SPOILER
כ"כ הרבה אופציות ואפשרויות שלא מומשו...
לא אוהבת את גאטיס.
לפרקים בהם הדוקטור חסר אונים, חסר מידע חיוני, חסר מברג, חסר טארדיס - יש המון פוטנציאל ואז רואים כמה הוא מסתמך על הידע העדיף שלו, היכולות העדיפות שלו והיראה שהגזע שלו עדיין מעורר. כשזה לא קורה - הדברים הופכים מאוד מעניינים.
אז כאן... זה מתפספס. למרות שיש מלא הפוטניאל וזה לחלוטין נושא לא ממוצה, יש בסה"כ עוד איזה שני פרקים כאלה בסדרה החדשה.
קלרה - בהתחלה ההתנהגות שלה ממש עצבנה אותי, איך שהיא חושבת שהכל משחק וכיף ולא קולטת את רצינות המצב. אבל אז היא בעצמה התייחסה לזה, התגובה הרגשית שלה מאוד הולמת ולמען האמת אני חושבת שזאת ההתייחסות הכי טובה ומעמיקה אי פעם שקשורה בפערים בתגובות הרגשיות למה שחווה המלווה, במיוחד בתחילת הדרך.
רוב המלוות מתייחסות בעיקר לכיף ואת ההלם הרגשי שלהן רואים בעיקר בהקשר למשפחה. פה יש את הפער הרגשי בין הכיף, מלהיב, מרגש, דוקטור מדהים וכל החיים שהשתנו, אדרנלין, עושים דברים חשוב כמו לרוץ הרבה ולהציל את העולם - לבין העובדה שמלא, אבל באמת מלא אנשים מתים בדרך ושהן חוות גם דברים מאוד קשים...
קצת מפתיע אותי האמת שזה מגיע מגאטיס, אני חושדת שזה האינפוט של מופאט לתסריט הזה...
הזקן הפרופסור היה אדיר - אבל ראבק - כל הזמן ציפיתי שיהיה בו משהו יותר ממה שהיה, כי ההתנהגות שלו, אעפס, הייתה הזויה לחלוטין.... ובסוף כלום. אז מה הקטע?
דברים קטנים ומעצבנים שהציקו לי -
למה הרוסים מדברים אנגלית לפני שהדוקטור מגיע?
למה הרוסים מבינים את האייס ווריור? הם לא מלווים של הדוקטור, למה אופציית התרגום פועלת עבורם? אם לא - למה הלוחם מדבר באנגלית/רוסית?
למה אופציית התרגום פועלת בשביל מישהו *בכלל*? הטארדיס לא שם!
כל הקטע עם השפה ממש אבל ממש עצבן אותי כל הפרק.
לגבי קלרה והדוקטור - האם התרגום ממשיך לפעול עבורם גם כשהטארדיס בכלל לא בסביבה? הרי במפורש מעירים לקלרה שהיא דוברת רוסית מצוינת. אני לא זוכרת אם אי פעם התייחסו לסוגיה הזאת בסדרה. סימוכין, מישהו?
משפטים אדירים - בעיקר מהזקן, השיר של פט שופ שהוא רוצה לשיר, זה שהוא שואל על הלהקה שהתפרקה (שכחתי מי)
הנאום של הדוקטור שמסתיים ב"אמרתי לך שאין לנו זמן!" - דוקוטור קלאסי. מהקטעים שהם תמיד מענגים. גם הקטע שהוא כ"כ תקוע בתוך עצמו שהוא לא קולט מה הולך, תכלס, מאחורי הגב שלו... זה משהו שאופייני לכל הדוקטורים בסדרה החדשה, אבל בעיקר לאחת עשרה... וגם החיוך שלו כשהוא קולט במי/מה מדובר.
בקיצור - גם בפרק מעצבן יש רגעי דוקטור מופלאים
לא פרק משהו בכלל, לפחות בצפייה ראשונה. הפריוויו לפרק הבא כן נראה טוב.