיס הדוקטור לימד אותה והיא לא אמרה לו שהיא כבר יודעת מהטארדיס כי.. ספוילר :) הגיוני שהיא תגיד לו בפרק של הפנדוריקה שהיא יודתע להטיס את הטארדיס מעולה כי הוא לימד אותה...

אני מניחה שהעקבות בכניסה לבית של איימי היו של כל היצורים שרצו להתקרב לפנדוריקה. הם הניחו את "המלכודת" בעזרת הזכרונות של איימי וחיכו שהדוקטור יכנס לתוכה. ויש מצב שאלה היו הסיילנס כי בסוף פרק 13 הדוקטור אומר שמשהו משך את הטארדיס לנקודת הזמן הספציפית הזו והוא לא יודע למה ואז הוא מזכיר את הסיילנס (ואז מצלצל הטלפון קוטע אותו
)

מקווה שזה מספק

Double U

New member
קודם כל תודה!

נלך בסדר שענית לי:

3. היא קראה להם אמא ואבא בעונה 6 בפרקים 8 ו-13 שמבחינת ציר הזמן שלה, קרו לפני שאר המאורעות שראינו איתה. אבל מקבל את זה שהיא התרגלה לקרוא להם רורי ואיימי מילדות...אין הסבר אחר טוב יותר

2. אם ככה אז בפרק 12 היא שיקרה לו ובפרק 4 לא אמרה לו את כל האמת. וככה כל פעם שהיא פוגשת אותו כי היא לא יודעת באיזו נקודת זמן הוא נמצא?

1. אם אכן הסיילנס משכו את הטארדיס ל26.6, איך הם עשו את זה בדיוק? נכנסו איכשהו לטארדיס (או שלא נכנסו), שכנעו את ריבר להטיס אותה לתאריך הזה ואז היא בעצם שכחה למה היא עושה את זה ואמרה שמישהו כביכול השתלט על הטארדיס? הגיוני אבל הזוי לגמרי! נותן משמעות שונה לגמרי לדברים שראינו בעונה 5.

limilu

New member
ל5-6

בפרק 4 היא לא פירטה, אז אני לא מבינה מה הכוונה ל"כל האמת". היא אמרה את זה באופן לא ספציפי. הדוקטור יכול להסיק בעצמו האם הוא "דה בסט" או הטארדיס. היא בונה על זה שהוא יסיק שזה הוא. אחר כך [בטיימליין שלה, קודם בשלו] היא משקרת לו, כי הוא לא מוכן לאמת [כי בתכל'ס, זה הלם די מטורף ולא נחוץ].

אבל זה לא כבר משהו שחוזר על עצמו, שהטארדיס מגיעה לאן שהיא צריכה להיות, ולא לאן שרוצים שהיא תגיע? זה לא בהכרח שמישהו משך אותה לשם. הרי הרבה פעמים היא משנה את הכיוון שלה ומגיעה למקום ספציפי שהדוקטור לא חיפש אותו, כי שם צריך אותה. אז אולי זה שוב המקרה הזה?

ailag

New member
1. תוספת (
5x12 5x13)

הזמן קרס לתוך עצמו. כמו שהרבה יותר קל להשתמש בוורטקס מניפיולייטור בלי שיתקלקל או יזייף, וכמו שפתאום בסדר ליצור כל מיני פרדוקסים מסוכנים,וכמו שהמרחב מספיק מצומצם ככה שהחסרון בכוכבי לכת לא יורגש והטארדיס תאיר ותחמם עולם שלם, ככה אולי קל יותר להגיע לזמן מסוים שאליו ריבר מגיעה. הכל הרי נדחס ומתפרק ממילא .
כמו שיותר קל להפגש בלי לתכנן על כוכב לכת קטן, ככה קל יותר להפגש כשרוב הזמן כבר לא קיים.

Double U

New member
אבל!

בסוף פרק 13 הדוקטור אומר שמשהו משך את הטארדיס ל26.6.10 והוא מקשר את זה לסיילנס (לא זוכר בדיוק את המשפט, אבל בוודאות הוא קושר את שני הדברים). כלומר, השאלה למה הטארדיס הגיעה לתאריך הזה לא נפתרה לנו בעונה 5.

אגב, על עונה 5 לא חייבים כבר לסמן
, נכון?

ailag

New member
אכן לא נפתרה

בטח תפתר ב7 (כי היא הבאה) או 8 (כי פרק 50 השנה יהיה בתחילתה)

ונראה לי שנכון לגבי הספוילרים, אני סתם מסמנת על יותר מדי :)

Pינקי

New member
אני חושבת שהמטרה של

הסיילנס להביא את הד"ר לתאריך הזה הייתה כדי להרוג אותו, הרי גילינו בעונה 6 שזו הייתה המטרה שלהם

Pינקי

New member
אולי הם ניסו פשוט את כל מה שקרה בעונה

ה5, אחרי שזה לא צלח עברו למה שקרה בעונה 6. הרי אמרו שהסליינס נמצאים בעולם עוד מאז האדם הקדמון

Double U

New member
אממ

בפרק 4 (של עונה 5) היא אמרה שהיא למדה from the best. ואז הדוקטור מרוצה מעצמו (חושב שזה הוא) והיא ממשיכה את המשפט: "shame you were busy that day". אז בעצם היא אמרה מפורשות שהדוקטור לא לימד אותה.
בפרק 12 היא אומרת לדוקטור "YOU taught me" וזה קורה אחרי פרקי המלאכים לפי קו הזמן של הדוקטור.
בגלל זה אמרתי שכל פעם ריבר אומרת משהו אחר שהוא לא בהכרח האמת, כי היא לא יודעת אם הדוקטור שהיא פגשה כבר יודע או לא.

limilu

New member
לא זכרתי שהיא שינתה גרסא

אבל ההסבר שלך באמת נראה לי הגיוני.

Lhuna1

New member
לדעתי

2. מה שנסגר זה שמופאט קצת מזלזל בנו ולא כל כך אכפת לו מ-continuity

3. איך אתה מצפה שהיא תקרא להם? אמא ואבא?
הם לא גידלו אותה בתור ההורים שלה, כך שגם אם היא יודעת מי הם, לא הגיוני שהיא ככה תקרא להם.

gilgalad

New member
רגע! אבל

יש פרק שרואים את ריבר, לא זוכרת מתי, קוראת למלכת אנגליה (זאת מהפרק של הספינת לויתן, הכושית היפה עם הגלימה האדומה) "אמא". אז, מה בעצם?
ואין לי מושג על מה אתם מדברים כי אנחנו רק בפרק השני של עונה שש.

וברוכים הנמצאים.

ailag

New member
אז מומלץ לא לקרוא ספוילרים..

נורא קל בטעות להרוס לך דברים מעניינים בעונה 6. (כמו, למשל, מה שמתפתח עם מה שראית בתחילת הפרק הראשון)

מאותה סיבה מומלץ לא לדחות את הצפיה. אני דחיתי את הצפיה בשאר העונות וקיבלתי ספוילרים כמעט לכל דבר אפשרי.

gilgalad

New member
היות ומדובר על פרקים שאני אוטוטו רואה,

אז זה פחות מטריד אותי.
יותר מציק לי חוסר עקביות בעלילה.
אז אני לא מבינה למה, אם מה שנאמר פה נכון, יש פרק שבו בפירוש רואים את ריבר קוראת למלכת אנגליה "אמא". לצערי, לא מצאתי את הקטע הזה ברשת. אם אני זוכרת נכון מדובר על קטע קטן מהפרקים של הפנדוריקה.

MispIaced

New member
ריבר פגשה את ליז ה10 (מלכת אנגליה) רק פעם אחת

בפרק שדיברו עליו כאן, the pandorica opens כשהיא גונבת את הציור של ואן גוך מהאוסף שליז שומרת עליו (הציור עם הטארדיס שמתפוצצת בשמיים). הדבר היחיד שקרוב ל"אמא" היה החלק שבו ליז מכוונת על ריבר אקדח וריבר אומרת לה "its about the doctor, ma'am".

למעלה