אני דווקא אהבתי. ככה זה כשמנמיכים ציפיות
You have iPads in the afterlife?!
iPads? We have Steve Jobs!
המשפט הזה לגמרי קנה אותי
חוץ מזה - אהבתי שגילינו שמדובר בסייברמן עם העיניים בדלת - באמת שלא חשבתי על זה כשראו לראשונה את הלוגו, וזה התחבר מאוד יפה כשהדלתות נסגרו. כן מוזר שהדוקטור לא ביקש לראות את ה"מעטפת" מחוץ למים, זו השאלה הראשונה שעלתה לי לראש, אבל ניחא.
מאוד הופתעתי שהפרק נפתח במוות של דני, ומאוד הופתעתי לרעה כשקלרה אמרה שהיא רוצה להיות איתו, גם אם זה אומר למות. not cool.
בעניין המפתחות - כבר הדוקטור שכח שהוא יכול לפתוח את הטארדיס בנקישת אצבעות? (או שהוא לא רצה לגלות לקלרה כחלק מהעניין של לראות כמה רחוק היא מוכנה ללכת). ובחייאת - לא משנה כמה אתה סומך על המלווים שלך, אתה לא מגלה להם את *כל* מקומות המסתור של המפתחות שלך!
מיסי - מאסטר. עוד טוויסט נחמד. מוזר לי שהמאסטר ישתף פעולה עם הסייברמן, מה הם כבר יכולים להבטיח לו שאין לו? ולמה מיסי אומרת שהוא השאיר אותה למות? בפעם הראשונה שפגשנו את המאסטר בגלגול המחודש - הדוקטור התחנן בפניו שיתחדש ויחיה, ובפעם השנייה - המאסטר די הקריב את עצמו כנקמה בטיים-לורדס. אאל"ט, גם שם הדוקטור היה קצת לצידו. לא יודעת מאיפה הגיעה הנקמנות המחודשת הזו.
ושלוש המילים שישנו את חייכם - וואו! עברו לי המון מילים בראש, ולא ראיתי את זה מגיע. הצטמררתי ביחד איתם. (במיוחד בתור אחת שלא מבינה למה אין
שריפת גופות בארץ) (לא ניכנס לדיוני דת). קונספט מטורף - המתים יכולים להרגיש מה שקורה לגוף שלהם. (למרות שאני לא יודעת אם האלטרנטיבה של להיאכל ע"י תולעים יותר טובה). בסדר, נעזוב את הדיון המורבידי הזה.
שוב הסדרה (ומופאט) מצליחה לקחת פחד בסיסי מאוד ולתת לו צידוק.
היה לי מוזר שלא היו עד עכשיו פרקים כפולים, בד"כ כבר באמצע עונה מגיע אחד כזה, אבל בסדר. זה לא שעד עכשיו היו פרקים שהגיע להם יותר זמן מסך...
עונה חלשה מאוד לדעתי (לא מייחסת את זה לקפאלדי, לא להתבלבל, למרות שלא התחברתי לגמרי לדוקטור שלו, אבל יש פוטנציאל) וחבל שרק לקראת הסוף היא התחילה להתרומם. קלרה הייתה צריכה לעזוב מזמן (אני אוהבת את הדמות שלה, זה פשוט לא הדוקטור הנכון בשבילה), הדוקטור היה צריך להפוך ל"דוקטור" הרבה יותר מוקדם (הזכרתי את זה בפרק של שטוחלנדיה, שהרגע של "אני הדוקטור, אני נלחם במפלצות ומגן על העולם הזה" היה נהדר אבל הגיע מאוחר מדי בעונה).
סוף העונה נראה מבטיח. נקווה לטוב.
(ומאוד יכול להיות שמדובר בהנמכת ציפיות המטורפת שהייתה לי)